reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

parens rzeszów

Czerwona oliwko - z wrażenia nie sprecyzowałam sytuacji,a bylo tak: dziś zadzwonilam do Parens i wiedząc,że M.ma miec urlop byłam w pełni nastawiona na S. i nawet myślalam sobie,że będzie tak jak piszesz,byłam ciekawa dr S albo H.... A tu niespodzianka teraz wcale nie ma doktorów! Wakacje...S. wraca w piątek, o H nawet nie wspomniała, kazała rejestrować sie w Pro Familii ... :(

Ostatnia edycja:
reklama
Ciężaróweczki jak to jest u nas z prenatalnymi? Mi dr.K powiedział że nie ma wskazań i nie zrobię na NFZ tylko prywatnie. A mnie sie wydaje ze in vitro jest wskazaniem. Jak to było u was?

Milena moja dr S.K. znów sama opowiedziała nam dokładnie o prenatalnych, nic się nie pytaliśmy a sama zaproponowała i załatwiła nam bezpłatne w profamili. Kobieta z rejestracji wszystko dopytała telefonicznie o naszą sytuację i wizyte, że właśnie po ivf i na skierowaniu to dopisała bo ja 31 ale się pytała czy się zgadzamy.
Sisi to super i potwierdzam, że tak jest ja to mogę wszystko robić ale trzeba się kontrolował żeby nie przesadzić bo energii czasem za dwoje :happy2:

Pozdrawiam serdecznie wszystkie :happy2: powodzenia

Ostatnia edycja:
I znów poniedziałek , od nowa Polska ludowa :-) bieganina tygodniowa
W piątek zastrzyk , żyję dzięki tym terminom , od jednego do drugiego :-) łatwiej wiedzieć ,że coś się robi i czeka nie długo na kolejny etap. Powoli byle do przodu :-)
Madziula jak u Ciebie? w piątek o 9 pod Parensem :-) będziemy dzielne na zastrzyku :-D

I znów poniedziałek , od nowa Polska ludowa :-) bieganina tygodniowa
W piątek zastrzyk , żyję dzięki tym terminom , od jednego do drugiego :-) łatwiej wiedzieć ,że coś się robi i czeka nie długo na kolejny etap. Powoli byle do przodu :-)
Madziula jak u Ciebie? w piątek o 9 pod Parensem :-) będziemy dzielne na zastrzyku :-D
Dokładnie Madziu, znowu poniedziałek - a ja w pracy do 18! na weekendzie (sobota, niedziela) byliśmy ze znajomymi w Rymanowie Zdroju i na basenach na Słowacji, opaliłam się trochę i już czekam na piątek, bo faktycznie dzień goni za dniem i czas mi jakoś teraz szybciej leci :-p
Zdzwonimy się jeszcze co do piątku, bo mi by pasowało tak koło 9.30 :sorry2:

Cześć Dziewczynki!

Jup
dziwne to kurcze, że akurat wszyscy wzięli sobie urlop w tym samym czasie, chyba trochę tego nie przemysleli, chociaż 1 lekarz powinien być na miejscu zawsze.

A u mnie dziwnie, bo dzisiaj mam 19 dc i cały czas mam bardzo dużo takiego mokrego śluzu, muszę wkładkę zmieniać dosłownie co godzinę...jajnik dalej mnie czasami kłuje, więc nie wiem co jest grane...mam nadzieję, że pęcherzyki mi pękły i nie zostaną cysty!!

Kimka co u Ciebie??? zaczęłaś już stymulację?

Pozrowionka dla wszystkich z osobna :)

Jup
dziwne to kurcze, że akurat wszyscy wzięli sobie urlop w tym samym czasie, chyba trochę tego nie przemysleli, chociaż 1 lekarz powinien być na miejscu zawsze.

nuna25 -nie powinno tak być...a tymczasem dr S będzie od piątku, w sumie chyba około tydzień przestoju.

jestem wykończona, wizyta w Pro-Famili, a tam dr wiadomo nie wdrożony w temat, nie chciał
ingerować w leczenie a tu trzeba było podjąć jakieś kroki..clo.

Pozdrawiam Was i życzę lepszych humorów niż mój teraz ;-)

Ostatnia edycja:
Jup a przez ile dni masz brać CLO? kiedy masz kolejną wizytę?? do którego lekarza chodzisz w Parens??
Strasznie to wg mnie nieodpowiedzialne. Jeśli planują sobie urlopy to powinni zrobić tak, aby ktoryś z nich zawsze był a nie że każą iść do profamilli a tam nie wiedzą za bardzo co robić! Masakra!

Jup a przez ile dni masz brać CLO? kiedy masz kolejną wizytę?? do którego lekarza chodzisz w Parens??
Strasznie to wg mnie nieodpowiedzialne. Jeśli planują sobie urlopy to powinni zrobić tak, aby ktoryś z nich zawsze był a nie że każą iść do profamilli a tam nie wiedzą za bardzo co robić! Masakra!

nuna25 CLO biorę teraz standardowo tak jak do tej pory 5 dni /1tbl. dr w profamilii po prostu spytał o dotychczasowe leczenie, a ponieważ brałam już CLO kilka razy bez powikłań zdecydował, aby teraz tez spróbować. W sumie co mógł innego wymyślić w tej sytuacji ;-) Poświęcił mi chwile czasu i odpowiedział na nurtujące pytania, niestety znowu zapomniałam zadać wszystkich, hehe.
Myślałam aby sobie odpuscic ta stymulacje bo i tak w tym cyklu nie bedzie IUI ale skusiłam się na teoretyczne "zwiększanie szansy", ja mam raczej normalnie owulacje, ale podobno w moim wieku i po takim czasie starań CLO się zaleca.
Następną wizytę mam już w Parens w przyszłym tyg. monitoring,a tak normalnie to chodzę do dr M.

Uff.. trochę emocje mi opadły, wkurzam się czasem na to wszystko i na te dojazdy i konieczność brania urlopu,
krzywo patrzą w pracy, wiadomo...

reklama
Witajcie Madziula i wszystkie inne. Ja dzisiaj byłam na pierwszej wizycie i było widać pęcherzyk ciążowy, ładnie umiejscowiony:-) Następna wizyta to już mam nadzieję będzie serduszkowa bo mam się zgłosić za 3 tygodnie. Byłam u dr S Kluz i jestem bardzo zadowolona i zostanę u niej na pewno. Dokładna, mila, ładna a przede wszystkim ma bardzo dużą wiedzę mimo młodego wieku.
Piszcie dziewczyny co u Was bo codziennie zaglądam a wy słabiutko piszecie:-D
Anula jak wyglądało twoje endo w poniedziałek. Obijasz się, albo ja coś nie doczytałam.:-)
Trzymam za Was wszystkie kciuki!!!
Jup bardzo współczuję Ci sytuacji w pracy. Powiem tylko na pocieszenie że prawie wszystkie to przerabiałyśmy. :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Do góry