reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sposoby na zasypianie

dziewczyny ale max 40minyt czy tam ileś to jest ich spanko czy budzicie maluchy :confused:
bo emi jak juz zaśnie popoludniu to musze ja budzic bo spi i spi

reklama
u nas też dwie drzemki - do południa około 1,5 godziny i około 16 od pół godziny do godziny

ale wczoraj bez drzemki popołudniowej szalał u babci i też dał radę tylko przy kaszce wieczorem oczy mu się nad miseczką zamykały:-D

Ella spi tylko raz - rano, ale za to 3 godziny bite jak w zegarku!! Idzie ok. 12 i spi do 15!!!:tak: I w nocy tez spi bez problemu od 21 do 8-9 rano!! Spioszek taki chyba po mamusi...:laugh2: :laugh2:

Jestem w szoku. Zostawilam przed chwilka Kube w łożku. To jego pora spania ale wydawalo mi sie ze jeszcze nie zasnie to ja troche na bb posiedze a on w lozeczku. Slyszlam jak majstrowal przy karuzeli. A teraz wchodze do pokoju i spi. :-)Ale nie wiem jakim cudem body odpięte na ramieniu i jedna ręka calkowice gola. Jak on ja wyjąl to nie mam pojecia. Chyab juz dobrze przysnal to ide go przykryc no i uczyc sie :-)

Mi Kubuś ostatnio cztery razy też sam zasnął w łóżeczku
np wczoraj szykowałam dokumenty do urzędu i dla architekta - tak się tym zajełam ,że wypadło mi z głowy ,że to pora spania Kuby, on był spokojny nie dawał oznak zmęczenia coś sobie skubał w łóżeczku - po chwili zerkam a on sobie smacznie śpi - bidulek nie chciał mamie przeszkadzać

oj jakie grzeczne dzieciaczki :-) nie chca robic klopotu i ida sobie troszke pospac :-)

A u nas duza zmiana selinka zaczela sama zasypiac w lozeczki . Ostatnio przed spaniem jak zjadla cacy to sialdala mi na kolanach i sie do mnie przytulala wiec ja ja do lozeczka a ona przytula sie do swojej poduszeczki czasami sie pokula i zasypia bez placzu marudzenia :-) :-) tak milo patzrec jak sobie tak zasypia , czasami jak zasnie to siedze przy niej jeszcze troche i parze jak slodko spi.

A wczoraj wieczorem wracalismy od rodzicow i od 17.30 do 19.30 spala, wiec jak przyszkisym do domu to zaczela sie bawic wyspana :nerd: ale dalam jej kolacje przebralam w pizamke poczytalam bajki i dalam do lozka , a ona zaczela sie bawic w lozeczku a ja sobie przy niej siedzialam i od czasu do czasu kladlam ja az w koncu polozylam ja a ona przytulila sie do podusi i zasnela. W sumie od wsazdenia do lozka trwalo wszystko ok 20 min :-)
Takze mam juz sposob na usypianie aniolka i dzisiaj pierwszy raz zastosowalam ten sposob rano i tez po ok 20 min zasnela :-) , wlasnie spi a ja mam chwile na bb bo inaczej to nie ma szans :baffled:
ale sie rozpislam :szok:

Kuba też własnie śpi
dzisiaj padl na naszym łóżku - nie przekładalam do łóżeczka żeby sie nie rozbudził - teraz musze siedzieć i mieć go na oku żeby nie spadł - dlatego jest usprawiedliwiona chwila na bb :-)

reklama
Do góry