reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Asiu, bo on się skupia na rozmowach intelektualnych. Filozof Ci rośnie. ;-) Na intensywny rozwój ruchowy przyjdzie pora.

reklama
Kuba też udaje greka jak słyszy nie wolno. Zwłaszcza upodobał sobie wtyczkę i gniazdko od lampki nocnej i szarpie się z nim parę razy dziennie. :-D

Sumka u nas podobnie, wszelkiego rodzaju kable to najlepsza zabawka, jak je zobaczy to jakby jej ktoś skrzydeł dodał, nagle wie jak się raczkuje do przodu;-)

ja wlasnie zliczylam kable pod biurkiem gdzie Noemi nawet jak siedze przeciska sie i rozpycha by tylko dotrzec do nich...Jest ich tam razem 13 wtyczek plus wtyczka od telefonu...Prawdziwy raj....!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D

Mateusz dzisiaj dorwal sie do darmofonu tatusia, zdjal tylna klapke, wydlubal baterie i wlasnie dobieral sie do karty sim, zeby ja wyciagnac.... :szok: :szok: :szok: I oczywiscie wszystko w okamgnieniu, tak ze nie zdazylismy nawet zauwazyc, nie mowiac o reakcji! :-D :-D :-D

och kable! u nas najwieksza namietnosc to kable, sznurki, przewody, nitki, troczki, wstazki - wszystko co dluuuugie i w zasiegu wzroku. jak tylko dojrzy cos takiego to biegiem (do tylu) i dawaj tarmosic. kiedys lezala na podlodze, bawila sie a ja cos w kuchni robilam i jakos tak zacichla tylko raz na czas slyszalam takie poparskiwanie i sapanie - ona tak sie cieszy i w koncu poszlam sprawdzic co ja tak cieszy a ona znalazla ladowarke! i to podpieta do gniazdka :szok: Tatus zapomnial schowac po nocnym ladowaniu telefonu i ta gnida to wyszperala i oczywiscie super zabawe miala. nie pytajcie co sie dzialo jak jej zabralam :baffled: . Niby toto jeszcze nie chodzi ale oczy trzeba miec wszedzie bo diabli wiedza co to sobie do zabawy wezmie :eek:

ewentualnie obstawiam jeszcze polityka.:-D tym też się paszcza nie zamyka
Sumka wypluj te słowa. Polityk to jeszcze gorzej niż filozof!!! :-D :-D :-D
Heatherek, Marcinek też jest dobry w te klocki.:laugh2: Ostatnio tak się bawił telefonem tatusia, że od kilku dni leży w naprawie, a tatuś musiał kupić sobie nowy :-D :-D :-D

Asia, nie wiem, czy moj Szanowny bylby bardzo szczesliwy, gdyby jego telefon tego nie przezyl :baffled: :-D :-D Na szczescie zauwazylismy w pore.....

reklama
Karolek nauczył się ładnie pokazywac kotka, pieska i tik-taka. Poza tym oczywiście wie kto to babcia (i gdzie babcia ma nos!) i dziadek, jak dzwoni domofon to się wyrywa do drzwi :) A dziś zrobił numer bo zdjął mojej mamie okulary (to dziadkowi i babci robił od dawna, ostatnio nawet lekarzowi próbował) ale numer zrobił dalej - próbował założyć mi a potem sobie ;)
Poza tym sporo nawija - w swoim języku, ze zrozumiałych najczęściej ostatnio tata , mama i baba rzadziej, jak robi papa to mówi"tatata" zamiast "papapa". Śmiesznie jak książeczką się bawi i nawija - jakby czytał, jeszcze potrafi do tego palcem w niej pokazywać :) wrzucę taki filmik jak to śmiesznie jak to robi :)
No i chodzenie za rączki na topie - bioderka mu się bujają przy tym ale tak się domaga że kodgoś zawsze "namówi" - a to mnie a to dziadka czy babcie i sobie idziemy z pokoju do kuchni na przykład :)

Do góry