reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2015

to chyba zalezy od szpitala i lekarza bo Adas urodzil sie w 33 i 1 dniu i w książeczce jest napisane 33 tc a w wypisie 34

reklama
może to taka mieszanka, jak z urodzinami - np. urodziny ma się w maju, to w danym roku "zaczyna się 28 rok życia", ale 28 lat się będzie miało dopiero w maju. no i jak ktoś zapyta, to powiesz, że masz 27, a nie 28 ;) tak samo jak w czerwcu powiesz, że masz 28, a nie 29...

ja tam mówię, że jestem np. w 11 tygodniu, nawet jeśli to 11t3d, to przecież nie ma znaczenia większego.

Ewczis super, że udało się tak szybko z tą wizytą.

U mnie po wizycie. Krzywa cukrowa w normie (ufff), fT3 i fT4 też w normie. Dostałam 25mg Euthyroxu na to TSH. Dzidzia ponad 5 cm, serduszko bije :) I najważniejsze - krwiak się uorganizował i jest widocznym tylko ślad po nim. Mogę normalnie żyć, tzn. chodzić na spacery itp. Jupi! Odetchnęłam i zaczyam cieszyć się tą ciążą.

Miłego dnia

Ja dziś po badaniach krwi i moczu :p pokłuły mnie w 4 miejscach żeby dobrać się do krwi :p nie boję się kłucia ale jakoś te żyły mi się chowają strasznie przez pobraniem :p a potem ręce bolą, najgorzej na wewnętrznej stronie nadgarstka boli ;/ ale na szczęście wszystkie wyniki w normie :)

Co do tygodni to ja też się spotykam różnie ale ja mówię że jak jestem w 12t3d to jestem w 13 tygodniu bo leci mi właśnie 13 tydzień ciąży a 12 się skończył w 12t0d :)

Dostałam dziś pakę w końcu z poduchą z motherhood i rzeczywiście jest super, od razu się do niej przytuliłam :))) no a te pierwsze ubranko, szok, ja chyba takiego maleńtasa nie ubiorę :p
No i jutro mamy usg genetyczne.... na 12.00 już odliczam :p

czesc dziewczyny :)
ja nadal walcze z przeziebieniem :( kaszel dalej meczy :( jutro w koncu mam usg i licze na to ze z dzieckiem wszystko dobrze.
co do tygodni to ja jak kornelia mowie ze jestem w 13 t:-)

reklama
Ja po wizycie...dzieciaczek rośnie,ma ponad 5 cm
Lekarz ani mnie nie zaskoczył ani nie rozczarował,potwierdziłam się tylko,że jednak po piereszej ciąży prywatnie przyzwyczajona jestem do "wyższych standardów":o
Dzidziuś ciut większy jak na swój wiek,ale za mały żeby zmierzył na swoim sprzęcie,nie dostałam zdj usg
Ale w pon już wizytka prywatnie :D

Do góry