reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kotuśka83 tak to bastocysty ,bo dostałam dwie :)
Hess ja to nie mam pojęcia co to oznacza ,a swoją droga to czy nie mogłyby prościej wyniki podawane ? Przynajmniej obyło by sie bez stresu..

reklama
Dziewczyny! Właśnie wróciliśmy z Gamety :) Rozmowa kwalifikacyjna była szybka, usg, po przebraniu się doktor już wypisywał receptę na Menopur. Na dniach ma się pojawić @ i zaczynam od 2 dc :) czyli w przyszłym tygodniu znowu jadę na USG. Czy to oznacza, że cały proces (jeżeli nie będzie komplikacji) odbędzie się w przeciągu tych 4 tygodni? Czy nie? Jak to jest? Najpierw pobieranie komórek, zapłodnienie i transfer w jednym cyklu?

no nieważne! liczy się to, że jesteśmy w programie i mogę w końcu spać spokojnie (bo jeszcze mogę :) )

ilka - a no, mogły by być. Albo z jakimś komentarzem.

OlaSzy - czyli idziesz krótkim protokołem. Nie dali Ci tabletek antykoncepcyjnych? Stymulacja trwa średnio 8-10 dni, potem zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków, punkcja i 5 dni później transfer jak wszystko jest ok. To na kiedy teraz Cie zapisać?

o cholerka! tak szybko to może pójść?
Powiem Ci kiedy mnie na wszystko zapisać jak przyjdzie @. z racji, że jest nieregularny, ciężko mi cokolwiek stwierdzić. jak zawsze wspomagam się luteiną licząc na szybką reakcję :)

Dzięki dziewczyny za kciuki, będą potrzebne ;-)
Ilka-a ja tam widzę bladziocha i tez myślę, że beta to już formalność :-) Ale super:-) a jakiej "klasy" zarodki dostałaś?

Hess nie mam pojęcia co twoj wynik oznacza? W jakim to języku? ;-)

OlaSzy - pewnie, że może być tak szybko. Ja miałam iść krótkim protokołem, ale miałam wcześniej brać tabletki antykoncepcyjne i w 2 dc iść na wizytę, niestety okazało się, że mam torbiel. A Ty nie masz antyków? Tylko czekasz na @ i ruszasz ze stymulacją? To możesz liczyć (oczywiście to i tak każda z nas inaczej reaguje) 10 dni stymulacji, zastrzyk na pęknięcie - czyli punkcja po 2 dniach + 5 dni, bo na ogół chodują zarodki do 5 doby. Czyli, jeśli wszystko będzie dobrze, możesz się zamknąć w 17 dniach. Ale oczywiście to zależy jak się będziesz stymulować :).
Tak czy siak trzymam kciuki, żeby wszystko szło dobrze i bezproblemowo.

DW87 - no właśnie, chyba jakiś kosmiczny język :D. Poszperałam w necie, piszą, że to nic takiego. Jestem nosicielką, to mogę mieć problemy z płodnością (a to mi nowina ;P), podejrzewają też, że może być większe ryzyko poronień, że kobieta w ciąży musi zrobić badania prenatalne.....ale to tylko podejrzenia, poza tym badania prenatalne teraż każda robi, nie ważne czy zdrowa czy chora.
Tak więc to chyba nic strasznego. Zresztą we wtorek genetyk nam wszystko wyjaśni. Net netem, a zobaczymy co "prawdziwy" lekarz powie :)

Ostatnia edycja:
Ola Szy w której klinice podchodzisz?? będziemy iść razem :)

ilk_a widzę drugą kreseczkę :d oby z dnia na dzień była mocniejsza..

Hess, przy takim kariotypie zapewnie zalecane bedzie sprawdzenie zarodków przed transferem. Moja kolezanka miała odwrócone chromosomy.Ale niewiem czy akurat taka mutacja była jak u Ciebie. Niestety u niej nie było wesoło bo zrobili PGD i wszystkie 6 zarodków było chore i musieli skorzystac z jajeczka dawczyni.Ale skonczyło się dobrze bo jest w ciązy :tak:

Kotuska83 - kurcze, to PGD to drogie jest chyba. No, ale jak będzie trzeba to się zrobi. To 8 tys. kosztuje?? Czy mi się zdaje? Czy kwota jest uzależniona od ilości badanych zarodków? Ciekawe czy Twoja koleżanka ma to samo co ja. Choć na forum bociana znalazłam wątek z problemem takim jak mój....no prawie, ale w 9 parze i też specjalista odpisał, że potrzebne będzie PGD. :-(

reklama
Hess, ja sie jej nigdy nie pytałam tak wprost. Jej mąż mi mówił ze własnie ma poprzestawiane chromosomy i nie wiem w którym nr. ale to chyba nie ma znaczenia. Im lekarz mówił ze ona jest zdrowa natomiast w połączeniu z jego DNA chromosomy łączą sie na odwrót- czyli zamiast krótki z długim to krótki z krótkim i długi z długim.I niestety PGD jest drogie. Ile dokłądnie to nie wiem ale tak ok.8-12 tys. I wiem ze w programie rządowym są dopuszczalne za opłatą oczywiscie ( wczesniej nie było- jak PGD to cała procedura płatna była ! )

Do góry