reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kwietniowki 2015

ja na razie jadę cały czas na cycku ale Lila ma strasznie rozbudowany odruch ssanie i ciągle chce ciamkac. jak czasem przycisnie sutek to wszystkie gwiazdy na niebie widzę. ale na razie jeszcze mi nie popekaly- duzo je smaruje bepantenem i mlekiem. któraś z was też ma takiego ssaka?

reklama
Muminku moja byla taka ssaca - mega poranila mi brodawki zwlaszcza na jednej piersi :/ ale pozniej na szczescie smoczka zaakceptowala :)
ale ta jedna piers dalej sie nie wygoila , ma inny ksztalt troche i mala ma problemy zeby ja chwycic a do jakos dziwnie boli nie podczas karmienia tylko po karmieniu
tak dziwnie kluje, potem czuje mrowienie takie nieprzyjemne i jest bardzo wrazliwa ze nawet pomasowac delikatnie nie moge bo boli najlepiej jakbym z golym cycem non stop chodzila bo cokolwiek go dotyka to mnie drazni i nie tylko brodawka ale cala piers tak boli - dziwne to nie pamietam zebym tak miala przy poprzednich dzieciach :/
przez co unikam karmienia ta piersia i w tej piersi zdecydowanie jest mniej mleka :/ ta druga piers zrobila sie od tego czestrzego karmienia duzo wieksza od tej bolacej echhh nie wiem czy wytrwam w KP 9 miesiecy jak z poprzednimi dziecmi jakos zaczynaja mnie meczyc te bole
polozna powiedziala ze od to od produkcji mleka mam takie bole - ale nie mialam tego wczesniej

ciekawa jek tam Pat w tym szpitalu :/

Wczorajsza noc byla masakra dzisiaj troche lepiej obudzila sie o 2 i o 6 wiec naprawde niezle
juz sie wierci wiec zaraz kolejne karmienie :)

A u mnie znów zaczynają się skurcze. Ale tym razem chyba zaczne im pomagać. Dziś byłby dobry dzień, co prawda mojego P. nie ma i będzie dopiero wieczorem, ale za to mój tata jest w domu to mógłby z mamą po małą przyjechać i zawieźć mnie do szpitala. Jutro mogliby do mnie przyjść, a pn, wt, może byłabym w domku :-D

Cześć Mamuśki:)

Pat, odezwij sie.....

Asiatipl, mam dokładnie taki sam plan co Ty. Tzn niby cesarkę mam planowana, ale mój szpital milczy bo chyba myśli,że pojadę do innego a ja czekając na wyznaczenie terminu szybciej zacznę rodzic i i tak do nich pojadę na cc. Tylko wtedy na szybko właśnie tej opieki trzeba dla Oli...

Ja tez mam w jednej piersi wiecej. Z lewej ściągam np 60ml a z prawej 90ml..

Chyba jednak jutro bede przystawiać...:sorry:

Czy Wy tez macie nakaz leżenia od położnej? Bo moja to wiedziałam, ze zaleca odpoczynek ale wczoraj mnie prosiła zebym jak najwiecej leżała, nie siedziała i nie chodziła, a juz w ogole nie sprzątała, gotowała itd. Moj maz teraz lazi za mną i "kochanie moze sie połóż troszke" a mnie juz trzepie bo bym cos porobila...

Ostatnia edycja:
Wow! Milia, moja córka pierwsza całą noc przespała przed 3 urodzinami. (oczywiście byłam tak tym zaskoczona, ze w nocy wstawałam sprawdzić czy wszystko ok:p)

Pat, gratuluję serdecznie! Potwornie Cię wymeczyli! Myślałam, ze wczoraj urodziłaś! Całe szczęście juz po! Wypoczywaj i ciesz sieWojtusiem:D

reklama
Lei po porodzie najlepiej lezec zeby nie obciazac miednicy - jak sie siedzi czy nawet pollezy to ciezar ciala opiera sie na piczy i dupce
co moze powodowac gorsze gojenie ran lub sprzyjac hemodupkom :/

milia wow pierwsza przespana noc na pierwszy miesiac zycia :0 brawo :)

Do góry