reklama
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
I ja zmykam spac skoro nikogo nie ma,
a jutro tez nadaja u mnie deszcz :-(ale ma byc 10 stopni.Dzis mowili ze wiosna da o sobie znac od soboty:-):-):-):-)i weekend ma byc sloneczny juz

znalazlam artykul na temat ile dziecko powinno pic w ciagu doby ,to jego fragment:
Komu i ile
Codziennie musisz podawać maluszkowi napoje, by nie doprowadzić do odwodnienia.
- Niemowlęta o wadze do 10 kg - 100 ml płynów na każdy kilogram masy ciała
- Dzieci ważące 10–20 kg - 1000 ml płynów oraz dodatkowo po 50 ml na każdy kilogram masy ciała powyżej 10 kilogramów.
DOBRANOC

Komu i ile
Codziennie musisz podawać maluszkowi napoje, by nie doprowadzić do odwodnienia.
- Niemowlęta o wadze do 10 kg - 100 ml płynów na każdy kilogram masy ciała
- Dzieci ważące 10–20 kg - 1000 ml płynów oraz dodatkowo po 50 ml na każdy kilogram masy ciała powyżej 10 kilogramów.
DOBRANOC
cloe
Fanka BB :)
Witam wszystkie mamy w ten mroźny poranek:-) Julcia uzależniła się od czekolady ( wynik spędzania wolnego czasu z babcią
) i teraz nic innego nie chce jeść a jak odmawiam to w ryk
Trochę czasu minie jak na nowo wyuczę dziecko co można jeść na śniadanie a co w nagrodę za zjedzone śniadanko bo do tego wcześniej służyły słodycze.
W domu mam dalej bajzel. Julcia odmawia drzemek w ciągu dnia a w nocy jak śpi to ja mam już wszystkiego dość i dom zrasta brudem
Dziś już muszę się zmobilizować.
Iwonka impreza w sumie kosztowała nas 5400 zł plus 2000zł w $ kieszonkowego co wcale nie okazało się dużo . Zapłaciliśmy za wycieczki kupiłam sobie cztery torebki, mąż kurtkę skorzaną na bezcłowej za resztę pieniędzy kupiliśmy duże malibu i po pieniądzach. Ceny wycieczek w Egipcie bardzo zdrożały
w porównaniu z rokiem poprzednim.

W domu mam dalej bajzel. Julcia odmawia drzemek w ciągu dnia a w nocy jak śpi to ja mam już wszystkiego dość i dom zrasta brudem

Iwonka impreza w sumie kosztowała nas 5400 zł plus 2000zł w $ kieszonkowego co wcale nie okazało się dużo . Zapłaciliśmy za wycieczki kupiłam sobie cztery torebki, mąż kurtkę skorzaną na bezcłowej za resztę pieniędzy kupiliśmy duże malibu i po pieniądzach. Ceny wycieczek w Egipcie bardzo zdrożały

zuzia1
Moje dzieciaczki-cudaczki
Witam:-)
Piękną zimę mamy tej wiosny
;-)
. U nas od rana sypie śnieg, a miało być już słońce
. Mam nadzieję, że trochę później wyjdzie i rozpuści cały śnieg.
My też niedługo będziemy musieli pomyśleć o nocniczku. Na razie jeszcze nie mamy, więc dłuuuga droga przed nami.
Cloe - no to ładnie rozpieściliście Julcię;-)

.
Piękną zimę mamy tej wiosny

My też niedługo będziemy musieli pomyśleć o nocniczku. Na razie jeszcze nie mamy, więc dłuuuga droga przed nami.
Cloe - no to ładnie rozpieściliście Julcię;-)

Pycha
mama Mai i Marty
witam
aleście wczoraj napisały, jak wieczoram przeczytałam to już nie miałam siły odpisywac
tylko odniose sie do chodzenia, czy też nie chodzenia w domku w kapciach, bo u nas było tak, ze jak Maja zaczynała chodzić to własnie na bosaka lub w skarpetkach, (to było latem) i tez wtedy twierdzilam ze tak lepiej, ale potem okazało sie ze wykoślawia nóżke i teraz musi nosic buciki ortopedyczne przez pół roku:-
-
-(
cloe piękne zdjecia, ale sie rozmarzyłam jek je obejrzałam
aleście wczoraj napisały, jak wieczoram przeczytałam to już nie miałam siły odpisywac
tylko odniose sie do chodzenia, czy też nie chodzenia w domku w kapciach, bo u nas było tak, ze jak Maja zaczynała chodzić to własnie na bosaka lub w skarpetkach, (to było latem) i tez wtedy twierdzilam ze tak lepiej, ale potem okazało sie ze wykoślawia nóżke i teraz musi nosic buciki ortopedyczne przez pół roku:-
cloe piękne zdjecia, ale sie rozmarzyłam jek je obejrzałam
Pycha
mama Mai i Marty
Kunda z okazji urodzinek
wszystkiego naj naj najlepszego!!!!
wszystkiego naj naj najlepszego!!!!

Pycha
mama Mai i Marty
a dzis mamy pierwszy dzień wiosny, a tej wiosny jakoś nie widac
:-
wściekła/y:
więc troszke słonka na rozweselenie :-)
i kosz kwiatów :-)
bardzo sie ciesze, bo Maja w poniedziałek obudziła sie z wielkim katarem, normalnie ciurkiem jej z nochalka leciało, a dzis juz jest Ok

więc troszke słonka na rozweselenie :-)

i kosz kwiatów :-)

bardzo sie ciesze, bo Maja w poniedziałek obudziła sie z wielkim katarem, normalnie ciurkiem jej z nochalka leciało, a dzis juz jest Ok

iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Witam w ten pierwszy wiosenny dzien
.U mnie nie pada a czasdem nawet jakies slonko wyglada i jest 12stopni
Jak wyschna mi wlosy to uciekam na spacerek.:-)
Pycha ale jak ja zakladalam jej non stop kapcie to strasznie jej sie nozki pocily az jakies dziwne paznokcie od tego miala i teraz dopiero dochodza do siebie powoli
Kunda Wszystkiego Najlepszego! I pociechy z synka i tej fasolki w brzuszku!
A to dla was troche wiosny oby szybko taka sie zrobila!

Pycha ale jak ja zakladalam jej non stop kapcie to strasznie jej sie nozki pocily az jakies dziwne paznokcie od tego miala i teraz dopiero dochodza do siebie powoli
Kunda Wszystkiego Najlepszego! I pociechy z synka i tej fasolki w brzuszku!
A to dla was troche wiosny oby szybko taka sie zrobila!
reklama
Pycha
mama Mai i Marty
o rany a u nas tylko 3 stopnie i do tego padaWitam w ten pierwszy wiosenny dzien.U mnie nie pada a czasdem nawet jakies slonko wyglada i jest 12stopni
Jak wyschna mi wlosy to uciekam na spacerek.:-)

każde dziecko inne i fajnie macie że możecie tylko w skarpetkach, my mamy buciki z odkrytymi palcami i z dziurkami po bokach więc nóżka sie nie poci :-)Pycha ale jak ja zakladalam jej non stop kapcie to strasznie jej sie nozki pocily az jakies dziwne paznokcie od tego miala i teraz dopiero dochodza do siebie powoli
Podziel się: