reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
I ja zmykam spac skoro nikogo nie ma,:tak:a jutro tez nadaja u mnie deszcz :-(ale ma byc 10 stopni.Dzis mowili ze wiosna da o sobie znac od soboty:-):-):-):-)i weekend ma byc sloneczny juz:cool2::cool2::cool2::cool2:znalazlam artykul na temat ile dziecko powinno pic w ciagu doby ,to jego fragment:
Komu i ile
Codziennie musisz podawać maluszkowi napoje, by nie doprowadzić do odwodnienia.
- Niemowlęta o wadze do 10 kg - 100 ml płynów na każdy kilogram masy ciała
- Dzieci ważące 10–20 kg - 1000 ml płynów oraz dodatkowo po 50 ml na każdy kilogram masy ciała powyżej 10 kilogramów.
DOBRANOC

Witam wszystkie mamy w ten mroźny poranek:-) Julcia uzależniła się od czekolady ( wynik spędzania wolnego czasu z babcią:dry:) i teraz nic innego nie chce jeść a jak odmawiam to w ryk:baffled: Trochę czasu minie jak na nowo wyuczę dziecko co można jeść na śniadanie a co w nagrodę za zjedzone śniadanko bo do tego wcześniej służyły słodycze.
W domu mam dalej bajzel. Julcia odmawia drzemek w ciągu dnia a w nocy jak śpi to ja mam już wszystkiego dość i dom zrasta brudem:baffled: Dziś już muszę się zmobilizować.

Iwonka impreza w sumie kosztowała nas 5400 zł plus 2000zł w $ kieszonkowego co wcale nie okazało się dużo . Zapłaciliśmy za wycieczki kupiłam sobie cztery torebki, mąż kurtkę skorzaną na bezcłowej za resztę pieniędzy kupiliśmy duże malibu i po pieniądzach. Ceny wycieczek w Egipcie bardzo zdrożały :baffled: w porównaniu z rokiem poprzednim.

Witam:-)
Piękną zimę mamy tej wiosny:tak:;-):-D. U nas od rana sypie śnieg, a miało być już słońce:baffled:. Mam nadzieję, że trochę później wyjdzie i rozpuści cały śnieg.
My też niedługo będziemy musieli pomyśleć o nocniczku. Na razie jeszcze nie mamy, więc dłuuuga droga przed nami.
Cloe - no to ładnie rozpieściliście Julcię;-):-D:-D:-D.

witam

aleście wczoraj napisały, jak wieczoram przeczytałam to już nie miałam siły odpisywac

tylko odniose sie do chodzenia, czy też nie chodzenia w domku w kapciach, bo u nas było tak, ze jak Maja zaczynała chodzić to własnie na bosaka lub w skarpetkach, (to było latem) i tez wtedy twierdzilam ze tak lepiej, ale potem okazało sie ze wykoślawia nóżke i teraz musi nosic buciki ortopedyczne przez pół roku:-:)-:)-(

cloe piękne zdjecia, ale sie rozmarzyłam jek je obejrzałam

Kunda z okazji urodzinek
wszystkiego naj naj najlepszego!!!!
022ls3.gif

a dzis mamy pierwszy dzień wiosny, a tej wiosny jakoś nie widac :no::-:)wściekła/y:
więc troszke słonka na rozweselenie :-)
mete0059xw4.gif

i kosz kwiatów :-)
topf001sg4.gif

bardzo sie ciesze, bo Maja w poniedziałek obudziła sie z wielkim katarem, normalnie ciurkiem jej z nochalka leciało, a dzis juz jest Ok :happy::happy::happy:

Witam w ten pierwszy wiosenny dzien:happy:.U mnie nie pada a czasdem nawet jakies slonko wyglada i jest 12stopni:tak:Jak wyschna mi wlosy to uciekam na spacerek.:-)

Pycha ale jak ja zakladalam jej non stop kapcie to strasznie jej sie nozki pocily az jakies dziwne paznokcie od tego miala i teraz dopiero dochodza do siebie powoli

Kunda Wszystkiego Najlepszego! I pociechy z synka i tej fasolki w brzuszku!

A to dla was troche wiosny oby szybko taka sie zrobila!

reklama
Witam w ten pierwszy wiosenny dzien:happy:.U mnie nie pada a czasdem nawet jakies slonko wyglada i jest 12stopni:tak:Jak wyschna mi wlosy to uciekam na spacerek.:-)
o rany a u nas tylko 3 stopnie i do tego pada :no::-:)wściekła/y:

Pycha ale jak ja zakladalam jej non stop kapcie to strasznie jej sie nozki pocily az jakies dziwne paznokcie od tego miala i teraz dopiero dochodza do siebie powoli
każde dziecko inne i fajnie macie że możecie tylko w skarpetkach, my mamy buciki z odkrytymi palcami i z dziurkami po bokach więc nóżka sie nie poci :-)

Do góry