Grubelek
mamy lipcowe'07
No to Zebrra gratuluję SYNKA!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny! Kiedy ja właśnie od chyba 3-go miesiąca (kiedy zaczęłam brać żelazo i się zaczęły problemy żołądkowe) zdrowo sie odżywiam. Nie tykam białego pieczywa, na śniadanie wcinam otręby z mlekiem 0% tłuszczu!!! na przekąski są jogurty, serki, jabłka, winogrona, jem dużo warzyw na obiadek, chude mięsko i tylko chleb słonecznikowy, itd... i nie przejadam się !!! czasem wiadomo, że mnie najdzie, ale ogólnie to dbam o siebie bardzo i ten pieprzony żołądek - a on mi się tak odpłaca...!! I nie wiem co tu robić...
Asiu, to jest wszystko ze sobą powiązane - zgagę powoduje refluks, czyli cofanie się zakwaszonej treści żołądkowej do miejsc, gdzie kwasy nie powinny występować. Tworzą się drobne nadżerki, a w skrajnych przypadkach - wrzody (kwasy nadtrawiają błony śluzowe). Boli Cię wtedy żołądek, czujesz pieczenie w przełyku, ucisk w brzuchu spowodowany niestrawnością.dzięki mila za rady. Chyba po porodzie trzeba będzie sie znów wsiąść za badania żołądka i jelit - już to przechodziłam, nic fajnego. Len piję często - nawet lubię i faktycznie śpię na półleżąco - przynosi ulgę trochę.. oj, ale ogólnie ciężko jest. A te wymioty to mam wrażenie, że ze zgagi się biorą...
i tego ucisku w brzuszku i braku oddechu... Albo to mi po prostu wszystko na raz dokucza...:--
-(