reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Dziewczyny ale mi smutno, niedawno wyjechał mój mężuś. Nie rozstawaliśmy się od dnia ślubu czyli prawie 4 lata. Przyjedzie dopiero na poród chyba że uda mu się wyskoczyć na weekend w maju. Jestem cała zaryczana, choć z drugiej strony to była moja decyzja że chcę tutaj rodzić. Wiem że to szybko zleci poza tym są telefony, internet ale i tak mi smutno, tym bardziej że obawiam się że może nie zdążyć na poród. Ach czemu to życie w Polsce jest popiepszone, że aby dorobić się czegoś trzeba stąd wyjechać? Cieszę się że mam Niuńkę w brzuchu która daje mi znać o sobie, mój mąż ma tylko zdjęcia...:hmm:
No to sie wyżaliłam:-( .

reklama
Kotek - a czemu nie chcesz rodzic w Niemczech, ze tak grzeczne zapytam?

ee... nie smuc sie - ten czas szybciutko zleci i bedziecie razem.
taki troche nie odpowiedni moment bo na pewno bedziesz potrzebowac wsparcia... ale dacie rade!

Glowa do GORY!!:-):-):-)

jesli chodzi o dorabianie sie Polsce to ja mam swoja teorie, ale nie bede jej tu na glos wyglaszac ;-)
fakt - ciezko jest...
ja wczoraj pojechalam do hurtowni dzieciecej - HURTOWNI - a jak zobaczylam jakie tu sa ceny za glupie chusteczki do podcieania pupci dla dziecka to zwatpilam... zaraz zadzwonilam do mojej mamy w stanach zeby mi przeslala wiekszosc rzeczy - ja to wyjdzie GROSZE - a mnie niestety tu nie stac...Trzeba stad spadac jak najszybciej zanim czlowiek jakies schizy dostanie...:-D

Kotek wiem coś o tym. Mój też w delegacji w szwecji i też bardzo tęsknie, za tydzień przyjedzie na 10 dni a potem dopiero jak dzidzia się urodzi. Ciężko tak osobno-tęsknota bardzo doskwiera tym bardziej że jesteśmy w ciąży. Trzymaj się!!

Wybrałam się dzisiaj do najbliższego sklepu spożywczego i to wyjście okazało się wieeelką wyprawą ;-) wróciłam zdyszana jak jakiś stary zboczeniec :-D , chyba rzeczywiście najwyższy czas odpocząć :tak:

ps. A co za okazję ma dziś niuni??? Przepraszam, że taka niekumata, ale wiecie ta macica uciskająca mózg....:laugh2:

A tak wogóle to jeśli mogę spytać, to które z nas jeszcze pracują??? Bo wydaje mi się, że większość już na zwolnieniu i tylko niedobitki zostały ;-)

Jolcia ja pracuje i wcale na zwolnienie jeszce sie nie wybieram
w sumie to na polowe maja mam jeszcze pacjentów zapisanych
a przy dobrych wiatrach to do konca maja popracuje
:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Dorotka ja też jeszcze jestem poumawiana przynajmniej do 7 maja, ale nie wiem czy dam radę :zawstydzona/y: bo wolałabym jednak dotrwać w jednym kawałku do czerwca :tak:

A tak wogóle to mam do ciebie pytanie: Czy jak pójdę teraz na usuwanie ząbka, to dostanę znieczulenie, bo strasznie się boję, ale wiem że jak nie pójdę to za kilka dni zacznie mnie boleć

powiem Ci tak jesli jest koniecznosc usuniecia teraz zeba to usuwaj go jak najszybciej, co do znieczulenia to napewno dostaniesz,tylko nie idz sama,ja mialam ze 2-3 tyg temu leczonego ostatniego zeba w znieczuleniu,bo bez to sobie nie dam i jak powoli srodek znieczulajacy zaczal puszczac mnie strasznie zakrecilo sie w glowie i zwymiotowalam,niekoniecznie musi tak byc u Ciebie,ale zauwazylam po sobie ze w drugim trymestrze naprawde lepiej wszystko znosilam lacznie z neutralizacją znieczulenia--buziolki:tak::tak:

reklama
Do góry