reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Szafa malucha

Oj, to moj maz jest bardziej pod pantoflem, a moze mniej zainteresowany:confused: :baffled: ale ja z nim nie dyskutuje jakie znieczulenie itd., to moja decyzja i juz. Juz mu powiedzialam ze on bedzie mi plecy masowal i staral sie podtrzymac na duchu a rodzeniem niestety zajme sie ja i tylko ja wiec nie bedzie mi mowic co mam robic. Chyba jakas ostra baba sie ze mnie zrobilam pod wplywem hormonow :-D

Wracajac do tych kremow, faktycznie nie jest dobrze stosowac na taka delikatna skorke detergenty (a jak by nie bylo kosmetyki tez do nich naleza) no ale w upalny czerwcowy dzien z dwojga zlego lepiej chyba jednak ochronic ta skorke cienka werstwa kremu niz narazic na dzialanie promieni UV. Bo nawet w cieniu dziecku moze zaszkodzic. Taka moja opinia i jednak przyszykuje tez krem z filtrami na wszelki wypadek.

reklama
A ja właśnie wróciłam od przyjaciółki i przywiozłam wieelką torbę ubranek różnego rodzaju :-) dostałam nawet becik do chrztu i karuzelkę (jej synek wogóle nie spał w łóżeczku więc i karuzelki nie używał ;-) ), a następnym razem dostanę jeszcze fotelik i łóżeczko :-D Wszystko oczywiście kiedyś tam do zwrotu;-), a i jeszcze uszyje mi pościel :-D
Także mój bąbelek ma już prawie wszystko chyba tylko skarpetek mu brakuje ;-)

Dziewczyny, a czy wy macie już łóżeczka kompletnie przygotowane dla dzidzi? Tzn. czy pościel już wyprana i włożona do łóżeczka. Właśnie dziś zastanawiałam się czy już założyć prześcieradło i ochraniacz itd.

Pomocy...

Kurcze, jak Adusia miała się urodzić to miałam stanowczo mniej "problemów" :baffled: :tak: :szok:

Monika ja jeszcze nawet łóżeczka w pokoju nie mam. Mam zamiar złożyć wszystko i ubrać jakieś 3 lub 4 tygodnie przed porodem. Teraz szkoda mi tego zakładać bo i tak zaraz się zakurzy i zrobię sobie dodatkową robotę. Ale na Twoim miejscu zaczęła bym juz to przygotowywać, bo u Ciebie maluszek ma pojawić się o wiele szybciej niż u mnie ;-).

Monika-pociesze Cie, ze ja jeszcze nie mam lozeczka, wiec poscieli tym bardziej :-);-) Ale upatrzylam juz bassinet i lada moment go zamowie. Wtedy zaszaleje z reszta, do konca maja wszystko musi juz czekac przygotowane i wypachnione :-) taki mam plan.

Jola, suuper bardzo się ciesze że tak ci się superowo udało:-D bardzo mio ze strony kolezanki:)
Monika, mi jutro koleżanka skonczy prasowanie i po prostu wszystko przygotuje, w torbie w łóżeczku, jak urodze to mama albo tesciowa tylko założą,żeby było gotowe na wyjscie ze szpitala.:-)

reklama
Do góry