reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Ja tez cały czas myślę i nie mogę się doczekać mojej niuni a mąż mi gada ze mam się cieszyć póki jest spokój i nie trzeba się zrywać po nocach. Z jednej strony na racje a z drugiej strasznie mnie wkurza. Tak naprawdę to on namowil mnie na drugie dziecko i gada ze jeszcze trzecie chce a zachowuje się jakby w ogóle nie czekal. Jak kupuje rzeczy do szpitala to tez mi gada ze w gorącej wodzie kapana jestem bo jeszcze tyle czasu. Normalnie nie mam już do niego siły, zostało mi jakieś 6 tygodni, to faktycznie tyyyyle czasu
Magdalena a jak chwycą Ciebie bóle lub wody odejdą to zapewne Twój mąż będzie biegał i panikował czy wszystko masz spakowane :rofl::-D
Ja juz wszystko przygotowane do szpitala ( no prawie wszystko ) . Torbę jeszcze wyprałam i dzisiaj po obiedzie pakowanie. :biggrin2: Moja apka mówi że to już za 24 dni :surprised::surprised::happy:

Witajcie dziewczyny,
ja mam dzisiaj prania i prasowanie ciąg dalszy ale już na siedząco bo po wczorajszym kręgosłup w nocy nie dał spać. A jeszcze oprócz prasowania wczoraj wyszorowałam wannę i zlew w łazience więc dzisiaj połamana jestem.
Co do pieluch ja córce kupowałam pampersy i wszystko było ok, raz za namową znajomej skusiłam się na dadę i to był jedyny raz bo mała miała w nich mokrą pupcie a i same pieluchy dość szybko mi przeciekały.

Magdalena nie przejmuj się mężem mój ma podobne podejście. Jeszcze dużo czasu i ze wszystkim zdążymy.
Ja torby jeszcze nie spakowałam ale wszystko (no prawie) mam już w domu więc nie ma tragedii.

Lilith pociesz się mnie dzisiaj też boli, w nocy to nawet na kolanach w łóżku próbowałam wygiąć plecy do góry żeby poczuć ulgę ale brzuch ciągnął na dół i na niewiele się to zdało:):)

Anit80 to Ty już masz bardzo blisko...fajnie :)
Ja mam 50 dni na aplikacji, ale nawet lozeczka jeszcze nie mam bo mój mąż ma czas
Mam ubranka i wszystko co potrzebne na początek ale wolałabym mieć już wszystko dopięte na ostatni guzik

Magmich ja myślałam że tylko mój taki jest. Ja tez wczoraj szorowalam prysznic zlewy i wieczorem jak usiadłam to nie mogłam wstac. Mój mąż bardzo dużo pracuje i właściwie nie ma czasu żeby mnie w czymś wyreczyc. Jak przychodzi to jest wyrabany i nie ma na nic sily.

Powiem Wam, że mnie motywujecie, zanim dołączyłam do forum nie miałam parktycznie nic ani kupionego ani zrobionego, a dziś już mam wszystko spakowane poprane i poprasowane :D dlatego ogromne DZIĘKUJĘ dla Was :)

Faceci chyba zawsze na wszystko mają czas i zawsze wszystko na ostatnią chwilę robią, no może są wyjątki.

Wracając do pieluch to podobno jak się użyje najpierw Pampersów a później Dada to te Dada rzeczywiście odparzają i się nie sprawdzają, tak słyszałam, ale nie wiem ile w tym prawdy. My na początek kupiliśmy Dade, a jak się nie sprawdzą to zainwestujemy w coś lepszego. Pisałam o Dada, bo położne w szpitalu tak polecały, ale pewnie każdy dzidziuś jest inny i preferuje co innego.

Nie mogę się doczekać już czwartku i mojej wizyty, kiedy dowiem się co i jak z cc...

Mój na szczęście robi wszystko a ja nie pozwalam na odkładanie. U mnie prasowanie nie idzie. Nie daje rady stać dłużej niż kilkanaście minut

Jak chodzi o pieluchy to z pierwsza corka najpierw testowalam pampers,potem huggies i na koncu dada ktore najlepiej sie sprawdzily.Bardzo bylam z nich zadowolona :tak:

Teraz dada niestety odpada bo nie widzialam ich nigdzie tutaj :/ wiec kupilam pampers i zobaczymy jak sie sprawdza podlukam tez jakie dadza w szpitalu do uzywania i znow pewnie bede testowac.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry