reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

Oj kochane wreszcie was nadrobiłam czytać... tyle tematów przez 2 dni..... jeśli chodzi o butelki ja planuje kupić zestaw startowy naturaln z aventu, bo butelki mi podpasują jakby co pod laktator....generalnie pod koniec tygodnia będę robić większe zakupy do dziecka....

reklama
Fenika - ja myje butle w zwuklym plynie albo w zmywarce. Podgrzewacza i wyparzacza nie kupowalam choc karmilam mm. Szczotke do butli mialam ale uzywalam tylko na poczatku do aventu. Pozniej przy tt juz nie bo one maja szerokie wejscie, spokojnie wkladalam palce z szorstkim zmywakiem i porzadnie mylam.

ja mam buteleczki dwie lovi, ale to tak na wszelki wypadek, bo planuje karmić piersią.Podkłady mają różne rozmiary, bo spotkałam się mini, midi i maxi - zamówiłam sobie midi. Nie chce mi się aż myśleć o tych krwawieniach, to jest chyba jedyna rzecz, która mnie trochę przeraża. Nie pamiętam ile krwawiłam z Majką, ale pamiętam, że jak na 5 dobę wyszłam ze szpitala to chodziłam już w dużych podpaskach, ale ja rodziłam przez cc i nie miałam problemu z tym, że rana mi się nie zagoi.

powiedzcie mi jeśli chodzi o pampersy.... firmy pampers... czym się rózną zwykłe od pampers premium ? w ogóle jakich firm kupujecie pampersy i co polecacie?

na początek kupuję pampers ten zwykły bo podobno wypadają trochę mniejsze niż te pampers premium ale porównam jak już będę miała w domu oba :) chociaż znajomi polecają też dada i mówią że wolą te dada niż pampers, ale to sama sprawdzę, każdego kupię po małej paczce i będę testować :)

Ja pampersy firmy pampers te zielone active te biale sa duzo drozsze a jakiejs roznicy nie widze. Probowalam tez te zolte pampers play czy jakos tak ale one beznadziejne. Nam nie pasowaly.
W szpitalu dawali happy i uxywalismt ale w domu tylko pampers innych firm nie probowalam nawet

My używaliśmy zielonych pampersów, próbowałam tez huggies i Bella chyba, ale byly dla mnie sztywniejsze. Teraz tez inwestuje w zielone pampersy.

Ja eaz dade od kolezanki 1szt wzielam bo nie mialam przy sobie. Jak dla mnie tez sztywne sie wydawaly. Ale wiem ze duzo odob uzywa i chwali a cena duzo nizsza

U każdego sprawdza się co innego, więc wydaje mi się że trzeba próbować :) nie zakładam z góry że będę używać te lub inne pampersy bo to akurat nie o mnie chodzi tylko o to żeby maluchowi było wygodnie a przy pierwszym dziecku to muszę się nauczyć co i jak :)
pracuje w hurtowni chemicznej więc dla mnie różnicy w cenie akurat nie ma bo pampersy to nawet i taniej kupię niż te dady w biedrze :)

reklama
Kitki dada sie zmienila od kad twoja mala urosla :)swietne sa :))

Ja kupilam pierwsza paczke pampersow w promocji ale pewnie dade bedziemy kupowac przy okazji zakupow w biedronce :)

Do góry