reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipiec 2016

Przez kilka tyg po porodzie krwawi sie, potem jeszcze macica musi dojsc do siebie, wiec tez uwazam ze trzeba sobie dac te minimum 2 miesiace przerwy. Ja poprzednio przytylam 18kg, a po 4 miesiacach mialam 19 na minusie i brzuch plaski. Fakt, ze karmienie pewnie sie do tego przyczynilo, bo diety nie stosowalam zadnej, a wrecz przeciwnie wcinalam paczki jak szalona :tak:.

Ilonka, bardzo ladnie wygladalas, brzusio tez. A moze reszta tez powrzuca zdjecia brzuszkow??

reklama
Agula - święta racja. Karmienie piersią to indywidualna sprawa i nic tak bardzo mnie nie wkurza jak nagonka na kp. Mnie jeszcze bardziej to zniechęca do tego. Niektóre matki zachowują się w tym temacie jak sekta. Wiadomo, ze pokarm matki jest najzdrowszy dla dziecka - ok. Zgodzę się. Natomiast ja mogę karmić Ale jak tylko moje sutki będą podraznione i poranione mogę sprzedać dziecku niefajna chorobe. Pytanie, czy warto ryzyko.
Ponad to nawet gdybym nie miała w/w problemu - przepraszam, nigdy nie napawalo mnie radością latanie z wystawionym cyckiem, publiczne karmienie mnie odraża, i jakoś nie jest to moja bajka. I pisze to ja, matka. Matka trzylatka. Karmionego piersią miesiąc ze względów zdrowotnych i powrotu na studia. Nie uważam żebym straciła jakąkolwiek więź z dzieckiem, dawała mu mniej miłości czy składników odżywczych.
Dajmy sobie i innym wybór. Ja nikogo nie namawiam na karmienie mm Ale niech nikt nie namawia nie na kp - takie mam założenie. To tak jak trochę jehowi - chodzą po domach i nagabuja, namawiają do wierzenia w ich filozofię. A ja, katolik, nie chodzę i nie namawiam innych by wierzyli w to, co ja.
Takie sem napisałam zdanie moje o kp :p

Pare godzin przerwy i cieżko nadrobić tyle tu nowych wpisów [emoji33]

Od paru dni jak wstanę rano to jest wszystko ok, zjem śniadanie, biorę prysznic i ciach (!) nagle robi mi sie słabo i poty oblewają, to mogą byc objawy anemii...? Nie robiłam jeszcze krzywej, jestem w 23 tyg.

Macie jakieś "sposoby" żeby dzidzia nie szalała w nocy? W dzień kopie sporadycznie a w nocy to jakby mecz piłki nożnej był, masakra! A co bedzie pózniej? [emoji85]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Agula - święta racja. Karmienie piersią to indywidualna sprawa i nic tak bardzo mnie nie wkurza jak nagonka na kp. Mnie jeszcze bardziej to zniechęca do tego. Niektóre matki zachowują się w tym temacie jak sekta. Wiadomo, ze pokarm matki jest najzdrowszy dla dziecka - ok. Zgodzę się. Natomiast ja mogę karmić Ale jak tylko moje sutki będą podraznione i poranione mogę sprzedać dziecku niefajna chorobe. Pytanie, czy warto ryzyko.
Ponad to nawet gdybym nie miała w/w problemu - przepraszam, nigdy nie napawalo mnie radością latanie z wystawionym cyckiem, publiczne karmienie mnie odraża, i jakoś nie jest to moja bajka. I pisze to ja, matka. Matka trzylatka. Karmionego piersią miesiąc ze względów zdrowotnych i powrotu na studia. Nie uważam żebym straciła jakąkolwiek więź z dzieckiem, dawała mu mniej miłości czy składników odżywczych.
Dajmy sobie i innym wybór. Ja nikogo nie namawiam na karmienie mm Ale niech nikt nie namawia nie na kp - takie mam założenie. To tak jak trochę jehowi - chodzą po domach i nagabuja, namawiają do wierzenia w ich filozofię. A ja, katolik, nie chodzę i nie namawiam innych by wierzyli w to, co ja.
Takie sem napisałam zdanie moje o kp :p
Ja Mlodego mojego nie karmilam choc chcialam ale nie ogarnial cycka o przyzwyczail sie do butli, tak wyszlo i juz i najbardziej mnie wkurzalo jak sie pytali ,,a karmisz"??? Jeju ile ja takich pytan mialam... Kazdy robi co chce, Mlody byl karmiony butla a chorowal dontej pory ze 3 razy, chodzi do zlobka i jest okazem zdrowia, a ma prawie 2 lata

Cześć dziewczyny

To dziś piątek? Dni mi się mieszają na wolnym. Zapowiada się kolejny słoneczny dzień. Pranie sobie wywiesze.

Miłego dnia:-)

Pare godzin przerwy i cieżko nadrobić tyle tu nowych wpisów [emoji33]

Od paru dni jak wstanę rano to jest wszystko ok, zjem śniadanie, biorę prysznic i ciach (!) nagle robi mi sie słabo i poty oblewają, to mogą byc objawy anemii...? Nie robiłam jeszcze krzywej, jestem w 23 tyg.

Macie jakieś "sposoby" żeby dzidzia nie szalała w nocy? W dzień kopie sporadycznie a w nocy to jakby mecz piłki nożnej był, masakra! A co bedzie pózniej? [emoji85]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Anemia to z krwi ci wyjdzie. Krzywa to od cukrzycy jest [emoji6]

A te objawy o których mówisz mogą świadczyć o anemii.

Jaki masz poziom hemoglobiny i hematokryt

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

woww Morfeusz- no tego imienia to ja nie slyszalam jeszcze:)

kurcze jem salatke i sie zmuszam troche do jedzenia ehh najchetniej bym zjadla ziemniaczki do tego jajko sadzone i szpinak;)
Mnie na same smieciowe jedzenie nachodzi ostatnio.. a za słodkie to dam sie pokroić :(

Morfeusz zapomniane imię :)
Kaya <3 ładnie!

Dziewczyny..pytanie z innej beczki (teraz ja :D) jak to jest z tymi kilogramami po ciąży? Naczytałam się, że nie można przez 3 mies po ciąży ćwiczyć, że brzuchol może być duży jakiś czas...jak to jest???

Mój mąż chodzi za mną i non stop mi mówi, że jestem ogromnym, dużym chomikiem! ja do niego na to "czy widziałeś chudą babę w ciąży" on na to, że tak. Czuję się jakbym była jakaś brzydka :( rozstępy wyjdą pewnie lada dzień.
Przykre jest to co uważa o Tobie Twoj maz..
A co do kp to jeżeli chodzi o to ze zmienią Ci sie piersi i dlatego nie chcesz karmić to uprzedzam ze piersi nie zmieniają sie od karmienia tylko od ciazy tak po krotce mówiąc :)

Co do kg po ciąży to sprawa indywidualna, kazdy organizm inaczej wraca do siebie... ja w pierwszej przytylam 22kg po samym porodzie spadlo 7kg a kolejne 15kg spadalo rok czasu (bez diety i ćwiczeń) :)

Witajcie piatkusiowo :)

reklama
I ja witam się Piątkowo zasmarkana i za kichana i wogole ;) Pogoda piękna ;) aż chce się wyjść z domu trzeba cis zrobiv dla siebie ;)

Co do karmienia piersią to u nas w rodzinie zawsze był z tym problem i ja bym chciała ale czy się da to nir wiem raczej zastanawiam się nad butelka ;) ale zobaczyny . To oczywiście każdego sprawa osobista ;)

Fazerkamm ej nie tylko ty masz smak na takie jedzenie ja też a na słodycze masakra wczoraj prawie całą czekoladę zjadłam sama ;)

Pozdrawiam serdecznie; )

Do góry