reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Jesli chodzi o planowanie płci....
Faceci rodzą sie z przewaga plemników XX lub XY, wiec płeć dziecka zależna jest od chromosomu który przekażą kobiecie a nie od dnia w którym planuje sie współżycie:)

Oj Czarna troszke sie chyba przyspalo na biologii ;)
Komorka jajowa ma X, plemnik X lub Y. Jesli plemnik X zaplodni kom jajowa to jest dziewczynka, jesli plemnik Y to jest chlopiec.
Druga sprawa, ze plemniki X sa wolniejsze ale dluzej zyja, plemniki Y sa szybsze ale krocej zyja.
Dodatkowo przed owulka odczyn pH u kobiety jest bardziej kwasny niz w dniu owulki. Plemniki X lepiej radza sobie w tym kwasniejszym srodowisku niz plemniki Y.

Takze, przytulanko przed owulka zwieksza szanse poczecia dziewczynki bo plemniki X dluzej zyja i maja wieksza szanse na dozycie do owulki niz plemniki Y, dodatkowo w kwasniejszym srodowisku lepiej sobie radza X niz Y.

Mam nadzieje, ze jasno wytlumaczylam :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oj Czarna troszke sie chyba przyspalo na biologii ;)
Komorka jajowa ma X, plemnik X lub Y. Jesli plemnik X zaplodni kom jajowa to jest dziewczynka, jesli plemnik Y to jest chlopiec.
Druga sprawa, ze plemniki X sa wolniejsze ale dluzej zyja, plemniki Y sa szybsze ale krocej zyja.
Dodatkowo przed owulka odczyn pH u kobiety jest bardziej kwasny niz w dniu owulki. Plemniki X lepiej radza sobie w tym kwasniejszym srodowisku niz plemniki Y.

Takze, przytulanko przed owulka zwieksza szanse poczecia dziewczynki bo plemniki X dluzej zyja i maja wieksza szanse na dozycie do owulki niz plemniki Y, dodatkowo w kwasniejszym srodowisku lepiej sobie radza X niz Y.

Mam nadzieje, ze jasno wytlumaczylam :)

Widzę ze na fachowca trafiłam...
Napisałam dokładnie to samo tylko niepotrzebnie dodałam jeszcze jednego X.
A to o czym piszesz to wiedza wszystkim znana, tylko nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
Nawet lekarze niejednokrotnie obalają mit ze można zaplanować pleć dziecka.
Zresztą co ja się będę rozpisywać, zobaczysz sama.
Masz 50 % szans że trafisz.

Widzę ze na fachowca trafiłam...
Napisałam dokładnie to samo tylko niepotrzebnie dodałam jeszcze jednego X.
A to o czym piszesz to wiedza wszystkim znana, tylko nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
Nawet lekarze niejednokrotnie obalają mit ze można zaplanować pleć dziecka.
Zresztą co ja się będę rozpisywać, zobaczysz sama.
Masz 50 % szans że trafisz.

Zaplanowac sie nie da :) nigdzie nie napisalam, ze sie da :) mozna zwiekszyc szanse na dana plec i to tez planujemy zrobic :)
Oczywiscie jest masa innych czynnikow plywajacych na to ot chociazby wspomniane przez Ciebie sklonnosc mezczyzny do produkowania duzo wiekszej ilosci plemnikow z chromosomem np. Y.

Niemniej, jesli mozna zwiekszyc szanse to mam zamiar z tego skorzystac bo why not? :) jak sie uda to super jak nie to tez super :)

Zaplanowac sie nie da :) nigdzie nie napisalam, ze sie da :) mozna zwiekszyc szanse na dana plec i to tez planujemy zrobic :)
Oczywiscie jest masa innych czynnikow plywajacych na to ot chociazby wspomniane przez Ciebie sklonnosc mezczyzny do produkowania duzo wiekszej ilosci plemnikow z chromosomem np. Y.

Niemniej, jesli mozna zwiekszyc szanse to mam zamiar z tego skorzystac bo why not? :) jak sie uda to super jak nie to tez super :)

Ja jakoś w to nie wierzę.

reklama
Ja o tym też słyszałam, że można właśnie przed owu córkę machnąc ale u nas się nie sprawdziło :D no jakieś szanse są właśnie przez środowisko panujące w pochwie. Chociaż wiecie co? Sprawdzę dokładnie :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry