reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudniowe mamy 2016

Witaj elifit:)

Ale naprodukowałyście przez jeden dzień! U mnie wczoraj byli rodzice, dzisiaj wyjechali. Rano przebrałam córkę w koszulkę z tym napisem "Będę starszą siostrą" ale nie do końca wyszło jak należy:) Bo dziecko wparowało do pokoju bardzo szybko, rodzice nie zdążyli w ogóle zauważyć koszulki. Jak już zauważyli koszulkę i napis to nie dostrzegli, że ten napis dla odmiany coś znaczy (bo teraz wszystkie ciuchy z napisami i już standardowo się je ignoruje) i dopiero po naszych minach zrozumieli co jest na rzeczy haha.

Koszulka będzie miała prezentację również u teściowej, a ona jest przeważnie dużo mniej spostrzegawcza niż moi rodzice i może się okazać że dziecko pobiega przy niej godzine w tej koszulce a ona nic nie zauważy albo zauważy np dopiero wtedy kiedy tata zrobi zdjęcie i jej wyśle;) Może być zabawnie.

A moja córka jest taaaka kochana, wczoraj sobie robiłam bolesny zabieg pielęgnacyjny, nie wnikam w szczegóły, w każdym razie coś tam jęczałam że mnie boli, ona zaraz przybiegła sprawdzić co się dzieje, powiedziałam że wszystko ok a i tak weszła mi na kolana, przytuliła tak mocno i mruczała "mmmmmmm" tak jak czasami ja robię jak ją boli. <3

A wczoraj i dzisiaj humor bardzo jej dopisywał, wszystkich nas zabawiała i był z niej niezły wodzirej:) i jak sobie pomyślę, że wkrótce tej radości może być 2x więcej to aż nie mogę się doczekać.

reklama

Ale naprodukowałyście przez jeden dzień! U mnie wczoraj byli rodzice, dzisiaj wyjechali. Rano przebrałam córkę w koszulkę z tym napisem "Będę starszą siostrą" ale nie do końca wyszło jak należy:) Bo dziecko wparowało do pokoju bardzo szybko, rodzice nie zdążyli w ogóle zauważyć koszulki. Jak już zauważyli koszulkę i napis to nie dostrzegli, że ten napis dla odmiany coś znaczy (bo teraz wszystkie ciuchy z napisami i już standardowo się je ignoruje) i dopiero po naszych minach zrozumieli co jest na rzeczy haha.

Koszulka będzie miała prezentację również u teściowej, a ona jest przeważnie dużo mniej spostrzegawcza niż moi rodzice i może się okazać że dziecko pobiega przy niej godzine w tej koszulce a ona nic nie zauważy albo zauważy np dopiero wtedy kiedy tata zrobi zdjęcie i jej wyśle;) Może być zabawnie.

A moja córka jest taaaka kochana, wczoraj sobie robiłam bolesny zabieg pielęgnacyjny, nie wnikam w szczegóły, w każdym razie coś tam jęczałam że mnie boli, ona zaraz przybiegła sprawdzić co się dzieje, powiedziałam że wszystko ok a i tak weszła mi na kolana, przytuliła tak mocno i mruczała "mmmmmmm" tak jak czasami ja robię jak ją boli. <3

A wczoraj i dzisiaj humor bardzo jej dopisywał, wszystkich nas zabawiała i był z niej niezły wodzirej:) i jak sobie pomyślę, że wkrótce tej radości może być 2x więcej to aż nie mogę się doczekać.
widze, z rodzinka juz wie, u nas wiedza wybrane osoby z rodziny, reszta sie domysla pewnie hihhi

Fajnie [emoji5] Ja jestem pierwszy raz w ciąży, więc więcej stresu mam. Ale też jestem szczęśliwa [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Czy Wy kazdego dnia macie mdlosci o rownym nasileniu? czy jednego dnia mocne a drugiego lzejsze? bo u mnie dzis sa, ale takie leciutkie i moge jesc, rano rzyganko male bylo i moze temu mnie nie mdli tak mocno, za to piersi szaleja

Ach... zazdroszczę wizyt :) Moja następna będzie dopiero 25 maja! Szmat czasu! I nie wiem czy powiedzieć rodzicom o ciąży już w majowy weekend, kiedy będziemy się widzieć z całą rodziną i przyjaciółmi, czy też zaczekać do następnego przyjazdu, kiedy będę już po prenatalnych i czegoś konkretnego się dowiem ;)

Ja byłam na wizycie dziś ustalić termin bo wg om to by mi wrzesień wypadł :D ostatnia @ w grudniu.

Lux ja mam różne nasilenie i głównie wieczorem.
Za to wzdęcia mam okropne. Brzuch na szósty miesiąc :O

O mojej ciąży wiedzą najbliżsi :)

reklama
Do góry