reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja dzisiaj też w nienajlepszym humorze jestem. Myślę o moim Aniołku, którego byśmy witali na świecie za 2-3 tygodnie... i boję się jak głupia o maluszka, którego teraz pod sercem noszę. Od wczoraj przestały mnie drażnić zapachy, piersi już nawet przy dotyku nie bolą, a do wizyty ponad tydzień mam jeszcze...

reklama
Ja dzisiaj też w nienajlepszym humorze jestem. Myślę o moim Aniołku, którego byśmy witali na świecie za 2-3 tygodnie... i boję się jak głupia o maluszka, którego teraz pod sercem noszę. Od wczoraj przestały mnie drażnić zapachy, piersi już nawet przy dotyku nie bolą, a do wizyty ponad tydzień mam jeszcze...
wiesz co...ja mialam rodzic we wrzesniu 2014 i uwierz mi, ze do dzis placze za tamtym dzieckiem...jesli sie boisz to uciekaj na ip, ja tez mam caly czas schizy, przeciez to idzie na glowe dostac :no:

Laski biorę teraz lutkę dopochwowo i okazało się, że mam grzybka. Dostałam jakiś lek dopochwowo, ale jestem tak zakręcona, że teraz nie wiem czy brać jedno i drugie czy nie... Miała tak któraś z Was??
Tak, bierz jedno i drugie. Moze jedno na wieczor a drugie rano? Ja alurat tylko na wieczor biore 2x100 luteiny wiec moglam tak zrobic no i przy tym jestem na L4 wiec mogla polezec po porannej aplikacji

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

Joshi i kto chce, gofrow dziś nie będzie ale częstuje racuchami :)
b4a2e25a08a4adebd24a700d05f86b15.jpg

A nie wiem czy nie ta sama co na rodzinne ok 600 zł?
Wiem, że to są naprawdę niewielkie pieniądze. Ja dodatkowo musiałabym mieć zasądzone od D alimenty, żeby się ubiegać o ten zasiłek, więc odpuściłam.

Rozumiem co czujesz. Ja też często sobie myślę, że gdybym nie straciła tamtej ciąży, to byłabym już na tym i na tym etapie ciąży. Teraz to byłby u mnie 33-34 tc. :-( :( Ale trzeba myśleć w ten sposób, że gdybyśmy nie straciły tamtych dzieci nie miałybyśmy tych na które teraz czekamy. Może to bedzie jeszcze bardziej przemawiało, kiedy urodzą się nasze maleństwa i już nie będziemy sobie umiały wyobrazić bez nich życia.
Co do objawów, to też mam czasami podobne myśli, ale przecież my już kończymy powoli 3 miesiąc, mdłości i inne objawy mają prawo mijać. Ja mam prenatalne 24 i też już się doczekać nie mogę, żeby się upewnić, że u mojego maluszka wszystko dobrze.

Wczoraj czy przed wczoraj byl temat i detektorach. Okazało sie ze moja szwagierka ma i dzis mi wyslala z Polski. Muszę tylko kupic taki zel do usg. Moze dzieki temu dotrwam do wizyty. O ile bede umiała znaleźć sersuszko a to podobno ciężko. Acha i mowila ze juz serducha przed 10 tyg sluchala. Ciekawe:)

koniecznie napisz recencje jak juz uzyjesz. Jeszcze sie nie zdecydowalam bo wszyscy mi prawie odradzaja, ze wiecej bedzie nerwow jak nie znajde tetna niz uspokojenia.
sorrki ale jeszcze nie umiem w jednym poscie zacytowac dwie osoby:( moze dlatego ze z komorki pisze?:)

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

reklama

Powoli kończy się pierwszy trymestr, to pewnie naturalną kolej rzeczy, że niektóre objawy znikają. Niedlugo zobaczysz maluszka na usg, potem zacznie rosnąć brzuszek, poczujesz ruchy i te objawy będą z Toba juz do końca ciąży ;)

Do góry