reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dla mnie to bardziej chodzi o to, że najpierw komuś powiesz dobrą nowinę, a potem trzeba wszystkim tłumaczyć, że niestety już nie. Z ciuszkami z kolei tak, że jak stracisz ciążę i zostaną, to ci o stracie przypominają.
Ja o poprzedniej straconej ciąży prawie nikomu nie powiedziałam i nie zapisałam się do lipcówek. To chyba przez to, że czułam, że będzie źle. W tej ciąży już nie miałam takich oporów.

Ja się zastanawiam o co wszystkim chodzi z tą glukozą. W poprzedniej ciąży wszyscy mnie tak tą glukozą straszyli, a ja ją wypiłam bez problemu i nawet mi smakowała. Zero odruchów wymiotnych. Jak Ty lubisz słodkie, to może też nie będziesz mieć z tym problemu.
Kurcze, zastanawiam się, czy moja pani doktor na poprzedniej wizycie nie przegapiła, żeby mi tą glukozę zlecić, bo następna wizyta dopiero za miesiąc, a ja mam zrobić tylko morfologię, mocz, TSH i FT4. Zastanawiam się, czy nie zrobić też glukozy
moja mi powiedziala, ze przez nadwage musimy ja zrobic juz teraz, choc sam cukier z krwi mialam wyniki rewelacja o dziwo

reklama
Antiope Ty jesteś trochę wcześniej z ciąża niż ja, dobrze pamiętam? Nie widzę suwaczka... Mogą Gon ostatnio mi powiedziała (w 12tv) że pamięta o niej glukozie i cukrzycy ale nie chce jeszcze małemu aplikowac takiej dawki cukru i kazała ja zrobić dopiero przed sama wizyta - chyba mam już 17t (?)

mi nikt nie zlecal glukozy? to jakies obligatoryjne czy tylko przy podwyzszonych innych parametrach?

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

Między 24-28tyg powinno się robić test obciążenia glukoza chyba że ktoś jest w grupie ryzyka to lekarze zlecają ciut wcześniej. Poza tym nie zrobicie tego już bez skierowania. W zeszłym roku robili bez teraz wymagają lab kartki z pieczątką lekarza bo to dość obciążające badanie.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Cos okolo 26tc robi sie test obciazenia glukoza Ta normal is bez wskazania jak dobrze pamietam.

Antiope kto na poteierdzone pannienki? O chlopca hbtylko czytam juz chyba z 10

Zapomnialam powiedziec, ze do mnie wczoraj polozna dzwonila ze szkoly rodzenia :) jutro bede u niej i sie wszystkiego dowiem co jak kiedy itd

moja mi powiedziala, ze przez nadwage musimy ja zrobic juz teraz, choc sam cukier z krwi mialam wyniki rewelacja o dziwo
No ja sam cukier z krwi miałam ok i w poprzedniej ciąży glukoza była dobra.

Antiope Ty jesteś trochę wcześniej z ciąża niż ja, dobrze pamiętam? Nie widzę suwaczka... Mogą Gon ostatnio mi powiedziała (w 12tv) że pamięta o niej glukozie i cukrzycy ale nie chce jeszcze małemu aplikowac takiej dawki cukru i kazała ja zrobić dopiero przed sama wizyta - chyba mam już 17t (?)
Następną wizytę u mojej gin mam jakoś w 19tc, teraz jestem 15t2d

mi nikt nie zlecal glukozy? to jakies obligatoryjne czy tylko przy podwyzszonych innych parametrach?

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
Obciążenie glukozą robi się standardowo każdej ciężarnej.

Między 24-28tyg powinno się robić test obciążenia glukoza chyba że ktoś jest w grupie ryzyka to lekarze zlecają ciut wcześniej. Poza tym nie zrobicie tego już bez skierowania. W zeszłym roku robili bez teraz wymagają lab kartki z pieczątką lekarza bo to dość obciążające badanie.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
A, czyli jak między 24 a 28, to jeszcze mam czas. A od kiedy potrzebne skierowanie? Pamiętam, że przy synku nie musiałam mieć.
Teraz patrzę, że przy synku faktycznie miałam ten test w 24tc. Czyli jeszcze mam czas, to ok.

Cos okolo 26tc robi sie test obciazenia glukoza Ta normal is bez wskazania jak dobrze pamietam.

Antiope kto na poteierdzone pannienki? O chlopca hbtylko czytam juz chyba z 10
Jest jeszcze Zosia pewna z Nifty :happy:

Zapomnialam powiedziec, ze do mnie wczoraj polozna dzwonila ze szkoly rodzenia :) jutro bede u niej i sie wszystkiego dowiem co jak kiedy itd
A właśnie, muszę dziś zadzwonić do mojej położnej.

reklama
Do góry