reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nikt nie pisał, że to coś złego :)
W 3 lub 5 dobie zazwyczaj się podaje.
Ja tez miałam w 2 dobie a z tego co czytam większość dziewczyn chyba miała ta 3 dobe. Stąd zapytanie o decyzję podania w 2 dobie.
U mnie embriolog był zdziwiony decyzja lekarza o podaniu w 2 dobie. Tez mówił, że zazwyczaj podaje się 3 lub 5 doba.
Wszystko pewnie zależy od tego jak się podzielił zarodek. U mnie był w 2 dobie podzielony na 4, embriolog powiedział ze w 3 dobie było już 8 i wtedy jest większa szansa na powodzenie (oczywiście prócz innych czynnikow).
Ja się aż tak nie znam :)
Pisze tylko co powiedział embriolog :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Acha. Widocznie to zależało w twoim wypadku od lekarza. U mnie podejrzewam że decyzję podejmował embriolog bo o lekarzu nie było mowy. Ale ja też wychodze z założenia że zarodki mają najlepiej u mamy.

Acha. Widocznie to zależało w twoim wypadku od lekarza. U mnie podejrzewam że decyzję podejmował embriolog bo o lekarzu nie było mowy. Ale ja też wychodze z założenia że zarodki mają najlepiej u mamy.
Zgadzam się z Tobą w 100% :)
U nas embriolog powiedział, że Oni maja za zadanie przygotować zarodki a to lekarz zna pacjenta i podejmuje decyzję.
Ale było minęło. Teraz przygotowanie do nowego rozdania :)

Miałaś jakąś zmianę leków? Jakie miałaś wcześniej tsh?
Ja też już teraz będę tego pilnować, już Wam pisałam jak u mnie to miało wpływ na stymulację :(

Przed stymulacja mialam tsh 0.830 czyli w normie i idealny na ciaze. Najlepsze jest to ze jest sezon urlopowy wiec nie ma mojego
endokrynologa i lekarza rodzinnego wiec troche na wlasna reke musze zredukowac dawke eutyroxu z 88 na 50 po 2 tygodniach sprawdze i zobacze czy cos dgrnelo

Przed stymulacja mialam tsh 0.830 czyli w normie i idealny na ciaze. Najlepsze jest to ze jest sezon urlopowy wiec nie ma mojego
endokrynologa i lekarza rodzinnego wiec troche na wlasna reke musze zredukowac dawke eutyroxu z 88 na 50 po 2 tygodniach sprawdze i zobacze czy cos dgrnelo
No to faktycznie miałaś idealne tsh, ja to Ci takiego mogę pozazdrościć :)
Może pytanie gdzieś jakiś przyjmuje? Ja tez musiałam pójść prywatnie,znalazłam super endokrynolog ginekolog na znanym lekarzu. Tez za jakieś 2 tygodnie zrobię badania,zobaczymy go wyjdzie.

reklama
Do góry