Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Siedzę i płaczę... Tak wiele razy słyszałam takie przykre słowa :-(Ostatnio znajoma udostępniła... Prawdziwe...
Link do: Mam 30 lat i nie mam dzieci. Wiesz dlaczego? / Ona i on
Ten obiarin jakiś wspomagacz bez recepty tak? Mi lekarz za to mówił, że od razu się uda... I tak 27 miesięcy czekam, aż się UDA
Będę się o to modlić :-)
Jakieś objawy u Ciebie?
Ja mysl ze istnieje co w stylu blokady... im bardZiej pragniesz tym gorzej. Siostra.2 lata.i pow ze sie poddaje . Dzis ma dwie córkiOdpuścić... Ile razy to słyszałam. Najbardziej wkurzasz jak mówią to osoby które nie mają tego problemu.
2 lata temu jak zaczynaliśmy się starać (a raczej zwyczajnie nie robiliśmy nic, żeby dziecka nie mieć-wtedy jeszcze bez tabletek i wspomagaczy) to od osób którym mówił słyszałam: co? Już? Po co się tak spieszycie, jesteś jeszcze taka młoda ! Minęły 2 lata i co... Gdybym wtedy nie zaczęła tylko teraz i dopiero dowiadywala się o wszystkich problemach to pewnie niedługo bym słyszała : Ty jeszcze nie masz dziecka? Na co czekasz?
Najlepiej słuchać samej siebie![]()
Wzruszyło...Ostatnio znajoma udostępniła... Prawdziwe...
Link do: Mam 30 lat i nie mam dzieci. Wiesz dlaczego? / Ona i on
U mnie dzisiaj 31dc. Brzuch pobolewa cały czas na okres, a piersi z każdym dniem wydają mi się bardziej nabrzmiale i bolesne. Do tego czuje się osłabiona. Moim zdaniem bólem brzucha nie ma co się przejmować za bardzo. W drugiej ciąży sporo po spodziewanej @ bolał ,i piersi jak pamiętam też. Wtedy wiedziałam że się udało. I córa ma już 5 latek.Dzisiaj 33 dc, brzuch cały czas boli, trochę mnie to martwi.
Do objawów dołączę też lekko nabrzmiałe piersi, ale to tak jak przed @ więc też nie brałam tego pod uwagę ;-)
Dużą ilość śluzu tłumaczyłam sobie wiesiołkiem ;-)
I tak wytrzymałam tyle dni bez testu bo bałam się rozczarowania![]()
Odpuścić jest strasznie ciężko. Staraliśmy się od marca, może to nie jest długo ale nie było dnia żebym o tym nie myślała gdzieś nie czytala i za każdym razem doszukiwalam się objawów przed @. W tym cyklu naprawdę nie miałam kiedy o tym myśleć dni plodnę wypadły na urlopie jak byliśmy w gościach u znajomych,odrazu wiedziałam że nic z tego nie będzie. No i tylko 2 razy przytulanki w te dni. Także zaczęłam myślenie po powrocie z 5 dni przed @@. Wyluzowanie duzo daje. Moja siostra starając się o pierwsze dziecko już wariowala temeratura kalendarzyki d ni plodne i rój czasu nic. Powiedziała ze daje ma luz i po miesiącu się udało. Maly ma 3 latka. Z drugim miała to samo, udało się po pół roku .Wiem jak ciężko jest odpuścić i nie myśleć cały czas o dniach płodnych i ciąży... Tak długo się staraliśmy a tu taka niespodzianka, mówiłam że wakacyjne miesiące sprzyjają zajściu w ciążę ;-)