A ja tak z przekory napiszę. Pojawia się na forum początkująca BB w 20 tyg i pisze ni z tego ni z owego jak to lekarz polecał jakiś olejek na rozstępy Coś mi to szeptanym marketingiem podśmierduje....
@betina79 kciuki za wizytę
@katem86 nikt nie ocenia kp. Nie bój się naszych opinii. Mam wrażenie, ze to tez kwestia Twojej akceptacji i skojarzeń, moze lekkich kompleksów?. Ja przez całe życie jakoś nie wyobrażałam sobie jak mi dziecko pierś ssie. Wręcz nie lubiałam przy przytulankach pieszczot piersi. Nastawiałam się troszkę na kp z własnego egoizmu. Wiedziałam, że szybciej zrzuca się kilogramy, a wytwarzana oksytocyna powoduje, ze szybciej obkurcza się macica i brzuch wchłania.
U mnie udało się kp bezproblemowo (tylko trochę mojego płaczu przy nawale, bo wiedziałam ze mogą zrobić się zastoje, których się bałam, głownie przez opowieści innych osób, wiadomo - hormony wtedy szaleją plus troszkę płaczu mojego dziecka, które dostawało wcześniej butlę w szpitalu bo po cc byłam). Ale jak się rozkręciliśmy to było super. A moj cycoholik do 8-9 miesiąca nie chciał nic z łyżeczki jeść i tylko cycek. W CH są pokoje do karmienia i z nich korzystałam. W domu tez dyskretnie karmiłam jak goście przychodzili (luźna bluzka wystarczała, nikomu cycka nie pokazywałam). Także ja miło wspominam ten czas. Odstawiłam starszaka w jego 15 miesiącu jak w ciąży byłam (gin kazała). Dodatkowo (nie wiem jak bardzo ma to znaczenie bo nie analizowałam bardzo tematu z braku czasu) moje dziecko bardzo lubi samo jeść. Podobno jak dziecko ssie pierś to bardziej przypomina to późniejsze gryzienie. Mój czesto odmawia łyżeczki, woli jeść stałe rzeczy. A ostatnio znajoma co ma ciut starsze dziecko pytała się jak karmimy bo jej dziecko tylko rozdrobnione rzeczy z łyżeczki je. Odmawia kanapek itd. I tak sobie skojarzyłam własnie to jedzenie i karmienie piersią.
Ale szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. Jak wybierzesz butle to Twoja sprawa.
A, i ja na diecie nie byłam - omijałam tylko groch i kapustę.
A jak mi smakowały rzeczy tłuściutkie od masełka, mniam ;-)