reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2016

reklama
Wracajac do tematu spania. Ja ogolbie zauwazylam ze bardzo ciezko mi zasnąć, przysypiam dopiero nad ranem jak jestem jiz bardzo mocno zmeczona, do 1-2 przekladam sie z boki na bok. zamiast wykorzystywac kazda chwile jak maly spi to ja sie mecze. Przed ciaza leczylam sie na netwice lekowa, moze to jest jakis problem z tyn zwiazany? Albo hormony ogolnie

Koleżanka miała tak, że właśnie nie spała dużo po porodzie. A może się denerwujesz, że mały nie śpi? Ja czasem mam problem z zaśnięciem, jak sobie pomyślę, że za chwilę znowu karmienie i pasowałoby już zasnąć.

Dziewczyny a czy dajecie witaminę d3 i K? my mamy w zaleceniach i nie wiem czy kupić czy nie..

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Dajemy witaminę D3, a K po drugim tygodniu jest zalecana, jeżeli karmisz tylko piersią. Jeżeli mm to chyba nie bierzesz w ogóle, a jak mieszanie to nie wiem, ale na pewno zapytam w piątek położną, bo my się tak karmimy. Więc dam Wam znać :)

Dziewczyny a czy dajecie witaminę d3 i K? my mamy w zaleceniach i nie wiem czy kupić czy nie..

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja daje tylko D3. K nie daje bo po niej często dzieci mają bóle brzucha, tak było u mojej córki więc teraz nawet nie próbuje.
W pierwszej dobie dzieci dostają witaminę K w zastrzyku, kiedyś to wystarczało, później było zalecane podawać po 14 dobie, teraz zdania są podzielone ale szpitale zalecają.

Mnie rozwalaja pytania czy mały śpi w nocy, no trochę śpi. Jak ma 2-3 pobudki 1-2 godzinne to śpi w nocy?

Ja daje tylko D3. K nie daje bo po niej często dzieci mają bóle brzucha, tak było u mojej córki więc teraz nawet nie próbuje.
W pierwszej dobie dzieci dostają witaminę K w zastrzyku, kiedyś to wystarczało, później było zalecane podawać po 14 dobie, teraz zdania są podzielone ale szpitale zalecają.

Mnie rozwalaja pytania czy mały śpi w nocy, no trochę śpi. Jak ma 2-3 pobudki 1-2 godzinne to śpi w nocy?
teraz inaczej podają wit. K w szpitalach. Tą dawną dawkę w zastrzyku zmniejszono i jest wyrównywana podawaniem wit K w domu. Jednak właśnie dużo mam skarży się na bóle brzucha po niej u dzieci. U nas one też się zbiegły z momentem kiedy zaczęliśmy podawać K i się zastanawiam czy nie od niej. Jak ma 2-3 pobudki to spi:)

Ja wiem tylko tyle że witamina K jest niezbędna przy karmieniu piersią, bo mm zawiera już tą witaminę. A zapobiega jakiejś chorobie krwotocznej u niemowląt z powodu niedoboru tej witaminy.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, w dodatku wewnętrznej i możemy nie zauważyc tego krwawienia, dopiero jak dziecko osłabnie

Witajcie! My jeszcze w szpitalu. Mała dostaje antybiotyk. Ja do niej dojezdzam. Teraz tez jestem, ale spi i czekam az sie obudzi :( zeby polozyc ja spac i pojechac do domu.

Co do witamin to tez musze dopytac, bo karmie mm i moim mlekiem.
Miałyscie juz wizyte patronażową u lekarza?? Na czym ona polega????

U mnie roznie. Czasami lepiej a czasami gorzej.

Teraz już sama nie wiem, czy warto spróbować odstawić witaminę K i zobaczyć, czy ból brzuszka przejdzie, czy podawać dalej i męczyć dziecko bólami aż do końca 3 miesiąca.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Agula2016 ja juz byłam na wizycie patronazowej, lekarka poinformowała mnie o szczepieniach, zważyla i obejrzała dziecko, między innymi czy trzyma główkę, pokręciła nóżkami sprawdzając biodra, i wpisała skierowania do specjalistów.

reklama
U nas na patronazowej sprawdzala odruchy, wazyla, mierzyla, mowila oszczepieniach, witaminach, dostalismy skierowania do lekarzy i tyle

Ostatnia edycja:
Do góry