reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

On jest strasznie niecierpliwy ... Wg mnie mała mocno kopie czasami aż widzę jak bluzka się podnosi i brzuch drży ale on się uparl, że jest teraz za mała i nie poczuje ruchów
Wczoraj mówię do niego , że mała wszystko już słyszy i powinien może zacząć jej bajki czytać żeby częściej go słyszała to usłyszałam, że się bzdur w internecie naczytalam przykro mi się zrobiło jak nie wiem czasami jest tak zacofany , że brak mi słów ...

O kurczę mój maz to juz od 13tc czyta bajki, a jak jest teraz na wyjezdzie to przez skype czyta Młodemu [emoji846] to takie urocze i płakać mi sie chce jak to widzę [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O, spojrzałam na suwaczek Nonkatoja i mi się tak przypomniało, że miałam Was zapytać... sączy Wam się już coś z piersi?

U mnie od około 20 tygodnia pojawiła sie siara, zaopatrzyłam sie juz we wkładki laktacyjne, bo często miałam na bluzkach plamy

Ale biust mi za bardzo nie rośnie z miseczki A bede miała moze B teraz [emoji6] ciezko tylko biustonosz do karmienia w takim rozmiarze znalezc zwłaszcza m, ze obwód tez mały powinien byc...

Ech, znowu kupiłam jakieś body i śpioszki. Jak tak dalej pójdzie to marnie grubość mojego portfela widzę. I znowu wózki oglądałam. Marzył mi się Anex, ale mnie otoczenie przekonuje, że sensu nie ma tyle kasy wydawać i rozważam kupno innego... ja pierdziu, że tak w miarę ładnie to ujmę ;) skompletować wyprawkę nie jest łatwo.

Ech, znowu kupiłam jakieś body i śpioszki. Jak tak dalej pójdzie to marnie grubość mojego portfela widzę. I znowu wózki oglądałam. Marzył mi się Anex, ale mnie otoczenie przekonuje, że sensu nie ma tyle kasy wydawać i rozważam kupno innego... ja pierdziu, że tak w miarę ładnie to ujmę ;) skompletować wyprawkę nie jest łatwo.

To prawda, ja ostatnio zamówiłam wszystkie higieniczne artykuły do porodu, proszki do prania, zeby przygotować wyprawkę i kilka innych pierdulek i 300 zł to tak lekka ręka poszło.... Podobnie jak zamawiałam ostatnio przewijak na komodę, prześcieradła do łóżeczka i gondoli, podkłady nieprzemakalne, jakiś organizer na rzeczy do przewijania i rożek i kolejne 300 zł poszło... Nie wspominając ile poszło na fotelik i wózek. Jakieś kocyki, ręczniki i inne materacyki i śpiworki do spania i zimowy do fotelika. Za ubranka sie jeszcze nawet nie brałam cholerka. Wybiorę sie po prostu do H&Mu skorzystam z tej promocji, ale to juz po wypłacie [emoji6]

To prawda, ja ostatnio zamówiłam wszystkie higieniczne artykuły do porodu, proszki do prania, zeby przygotować wyprawkę i kilka innych pierdulek i 300 zł to tak lekka ręka poszło.... Podobnie jak zamawiałam ostatnio przewijak na komodę, prześcieradła do łóżeczka i gondoli, podkłady nieprzemakalne, jakiś organizer na rzeczy do przewijania i rożek i kolejne 300 zł poszło... Nie wspominając ile poszło na fotelik i wózek. Jakieś kocyki, ręczniki i inne materacyki i śpiworki do spania i zimowy do fotelika. Za ubranka sie jeszcze nawet nie brałam cholerka. Wybiorę sie po prostu do H&Mu skorzystam z tej promocji, ale to juz po wypłacie [emoji6]

U nas udało się zaoszczędzić na pieluchach, bo tetrę z metra kupiliśmy i teściowa się bawiła w jej przycinanie i obszywanie :) podobnie pewnie zrobimy z pościelą i prześcieradłem, bo te sklepowe ceny mogą zabić :p o organizerze do łóżeczka nie myślałam jeszcze. Może też zlecimy teściowej, bo ona bardzo chętnie się takimi sprawami zajmie, a wręcz będzie się cieszyć, że jest nam potrzebna ;) samo łóżeczko natomiast dostaliśmy od znajomych. Graciło im w piwnicy, próbowali sprzedać za 300 zł i w końcu nam je przywieźli. Kolejna oszczędność :) o rzeczach do szpitala jeszcze nie myślałam wcale. Rożki mam dwa kupione, jakiś kocyk z Pepco i kilka ciuszków, ale czym to jest w porównaniu do morza rzeczy niezakupionych. U nas jeszcze dochodzi do wyprawki meblowanie mieszkania po trochu. Dziś odevralismy drzwi dopiero :p i szafkę do przedpokoju. Wiecznie nie ma czasu albo pieniędzy. I tak w kółko.

U nas udało się zaoszczędzić na pieluchach, bo tetrę z metra kupiliśmy i teściowa się bawiła w jej przycinanie i obszywanie :) podobnie pewnie zrobimy z pościelą i prześcieradłem, bo te sklepowe ceny mogą zabić :p o organizerze do łóżeczka nie myślałam jeszcze. Może też zlecimy teściowej, bo ona bardzo chętnie się takimi sprawami zajmie, a wręcz będzie się cieszyć, że jest nam potrzebna ;) samo łóżeczko natomiast dostaliśmy od znajomych. Graciło im w piwnicy, próbowali sprzedać za 300 zł i w końcu nam je przywieźli. Kolejna oszczędność :) o rzeczach do szpitala jeszcze nie myślałam wcale. Rożki mam dwa kupione, jakiś kocyk z Pepco i kilka ciuszków, ale czym to jest w porównaniu do morza rzeczy niezakupionych. U nas jeszcze dochodzi do wyprawki meblowanie mieszkania po trochu. Dziś odevralismy drzwi dopiero :p i szafkę do przedpokoju. Wiecznie nie ma czasu albo pieniędzy. I tak w kółko.

U mnie niestety wszystko sami ogarniamy, jakoś dziadkowie nie chcą sie za bardzo angażować [emoji6] jak maz pogadał ze swoim tata czy mógłby w ich mieszkaniu ogarnąć troche pokój w którym zawsze nocujemy jak przyjeżdżamy, zeby go bardziej pod dziecko przystosować to ten zapytał tylko a po co...

Pieluchy to fajnie bo pozamawialam na wyprzedażach w matherhood, maja super jakość, a jak wyprzedawali poprzednie wzory kolorystyczne to ogromne promocje były. W dotyku jest ogromna roznica pomiędzy nimi a tymi z pepco, bo tych tez troche kupiłam. Rożek zamówiłam jeden i jeden śpiworek do spania, najwyżej podczas prania bede ich zamiennie używać. Z kocykami nie mogłam sie powstrzymać i taki śliczniutkie pleciony zamówiłam, drogi troche, ale jest tak uroczy, ze uległam [emoji4]

Jeżeli chodzi o torbę do porodu to wszyscy mi mówią, zeby juz sobie skompletować i miec potem spokój. Zeby nawet w razie czego była juz po prostu spakowana. Wczoraj mnie kuzyn zmotywował do tego, który jeździ w karetce i sam ma dwojke dzieci. Zadzwonił i powiedział, żebym juz to ogarnęła [emoji846]

Tylko jakoś za te ubranka nie mogę sie zabrać [emoji6] nie wiem czy kupować cos na 58 czy jednak od 62 startować [emoji4]

reklama
U mnie dochodzi dwojka dzieci
i wyprawka sxkolno-pikolna z artykułami papierniczymi itp *2
i wyprawka jesienna ubraniowa (kurtkowo-butowo- i po szkole-pikolu na dlugi) *2
plus to co Wy
wyprawka malucha&mamy szpitalna

Do góry