Musisz być zestresowana tymi skurczamiLenam ja mam 3 cm i mówią, ze to jeszcze ok, ale trzeba uważać żeby sie nie skróciła bardziej. Ale to zależy od ciąży. Ja sie pocieszanie ze jeszcze ma mi sie z czego skrócić, ale przy moich skurczach to nic nie wiadomo. Teraz mam co 15 min i spać nie mogęmogę
reklama
Lola Lolitta
Fanka BB :)
W prywatnych, w publicznych jest kucharka rzadki catering. Mam nadzieję że takie cyrki poza dwoma miastami w których pracowałam, nie występują.Lola wolę myśleć że twoje doświadczenie należy do wyjątków nie reguł.
ciekawam w jakim mieście pracujesz. i czy jest tak jak piszesz w prywatnych czy publicznych też.
![]()
Lola Lolitta
Muszę popytac rzeczywiście.... To nie jest normalneLola a czytałeś o zespole jelita wrazliwego? Ja mam i czasem aż zwijam sie z bólu, szczególnie po wyjściu z toalety. A i nie pamietam dobrze, ale kolega tez miał podobny problem jak ty i pod okiem dietetyka zaczął tzw. Reset hormonalny. Nie znam szczegółów tej diety, ale moze warto popytać o to? Ponoć bardzo mu to pomogło, wizualnie bardzo sie zmienił na lepsze. Tez sie nad tym zastanawiałam, ale teraz nie czas na to. Mnie boli czasem i po chlebie.
Antiope
A dlaczego mrożone lepsze od świeżych, bo nie rozumiem?. Ja przekonałam sie o tych warzywach jak karmiłam piersią i na wiosnę nie mogłam nic jeść, bo mała wygladała jak raczek. Zasugerowano mi jeść mrozonki i wszystko minęło. Jak ona zaczęła jeść to używałam warzyw z ogródka lub właśnie mrożonek.
Może po prostu zaczynasz podchodzić do pewnych rzeczy bardziej spokojnie. Ja też w tej ciąży traktuję wszystko inaczej niż w pierwszej, z większym luzem i dystansem. Moja mama za to mi opowiadała, że jak moja starsza siostra była malutka, to prasowała dla niej pieluchy chyba przez pół roku. Potem jak ja się urodziłam, to była bardzo zmęczona 2 małych dzieci i miała mniej czasu, ale pomimo tego stwierdziła, że dla mnie również będzie prasować pieluchy przez pół roku, bo gdyby robiła to krócej niż przy siostrze, to było by to niesprawiedliwe. Tylko teraz czy warto? Ja nawet nie pamiętam tego, że ona mi te pieluchy tyle czasu pracowała, a ona w tym czasie była bardziej zmęczona i miała mniej czasu, nawet dla nas. Jakby mi powiedziała, że mnie krócej te pieluchy prasowała, to naprawdę nie miałabym jej tego za złe, bo na świecie niektóre rzeczy są ważniejsze od innych i nawet jak nam się czasami coś ważnego wydaje, to potem się okazuje, że to tylko pierdoła...Trochę jestem zła na siebie o to że tak po macoszemu traktuję te ciążę
Nie chciałabym czegoś tak samo traktować trzeciego dziecka. Kurcze.
![]()
No mój jest w państwowym przedszkolu i jest katering.W prywatnych, w publicznych jest kucharka rzadki catering. Mam nadzieję że takie cyrki poza dwoma miastami w których pracowałam, nie występują.
Jadwiga orłowska
Antiope, chodzi o to ze mrozonki robią w sezonie, warzywa szybko dojrzewają, nie trzeba sypać tyle chemi co na wiosnę, kiedy jest bum na swierze. Przysnelam i znowu mierze czas. Zrobiłam zdjęcia i jeszcze nagram filmik, żeby widzieli. Trzecia ciąża to chyba wiem co to skurcze.
Jadwiga orłowska
Położna każe jeździć mierzyć, a oni z hasełkiem ze jak nie krwawie i wody nie odeszły to nic. Na polskich stronach pisze: 5-7 na godzinę oznacza początek porodu. Wiec jak ma 4 to mam sobie leżeć i czekać? Paranoja
ktos ewidentnie dzis nie spiPołożna każe jeździć mierzyć, a oni z hasełkiem ze jak nie krwawie i wody nie odeszły to nic. Na polskich stronach pisze: 5-7 na godzinę oznacza początek porodu. Wiec jak ma 4 to mam sobie leżeć i czekać? Paranoja
Jadwiga, czy mialas sprawdzanego Crohna? to czasami ciezko wykryc a akurat moja sasiadka zostala zdiagnozowana to pol roku po ciazy. Meczyla sie cala ciaze i mowili jej ze to drazliwosc jelit. po ciazy przeszla serie badan, wszystko wykluczyla co mogloby ja uczulac, szybko przestala karmic bo ciagle ja faszerowali lekami (sterydy) i schudla do 50 kg (ma 170cm wiec wyglada jak szkielet i nosi obecnie rozmiar 34 i jest luzny) i wykryli Crohna po badaniu z kontrastem. niestety slabo im idzie z leczeniem. ona ciagle ma bole jelit i zoladka po kilkanascie godzin i nie moze przytyc.
Generalnie to okazuje sie ze przyczyna "wzmacniajaca chorobe" byla seria ciaz (podobnie jak ja sasiadka przez 2 lata byla 3 razy w ciazy i 2 razy ciaze stracila) i serie lekow hormonalnych tez podobno "aktywuja" choroby autoimmunologiczne...
zycze ci wiele zdrowia i cierpliwosci przy diagnozowaniu i leczeniu.
Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
cytrusowa85
Jadwiga jak nocka?
Elifit a mnie dopada troche strach jak sobie poradze wieczorami kiedy M bedzie mial 2ga zmiane?lekcje do odrobienia ze starszym 3dzieci do najedzenia wykapania przyszykowania na dxien nastepny I uspienia. Kazde w innym wieku I inne potrzeby a ja jedna. A jak bedzie mial pierwsza zmiane to rano jak jak ogarne 3. Obudzic na 6.30 ubrac najesc wypeawa z maltm najpierw pikole potem szkola.
Chociaz I tak bardziej przerazaja mnie wieczory niz ranki Bo po prostu wieczorami dochodzi zmeczenie
Elifit a mnie dopada troche strach jak sobie poradze wieczorami kiedy M bedzie mial 2ga zmiane?lekcje do odrobienia ze starszym 3dzieci do najedzenia wykapania przyszykowania na dxien nastepny I uspienia. Kazde w innym wieku I inne potrzeby a ja jedna. A jak bedzie mial pierwsza zmiane to rano jak jak ogarne 3. Obudzic na 6.30 ubrac najesc wypeawa z maltm najpierw pikole potem szkola.
Chociaz I tak bardziej przerazaja mnie wieczory niz ranki Bo po prostu wieczorami dochodzi zmeczenie
reklama
LisiaMama
Trzeci trymestr rozpoczęty i zeby nie wykrakac, ale na razie czuje sie lepiej niż w poprzednich [emoji4] wyniki badan sie poprawiły i wszystkie sa prawidłowe. Na razie +6kg od początku, ale chyba wszystko w brzuszek, bo w jeansy 25 nadal sie mieszczę tylko nie zapinam, żadnych rozstępów, oby tak dalej [emoji4]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom