reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

A u mnie z mojej rodziny wie tylko moja siostra, dzieci jeszcze nie wiedzą a do rodziny męża pewnie już doszło bo pracuje z jego siostrą a musiałam iść na zwolnienie. Szczerze to dla mnie okropny okres bo wszystko poszło nie tak a z resztą muszę poczekać do czwartku :(

reklama
A ktory to tydzien u Ciebie?

Teraz zaczelam 8t, czyli dokladnie 7t1d ;)
Chcialam sie wstrzymac z informowaniem rodziny do czasu, az zostanie w koncu poteierdzona przez lekarza. Ale moja mama wyjexdza i pozniej moglabym to zrobic tylko przez telefon- czego bym nie chciala. Skoro mamie, to juz wszystkim najblizszym. Kupilismy kartki kolorowe z napisem "gratulacje" na okladce. W srodku napisalismy "zostaniesz dziadkiem/babcia/ciocia/wujkiem/pradziadkami naszego dzidziusia!" - podpisalismy swoimi imionami + data (miesiac i rok). Podajac koperty mowilismy, ze znalezlismy to u nich na skrzynce/ schodach i nagrywalismy ich reakcje mala kamera, ktorej o dziwo nikt nie widzial :) moj P. Chce zmintowac ciazowa pamiatke :))

Chcialam sie wstrzymac z informowaniem rodziny do czasu, az zostanie w koncu poteierdzona przez lekarza. Ale moja mama wyjexdza i pozniej moglabym to zrobic tylko przez telefon- czego bym nie chciala. Skoro mamie, to juz wszystkim najblizszym. Kupilismy kartki kolorowe z napisem "gratulacje" na okladce. W srodku napisalismy "zostaniesz dziadkiem/babcia/ciocia/wujkiem/pradziadkami naszego dzidziusia!" - podpisalismy swoimi imionami + data (miesiac i rok). Podajac koperty mowilismy, ze znalezlismy to u nich na skrzynce/ schodach i nagrywalismy ich reakcje mala kamera, ktorej o dziwo nikt nie widzial :) moj P. Chce zmintowac ciazowa pamiatke :))
Ale efektowne poinformowanie rodziny. A jakir był reakcje?

cb7wyx8d867elviu.png

Ale świetny pomysł z tym znalezieniem w skrzynce! :wink:

hej dziewczyny, proszę Was o opinię - to moja pierwsza ciąża, mam 36 lat więc trochę panikuję. jestem w 6 tyg. od ok 4 tyg ciąży mam silne bóle w podbrzuszu, nie codziennie, od czasu do czasu i trwają ok pół godz (czasem krócej ) takie jakby skurcze, ścisk, jak przed okresem. dodam , że nie towarzyszą im żadne plamienia, krwawienie. czy miałyście podobnie? czy to bardzo niepokojący objaw, czy dać na luz na razie ? z góry bardzo dziękuję za odpowiedz

Delli to na kiedy masz termin? Bo chyba skoro dziś masz już 7tydzień to jakoś na koniec maja?
Z terminu @ to 28.05, ale na wizycie nie bylo nic widac w 6t i powiedzieli, ze mialam spozniona owu, zatem wszystko sie przesunie. Zadnego wstepnego terminu, nikt mi nie okreslal.

Realcje.. Wszyscy pytali czy powaznie i gratulowali. Jedni sie smiali "no w koncu", innie plakali z radosci .. :) moja szwagierka byla najlepsza. Broda jej spadla na podloge i przez dwie minuty niemogla nic posiedziec :) fajnie bylo :)

hej dziewczyny, proszę Was o opinię - to moja pierwsza ciąża, mam 36 lat więc trochę panikuję. jestem w 6 tyg. od ok 4 tyg ciąży mam silne bóle w podbrzuszu, nie codziennie, od czasu do czasu i trwają ok pół godz (czasem krócej ) takie jakby skurcze, ścisk, jak przed okresem. dodam , że nie towarzyszą im żadne plamienia, krwawienie. czy miałyście podobnie? czy to bardzo niepokojący objaw, czy dać na luz na razie ? z góry bardzo dziękuję za odpowiedz
Magnez i nospa może Ci pomóc przy takich bólach. Byłaś u lekarza?

cb7wyx8d867elviu.png

Delli swietny pomysl ;) ja nie jestem taka kreatywna :)
Wroniasta to sa objawy rozrastania sie macicy. Moim zdaniem nie powinnas sie stresowac ;) a jesli masz miec nerwy to idz do gina :)

reklama
Do góry