reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2016

Prawde mowiac nie mam pojecia jak uszy trzeba myc u dziecka. Myje po prostu woda i mydlem podczas kapieli i jak trzeba to patyczkiem na zewnatrz czyszcze.

reklama
My do uszek kropimy audibaby czy jakoś tak... ale jak coś wyłazi to z zewnątrz wycieram.
My w weekend startujemy z kaszka, potem marchewki :)

Hej dziewuszki.
Wczoraj byłam z małą u pediatry. Niestety potwierdziła że jest za drobna. Już jak ją zobaczyła i jeszcze jej nie zdążyłam powiedzieć po co przychodzę to jak usłyszała że ma 4 miesiące to powiedziała że malutka jest. No i jak ją zważyłyśmy to przez miesiąc tylko 220 g przybrała:( wzrostowi też jest za mała. Trochę mam żal do lekarki że nie zareagowała wcześniej bo widywaliśmy się często a ona ciągle mówiła że drobni to i dziecko małe. Ale teraz zmieniła zdanie bo odchylenie od normy zbyt duże. Mam dokarmiać mm :( w dodatku w badaniu na posiew kału wyszedł gronkowiec. Dostałam na to antybiotyk. Możliwe że on jest przyczyną że nie przybiera. Mamy w dodatku zrobić badanie krwi, moczu i usg brzucha.

Kryzysu laktacyjnego ciąg dalszy. Wczoraj ściągałam mleko kiedy tylko mogłam. Stresowałam się że mi jedzenia dla dziecka nie starczy bo zapasy z zamrażalnika się skończyły a mm mamy jakieś specjalne (nie pamiętam nazwy) więc na zamówienie w aptece i dziś dopiero do odbioru. Po nocy wystarczyło to co w piersiach uff. Ale jeszcze ok 8:30 będę ją karmić i przewiduję że będę musiała jej dać tą porcję którą w nocy wczoraj odciągnęłam...

No widzisz kamejka tak to jest z tymi lekarzami. Ja mam kilka wątpliwości co do Ewy ale boję się iść z tym do lekarza bo on mnie zawsze tak traktuje, że mam dosyć. Z kolką ostrą jak byłam na pogotowiu i zgłosiłam się do niego na drugi dzień bo tak zaleciła lekarka dyżurna to zapytał po co przyszłam skoro dziecko czuje się dobrze.
Teraz ma bardzo czerwone policzki co chwila i krostki, ktore po kilku godzinach znikają i nie wiem co to. Poza tym sttasznie marudna jest. A Ty się nie przejmuj może tylko chwilę tym mm będzie trzeba dokarmiać a antybiotyk napewno pomoże.

reklama
Ja dziś w nocy nie spałam, czułam sie fatalnie. Nie wiem jak przeżyje dzisiejszy dzień, łączę się w bólu z niewyspanymi...

Do góry