reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja jestem na L4 od punkcji. Mam stresującą, odpowiedzialną pracę, zdecydowaliśmy, że tak będzie lepiej. Teraz nawet nie mam się z kim spotkać, bo wszyscy chorzy. Zakupów nie lubię. Pewnie dlatego czas mi się dłuży. Dziś byliśmy w kinie w ramach rozrywki, ale dla mojego syna chyba było za głośno, bo mnie zbombardował piąstkami :)

Przy wyborze wózka kierowaliśmy się głównie względami praktycznymi. Kupiliśmy mutsy ivo.

Katharina, poniżej wklejam zdjęcie odnośnie spania dziecka. Początkowo nie chciałam kołderki, teraz jestem zdecydowana, że Mały nie będzie spał w rożku - wyłącznie pod kocykiem lub kołderką. Moja bratanica ma 3 miesiące i tak śpi od urodzenia. Ani razu nie naciągnęła na siebie kołderki. Ale ile ludzi, tyle opinii. Sama musisz zdecydować :)
To w takim razie rozek to byl zbedny wydatek bo nie wiem do czego go używać i czy sie do czegos przyda...

To w takim razie rozek to byl zbedny wydatek bo nie wiem do czego go używać i czy sie do czegos przyda...

To jest tylko jeden z artykulow, jedna z opinii. Oprocz niej znajdziesz milion takich, gdzie kolderka bedzie bardzo odradzana, a rozek czy otulacz zachwalany. Przemysl, podejmij decyzje i tak rob [emoji4]
Ja np napewno zadnej kolderki ani kocyka uzywac nie bede. Za duzo sie naczytalam o tym jakie to niebezpieczne.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moge wam podpowiedziec jak bylo u mnie... Janek poczatkowo mial spac w spiworku... Tyle ze troche ulewal przez co spiworek codziennie na szelkach smierdzacy i do prania... Skonczylo sie na tym ze spal pod kocykiem takim grubszym - kolderka mi sie za duza wydawala poczatkowo...
Co do strachu ze sie zakryje... Nie bylo takich problemow - czesciej musialam okrywac bo skopywal kocyk... A lozeczko mialam tak ustawione ze zaraz po otwarciu oczu go widzialam wiec przy slabym i tak snie na poczatkach byl prawie pod ciagla kontrola:)
Dopiero jak sie zakonczyl etap ulewania to w spiworek przeskoczylismy... I wlasciwie do
momentu wyciagania szczebelkow z lozeczka spal w spiworku bo wiedzialam ze sie nie odkryje i nie bedzie mu zimno...

Prawda jest taka ze zobaczycie dopiero jak juz maluch bedzie z wami i jak bedzie wychodzilo praktyczniej...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie od początku pod kocykiem śpi. Rączki zawsze na wierzchu ma. A kocyk do pach jest. A i jeszcze mały od poczatku śpi u siebie w pokoju. Może tydz spal w wózku u nas w sypialni

Moge wam podpowiedziec jak bylo u mnie... Janek poczatkowo mial spac w spiworku... Tyle ze troche ulewal przez co spiworek codziennie na szelkach smierdzacy i do prania... Skonczylo sie na tym ze spal pod kocykiem takim grubszym - kolderka mi sie za duza wydawala poczatkowo...
Co do strachu ze sie zakryje... Nie bylo takich problemow - czesciej musialam okrywac bo skopywal kocyk... A lozeczko mialam tak ustawione ze zaraz po otwarciu oczu go widzialam wiec przy slabym i tak snie na poczatkach byl prawie pod ciagla kontrola:)
Dopiero jak sie zakonczyl etap ulewania to w spiworek przeskoczylismy... I wlasciwie do
momentu wyciagania szczebelkow z lozeczka spal w spiworku bo wiedzialam ze sie nie odkryje i nie bedzie mu zimno...

Prawda jest taka ze zobaczycie dopiero jak juz maluch bedzie z wami i jak bedzie wychodzilo praktyczniej...

Zgadzam się z Tobą. Mój też non stop kopie i kocyk znajduje się po tym na brzuszku.

Ale każda musi w praktyce zobaczyć co się sprawdzi

Tylko nie wiadomo czy to wszustko kupywac tu mam okazuje kupic komplet czyki do lozka calosc plus rozek i spiworek i niewiem kupic calosc czy tylko rozek I ubranie lozka lub tylko kolderke i ubranie lozka ,[emoji102][emoji30]
Lub calosc I JuZ a potem go nie uzyje ...[emoji30]I takie mam mysli teraz
ea84972769a2acd2e28102761c274c51.jpg
e183280838ef7f000847b73ffc10ca55.jpg

reklama
Tylko nie wiadomo czy to wszustko kupywac tu mam okazuje kupic komplet czyki do lozka calosc plus rozek i spiworek i niewiem kupic calosc czy tylko rozek I ubranie lozka lub tylko kolderke i ubranie lozka ,[emoji102][emoji30]
Lub calosc I JuZ a potem go nie uzyje ...[emoji30]I takie mam mysli teraz
ea84972769a2acd2e28102761c274c51.jpg
e183280838ef7f000847b73ffc10ca55.jpg

Powiem tak... Uzywalam i rozka - w ciagu dnia na poczatku... Potem nawet podlkadalam jako kocyk jak maly lezal na kanapie na przyklad... I kocyka do spania i spiworka tylko troche pozniej... Ogolnie bie bylo tak zeby cos bylo calkiem niewykorzystane...
Kocyk wykorzystasz nawet do wozka potem...

Tak mi sie przynajmniej wydaje:)

Do góry