reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dla dzidziusia

hihi Ewa widziałam je na Allegro, nawet z Doticzką sie z nich śmiałyśmy:-D
Kosztują bodajrze 110zł ale jak dla mnie są bleee... tzn może i coś tam w sobie mają, no ale w takim czymś to już dziecko sie tylko męczy...
One są raczej na jakiś bal przebierańców, ale napewno nie na codzienne chodzenie;-)

fakt, bardziej na bal :-) niż do codziennego użytkowania :-)
ja skusiłam się na śpiworek, podobno praktyczna rzecz do spania

reklama
Ewa bardzo fajny ten spiworek.u nas bardzo sie sprawdzil:tak: byl uzywany przez kilka miesiecy a potem niestety nie dostalam wiekszego a zreszta maly nauczyl sie z niego wychodzic;-) Ale wczesniej jak mowie byl swietny bo Witus bardzo sie kreci i ciagle spal bez kolderki albo caly pod nia.Teraz juz jest duzy i ubieramy go tak zeby nie zmarzl bez koldry bo i tak Zawsze sie z niej wykopuje.

No Ewcia bardzo fajny śpiworek:tak: Też sie zastanawiam nad zakupem takiego wynalazku... ale narazie jeszcze sie wstrzymam:-D
tatuś mojego dzieciątka miał, tzn ma świra na punkcie żyrafek więc napewno by mu sie spodobał, mnie sie też udzieliły żyrafki:-p i często rtozglądam sie na rzeczy z motywami tych zwierzaczków.;-)

Aha dziewczyny, jeśli któraś z was jest taką samą świruską Allegrowiczką jak ja, to znalazłam użytkownika który ma świetne i wogóle modniarskie ubranka dla maluszków...
No niektóre rzeczy to ma tak rewelacyjne, że jak bym miała kupe kasy to bym u niego chyba tonami kupowała ;-):-D
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
A z resztą same sobie zobaczcie:-p

Aha dziewczyny, jeśli któraś z was jest taką samą świruską Allegrowiczką jak ja, to znalazłam użytkownika który ma świetne i wogóle modniarskie ubranka dla maluszków...
No niektóre rzeczy to ma tak rewelacyjne, że jak bym miała kupe kasy to bym u niego chyba tonami kupowała ;-):-D
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
A z resztą same sobie zobaczcie:-p

jeju to coś o mnie też :-) prawie codziennie przeglądam co nowego się znalazło
mąż się ze mnie śmieje i pyta co dziś kupiliśmy - bo idzie to na jego konto :-)
a ciuszki Ataata fajowe, masz rację

a co do śpiworka :-) dzięki dziewczynki za "pochwalenie" trafnego zakupu

stefanka ja tez byłam bardzo zadowolona ze śpiworka, bo miałam taki sam problem jak aneczka - moj damianek wciąz się odkrywał, i spiworek sprawdzil sie swietnie.
tak ze teraz tez bedzie wykorzystany, bo wciąz mam ciuszki po damianku, i mimo tego ze mija 7 lat sa w idealnym stanie, tak ze nie bede musiala duzo kupowac - no chyba ze bedzie mała królewna to wtedy chyba sama wpadne w szał zakupów

ataata a ciuszki na allegro sa super.

i kolejne pytanie do doświadczonych mamuś :-)
co polecacie do prania dziecięcych ubranek?
na wszystkich metkach jest znaczek, że należy prać ręcznie :crazy: ...
może jednak można pokusić się o wrzucenie tego do pralki, a może nie.

a co z butelkami? czy nawet jak zamierzam karmić piersią to kupić już butelki?

Ewa ubranka należy prać w pralce bo ręcznie tego dobrze nie zrobisz. Białe ubranka bawełniane w 90 st. a kolorowe w 60. Proszki są wszystkie do d... i wcale nie piorą. Ja będę sobie sprowadzać proszek dla dzidzi z niemiec bo oni mają o niebo lepsze detergenty. Zresztą dla nas proszek też kupuję sprowadzany z niemiec. Welurkowe ubranka prać należy w 60 st. na lewej stronie i tak samo należy je prasować żeby były miękkie i puszyste.
A co do butelek to jedną musisz mieć na wszelki wypadek. Bo po pierwsze nie masz 100% pewności że będziesz mogła karmić piersią a poza tym czasem dzieciątka się dopaja herbatkami na kolki i wodą z glukozą na pragnienie. Tak więc lepiej mieć w pogotowiu jedną butlę. Lepiej żeby się nie przydała niż żeby potem na prędce biegać i szukać odpowiedniej.

Weroniczka dzięki za rady.
Proszek z Niemiec ;( no to mamy problem. A jak się nazywa?
A te co są u nas naprawdę nic się nie nadaje?

A butelki - masz jakąś sprawdzoną firmę? Mi wszędzie w oczy rzuca się avent.

reklama
jeszcze nie wiem jak się taki proszek nazywa bo dopiero będę kupować. W Krakowie jest taki sklep z detergentami sprowadzanymi z Niemiec i tam się zaopatruję. Jest drożej niż u nas ale naprawdę wiele skuteczniej.
A co do butelki to nie potrafię Ci doradzić bo ja kożystałam z takiej najprostrzej z marketu jedynie na smoczek zwracałam uwagę. Ale przyznam się że nigdy nie patrzę na firmę tylko na to z czego jest wykonany i jakie ma funkcje. Ale o to najlepiej zapytać sprzedawcę w sklepie dziecięcym lub w aptece. Bo ja już naprawdę nie pamiętam mimo że Staś był od drugiegi miesiąca tylko na butlii.

Do góry