reklama

Marcowe mamusie 2017

Ania woda z cukrem? Oszalałaś? To są jakieś zalecenia sprzed 50 lat, zmień lekarza lepiej... Dziecku daje się mleko. Tylko i wyłącznie. Poczytaj trochę, bo to naprawdę o pomstę do nieba woła - Link do: Niemowlęta i woda – czy niemowlętom woda jest potrzebna do picia i życia

Iskierka dając butle oduczasz odruchu ssania, z każdą butelką mm twojego pokarmu będzie mniej (bo brak sygnału, ze produkcja potrzeba skoro nikt nie zjada), a dziecko ciężej będzie przystawić bo po co ssać skoro z butli samo leci. Jesteś w szpitalu jeszcze? Poproś położne o pomoc w dostawianiu. Masz nawał i dajesz mm - bez sensu. Odciągnij ciut przed karmieniem, może maluch się wkurza bo nu tryska albo nie może dobre zlapac nabrzmiałej brodawki. I jak chcesz dawac butelkę i masz pokarm to dawaj od odciągnięty.

reklama
Podpisuję się obydwoma rękami pod tym, co pisze wszystkozajete. Sprawdzone na własnym przypadku.

Jolka, ja po karmieniu obolały sutek smaruję A-pectusem i dużo wietrze pierś. Poza tym pilnuję małego, żeby dobrze chwytał pierś do karmienia.

Ankuś ja poronilam drugą ciąźe i w trzeciej dostałam luteinę bo na początku plamiłam i do 12tc ją brałam. W czwartej było wszystko ok i nic nie lykalam.

Ania woda z cukrem??? Oszalałaś???? Moja "mądra"pediatra też kazała mi dopajać woda z glukozą ale trzeba mieć własny rozum. Po co dziecku cukier?

Jolka kasuj pierś podczas ciepłej kąpieli
Powinno pomóc.

MamaNS, Paulyna rodzice?

Ostatnia edycja:
reklama
Już wiem co było przyczyną. Źle go przystawialam. Mi było nie wygodnie i jemu. Teraz ciągnie normalnie. Ale butle dalej chce bo te moje mleko jakieś jeszcze chyba za chude skoro pije np przez 2 godz cyca i zaraz znów łapie i chce jeść. Nie wiem.. Jutro przyjdzie położna to porozmawiam z nią.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry