reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Cześć dziewczyny, ja dziś od rana nie miałam czasu do was zajrzeć:zawstydzona/y:. Najpierw sprzątanie dzieci itp. Ponadto pokłócilam się z moim M:no:. Nie wiem czy to jakaś epidemia czy co:confused:, bo też poszło o kase:szok:, że niby ja za dużo wydaje. Jestem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Dałam mu kase i kazalam samemu jechać na zakupy tylko niech się nie zdziwi jak za dużo wyda i go zacznę rozliczać:evil:.

Iwonka szkoda że jest @ ale w nastepnym cyklu napewno się uda:tak:

Co do wieku to uważam, że każdy jest odpowiedni jeżeli kobieta uważa, że to jest właśnie jej czas na dziecko, jeżeli jest na nie gotowa. Ja urodziłam Natalkę jak miałam 21, a Kubę 28:-)

Ojej i jeszcze coś miałam napisać ale zapomniałam:zawstydzona/y:

Ewcia, @ teoretycznie powinien być 13, ale ostatnio mam krótsze cykle i może się zdarzyć jutro. Ostatnio się okrutnie poryczałam gdy się dowiedziałam, że moja babcia, która była u mnie od prawie 3 tygodni musi wyjechać, normalnie tak nie reaguję. Ciekawe czy to na @ czy na fasolkę hihi

Pycha pewnie już cię nie ma ale miłego wypoczynku i udanego pobytu na wczasach:-).

Ja też jutro jadę na wieś do mojego ojca chrzestnego dawno tam nie byłam:shocked2:, a jest fajnie. Kuba po raz pierwszy zobaczy krówki :tak:. Ciekawe co będzie robił:confused:.
Tylko że ja jadę jutro a w niedziele już wracam.

Mialam tu juz nie zagladac ale moje dziecko tekie cyrki dzisiaj odstawia przy zasypianiu, ze pojde gipsowac dopiero jak on zasnie.
Wiecie co wymyslil........:no::no::wściekła/y::sorry: gryzie sobie raczke i placze ze go boli zebym do niego przyszla:sorry::no::no::no::sorry: a gryzie naprawde porzadnie normalnie ma zabki odcisiniete na raczce i cala jest czerwona:szok: oooo a teraz slysze ze pluje po podlodze:wściekła/y::no:
Oj te dzieciaki kochane....

Mialam tu juz nie zagladac ale moje dziecko tekie cyrki dzisiaj odstawia przy zasypianiu, ze pojde gipsowac dopiero jak on zasnie.
Wiecie co wymyslil........:no::no::wściekła/y::sorry: gryzie sobie raczke i placze ze go boli zebym do niego przyszla:sorry::no::no::no::sorry: a gryzie naprawde porzadnie normalnie ma zabki odcisiniete na raczce i cala jest czerwona:szok: oooo a teraz slysze ze pluje po podlodze:wściekła/y::no:
Oj te dzieciaki kochane....

:szok::szok::szok::szok: no nie ale sobie sposób na mamę wymyślil;-). No tak co mama bedzie co innego robila zamiast się Igorkiem zajmować;-);-);-)

Witajcie..
Oj dziś gorące tematy...

Co do wieku, to tak jak wcześniej było napisane- każdy rodzi dzieci wtedy, kiedy jest na to gotów i jak się ułoży w życiu.. Ja w wieku Czarnej byłam jeszcze dziewicą... :tak:naprawde... też czasem myślę, ze fajniej byłoby mieć dziecko wcześniej, zeby nikt mi nie gadał, ze babcia przychodzi na wywiadówki,;-) ale jest tak jak jest i jestem zadowolona... też myślałam, ze nie chcę mieć dzieci, ale jak poznałam Tomka, to nie wyobrażałam sobie życia bez dziecka... i chcialam by to on wlaśnie był ojcem... jeśli Czarna miała takie odczucia wcześniej, bo znali się długo i długo byli razem, to tylko radość, że tak się stało, bo ma wiecej czasu na ewentualne kolejne, jeśli je zechce.. Czas będzie sobie płynął, wszystkim nam lat będzie przybywać a nie ubywać, a decyzje będziemy podejmować wg tego co nam się jeszcze przydarzy...

Ewciu, Ty się nie daj facetowi, i widze, że na całe szczęście się nie dajesz... Jeśli bardzo chce mieć Cię tylko dla siebie, to niech siedzi w domu, znajdzie pracę taką, by mogł być blisko Was, w końu tutaj i tak kasy nie zarabia na rodzinę, a na siebie. A jeśli kasę kocha bardziej, to niech Ciebie zostawi w spokoju.. nie namawiam do rozstania, tylko do zostawienia Tobie swobody działania. Naprawdę, wielkie mi mecyje spotykać się z rodziną... żebyś Ty jeszcze szalała na okrągło z koleżankami i kolegami, na dodatek nie dbała o Matetka, to rozumiem, ze mógłby mieć pretensje, ale Matetek jest zawsze z Tobą, czuwasz i nie zaniedbujesz go , spotykasz się w zasadzie z jego rodziną (męża znaczy)... niech nie wybrzydza... mówi Ci, że to taka samcza zazdrość, że potrafisz się dobrze bawić BEZ NIEGO... i to go najbardziej boli.. on uważa, ze tyra w robocie, a Ty niewdzięcznica bawisz się... Ech faceci... kto ich zrozumie?????????

A ja kompika naprawiłam... normalnie dumna jestem z siebie. Okazało się, ze zawirusowało mi firewalla i blokował wszystko co związane z IE. Odinstalowałam tarczę i działa bez zarzutu... muszę w necie poszukać czegoś innego..
Pozdrawiam... i siedzę dziś w domku, bo u nas pada.. może w tej chwili nie, ale zachmurzone mocno... nie chce mi się...

Dziewczyny a ja coś popsułam w BB:wściekła/y::wściekła/y:. To znaczy wszystko mi działa bez zarzutu, ale coś poprzestawiałam i wszystkie wątki w jakich się udzieliłam a mają nowe posty przesyłane są na mojego maila.:szok::szok: uwierzcie ze jest tego sporo :szok::szok: zwłaszcza z tego naszego wątku;-);-). Zrobiłam już nie subskrybuj, ale nadal mi idzie na pocztę:eek::baffled:. Co mam jeszcze zrobić? Pomóżcie

reklama
Jejku, ja widzę, że tu się pewne rzeczy zaczyna brać trochę za bardzo do siebie w rozmowie o wieku, w którym urodziło się dziecko.... I po co? Przecież nikt nikomu nie mówi "dziewczyno źle zrobiłaś rodząc dziecko tak wcześnie/tak późno", tylko każda pisze o swoich doświadczeniach/przemyśleniach. To, że ja się zdecydowałam na dziecko mając 30 lat, a Cloe pisze że w wieku 20 lat była gówniarą (ja też) to nie znaczy że któraś z nas uważa młode mamy za gówniary.
Mam również nadzieję, że to, że Czarną przeraża wiek 30 lat (i macierzyństwo w tym wieku) nie oznacza, że uważa nas starsze mamy za potencjalne pacjentki geriatryka, które powinny już sobie odpuścić. A przy okazji - coraz więcej kobiet decyduje się na dzieci również w okolicach 40.

Ola oczywiście że nie:no:!!!! Każda ma dziecko kiedy chce i nie ważne czy ma 17,20,27,30 czy 40 lat:-) !!! Nie uważam że kyoś ppowinien sobie odpuszczać
tak jak pisałam chciała mieć dziecko teraz a produkcję zakończe koło 30 nawet po 30;-)!!!
Tylko najbardziej mnie wkurza jak ktoś mówi "taka młoda a ma dziecko-i po co Ci to było??życie sobie marnujesz:wściekła/y::wściekła/y:" Normalnie dostaje furi na te słowa bo co kogo to obchodzi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!!
a znowu na przykładzie mojej kuzynki-jest po 30 i będzie mieć za niedługo 2 dziecko a teściowa do niej z hasłem-w tym wieku nie powinno się mieć dzieci-za stara jesteś:szok:!!!
jak to usłyszałam to myślałam że się przewrócę-przecież 30 to młody wiek i odpowiedni na 1,3,czy 4 dziecko-jakby miała 50 to bym zrozumiała te słowa ale jak kuzynka jest po 30:szok::szok:

Agatka u mnie nic ciekawego;-)
siedzę na tej mojej samotni i się nudzę:-p

Do góry