reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Mamusia Muminka my bylismy teraz (skończony 10tydzien. Czyli No 11 :D) i powirdziala, ze juz nie trzeba trzymać, a jedynie delikatnie asekurować. Ale nie dotykać

Ma tulik, szumisia. Wszystko juz chyba wypróbowaliśmy co mozna... nie mowie, ze nie działa, bo czesto działa. Chodzi mi bardziej o fakt, ze cos jest nie tak. Ze nie jest normalnym, spokojnym dzieckoem. I ze jest ryzyko, ze cis dalej bedzie nie tak.

Kasia ja karmie 5 razy dziennie po 150ml. Kuba wazy 5184 i ma ok 62cm. Tzn ubranka bosi na 62. Niektóre wiemsze.
Je tak: 2, 7, 11:40, 16:20, 21

Aniek dziekuje :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova - kupiłam farbki do malowania palcami 4 kolory w smyku i pędzelek oddzielnie. Dzisiaj pomaluję i zobaczę jaki efekt.

Dziewczyny, czy na laktację piłyście tzw napój słodowy? Jest taki w Aldi na bazie słodu jęczmiennego, ale gazowany i zastanawiam się czy działa.

Mamusia Muminka- ja piłam nie tyle napój taki co po prostu piwo bez alkoholu ;) bavaria. Nie wiem czy cokolwiek dawało, lubię piwo, więc sobie piłam skoro tylko takie mogłam.

Pumelova ja też nie trzymam głowy młodemu. O tyle fajnie, że jak mu ma polecieć to leci do przodu lub z rzadka na bok więc kompletnie nie przejmuje się jego głowa.

Mumusia daj znać jaki efekt:)) to też zakupie.

Aim no u mnie raz poleciała do tyłu chociaż nie tyle głowa nawet co ona cala:D jest już dość sztywna. Ale cieszę się że nie tylko ja nie trzymam ;-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, będę nadrabiać powoli, przez ostatni tydzień była u mnie moja mama i wogóle nie miałam czasu żeby tu zerkać...
Ale pytanko mam do mam.karmiących mm.Jak często karmicie swoje dzieci i po ile?Emila ma 2 miesiące i wydaje się non stop głodna, piszą żeby przestrzegać proporcji i godzin podawania no bo wiadomo że mm trawi się dłużej i gorzej ale moja po godzinie już jest głodna a niby mam jej podawać 6 razy na dobę po 90ml, chociaż daje jej czasem 120 i też po godzinie już się drze:( a pisze żeby 120 dawać 5 razy dziennie... cyca ssie jak jej się podoba-raz lubi a raz histeria... daję jej rumianek żeby ten brzuszek trochę zapełnić ale to nic nie pomaga.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom
Kasia moja Oliwia ma 9 tygodni, karmie mieszanie: piers, piers a na koniec za kazdym razem mm- po 90 ml, w dzien karmie co ok 3h, w nocy dluzsza przerwa, wychodzi tych karmien w ciagu dnia 6.

Pumelova wszystkiego naj naj dla Agatki!:)

Chybra my chrzest robimy 14.10 i mam plan wcisnac malutka w jakas kiecke i tylko kurteczke elegancka i czapeczke do tego, ale kto wie moze tez jednak w kombinezon misia wsadze jak bedzie zimno heh;)

Aim mojego meza tez calymi dniami nie ma, wychodzi przed 8 i wraca po 19, dlatego babcie eksploatuje ile sie da;) a dzis nawet w teatrze bylam sie ukulturalnic troszke;)

Maziajka mi tez to lato wydalo sie strasznie krotkie niestety:(

Mamusia muminka ja sobie popijam piwko karmi na laktacje, wedlug mnie fajnie dziala;)

Pola super. Ja byłam w kinie na z tydzień temu. Ale to babcia została z Arturem. Dzisiaj też się musiała nim nacieszac. Aż go wytulila do snu
1505853223-aaaaaa.jpeg

dqprjw4zspqhi03q.png

reklama
Pumelova nie,ja na podkarpaciu. To wesele siostry.
Najlepszego dla Agatki [emoji8]
I dla Agatki jestes najlepsza matka [emoji173]

Aniek42 u mnie dzis tez caly czas deszcz. Wyszlismy tylko na chwile dzis.

Dobrze ze u nas na chrzcinach bylo cieplo bo nie wiem co bysmy ubrali.

Moj T.jest a jakby go nie bylo. To i tak ja sie caly czas zajmuje Szymkiem. Bo po pracy to albo ma cos do zrobienia w garazu,albo kolo domu.

Ja tez juz jakis czas nie trzyman glowki tylko asekuruje. Ale ladnie trzyma jak jest w pionie.

Karuzela my na chrzciny dostalismy bransoletke z grawerem,obrazek z aniolem,krzeslko do karmienia i taki stojak 5w1 i pieniadze.

Dziewczyny Wam tez tak wypadaja wlosy? Mam wrazenie ze jeszcze troche i juz mi nic nie zostanie [emoji53]

Do góry