reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Jeremi śpi tylko w pidżamas z długin rękawem i stópkami, kocykiem przykrywam, ale się z czasem z niego wykopuje ... okno muszę zamykać, bo wycieczki komarów wpadają na ucztę z młodej krwi :wściekła/y:

reklama
Rochul śpi w piżamce lub w śpiochach. U nas nocki śa dośc chłodne. Jeśli przykrywam go kołderką to okno musi być otwarte, a tak to tylko kocykiem. On lubi niższe temperaturyi jak mu za ciepło to się wybudza i płacze:eek::baffled:
A jak się odkrywa to nie przykrywam za bardzo.:no:

Hania spi w pizamce przykryta kocykiem. Ja sie wyfika to uwazam, ze musialo jej byc za cieplo i tak spi, ale przy okazji nastepnego otwarcia okiem ja przykrywam. Znowu jak uznam, ze moze jej byc chlodno to ja okrywam troche moja koldra:tak:.

Marta spi w polspioszkach i body z dugi lub krotkim, po lekka kolderka,nigdy nie odkopuje sie w calosci, spi w poprzek lozeczka, nogi czesto wystaja przez drabinki i jedna polowke ciala ma przykryta..

... już widzę jak mąż mi chce dać buzi na dobranoc, a ja mówie: ... nie przeszkadzaj, ciągnę smoka!!! ;-):-D :rofl2:

Dobrze, że smoka a nie coś innego ... ;-):-D:rofl2:

a ostatnie noce były dość chłodne ...

"Dość" to mało powiedziane. W Pile przedostatnia noc była wręcz zimna, bo nad ranem zanotowano -1 st.C, a o 7 rano było zaledwie 3 st. I jak tu ubierać malucha do snu? Ja Witka ubieram w piżamkę lub bodziaka i śpiochy i przykrywałam go cieniutkim kocykiem, ale i tak głównie był odkopany. Za to wczoraj sięgnęłam już jego kołderkę i ku mojemu zdziwieniu pierwszy raz od wielu miesięcy nie wędrował przez sen po łóżeczku :szok::-D
Ale za to trzecią nockę z kolei mam zarwaną. Młody budzi się i płacze, bo jest cały zsikany. Jak go przebiorę to potem nie chce spać :no: i walę z nim nawet ze dwie godziny. Podejrzewam, że to wina pieluch (Huggis 4), które od kilku dni właśnie używamy. Chyba mam jakieś felerne pieluchy bo nawet w dzień przepuszczają. Dziś małż kupił Pampersy i zobaczymy jak będzie w nocy.

A MOJ SYNALEK SPI W PIDZAMCE Z KRUTKIM REKAWKIEM :tak:A JAK SIE ZROBI CHLODNIEJ DO Z DLUGIM;-)A O PRZYKRYCIU GO TO NIE MA MOWY BO SIE BUDZI OD RAZU:tak:

Monika moze sie tu naraze bo Pampersy i Huggisy taka porzadna firma;-)ale dla mnie one sa lwasnie niezbyt chlonne i jedne i drugie i robia sie takie rozlazle i galaretowate.Uzywam pieluch z Lidla, nie dosc,ze tanie to wedlug mnie bardziej chlonne.

reklama
Do góry