reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Jak je robisz?
Nigdy nie zapomne jak w Uk mi dali muszle ze smietana;) moja tesciowa padla w restauracji
ZazwycAj ribi lepi Sie pomidory z czosnkiem podsmazanna olivie dodaje pietryszke i daje cozze a tam tej smowtany bylo tyle ze mi sie podnosilo I zostawilam:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Bardzo prosto, roztapiam maslo na patelni, dodaje czosnek posiekany i wkladam krewetki na pare mimut, troszke soli morskiej i odrobina natki pietruszki. Do tego bagietka i salatka z mix salat i przed ciążą lampka wina [emoji39] byla. Kolacja rewelacja dla mnie[emoji39]
Ostatni zrobilam z mrożonych malych przekąskę.
1511688444-f75562fbf1744b59-aaaaaa.jpeg

Moze fachowcem tej kuchni nie jestem[emoji13] ale tak nauczylam się mieszkajac w Belgii ok 5lat.

Bardzo prosto, roztapiam maslo na patelni, dodaje czosnek posiekany i wkladam krewetki na pare mimut, troszke soli morskiej i odrobina natki pietruszki. Do tego bagietka i salatka z mix salat i przed ciążą lampka wina [emoji39] byla. Kolacja rewelacja dla mnie[emoji39]
Ostatni zrobilam z mrożonych malych przekąskę.
1511688444-f75562fbf1744b59-aaaaaa.jpeg

Moze fachowcem tej kuchni nie jestem[emoji13] ale tak nauczylam się mieszkajac w Belgii ok 5lat.

A nie zdrowsze olivka? Maslo u mnie nie przeszloby;)) oczywiscie inny smak tez na masle ;)

To ty tez Polska belgia Uk jezdzicie Po swiecie , maz JuZ dojsc ? Bo Ja tak , jedyny plus to poznawanie kultur i jezykow ;)

Tylko ja nie pytałam o brzuszek :D

Ja JuZ wyprzedzilam mysli hahaha skoro pytalas o czas mijajacy w ciszy aby lecialo szybko lepi niech leci powoli bo nagle Po porodzie patrzysz w lustro i brak okraglosci , daje slowo
Ja w ciazy mpglabymbyc co rok[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Ja krewetki w wersji z czosnkiem tez na masle wole (i tu uklon w strone irlandii za zajebiste maslo[emoji6] jest dostepne w polsce tez - kerrygold polecam szczegolnie to solone)

Ja JuZ wyprzedzilam mysli hahaha skoro pytalas o czas mijajacy w ciszy aby lecialo szybko lepi niech leci powoli bo nagle Po porodzie patrzysz w lustro i brak okraglosci , daje slowo
Ja w ciazy mpglabymbyc co rok[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Ja na razie czekam na takie konkretne okrągłosci :D Chociaż już coś zaczyna być u mnie widać, szczególnie jak jeszcze trochę podjem :p Tylko wtedy zastanawiam się czy to dzidziuś czy wzdęcie :p

A nie zdrowsze olivka? Maslo u mnie nie przeszloby;)) oczywiscie inny smak tez na masle ;)

To ty tez Polska belgia Uk jezdzicie Po swiecie , maz JuZ dojsc ? Bo Ja tak , jedyny plus to poznawanie kultur i jezykow ;)

Na maselku robie bo lubie ten sosik czosnkowo maselkowy z bagietka ale oliwy jak najbardziej tez używam tez uwielbiam.
Powiem ci ze jak przenosilismy sie do uk to mialam taki etap by zlapac stabilizacje i juz nie przeprowadzac sie nigdzie i tak juz prawie 5 lat tu. Szczerze za daleko od pl jak dla mnie. Brakuje mi troche Belgii z jednego powodu fajnie tam czas wolny organizowalismy sobie 7godzinne wycieczki rowerowe, bardziej aktywnie i zdrowo żyliśmy, tu nie moge do ich jedzenia sie przekonac.

reklama
Do góry