P
Przyzwyczaisz się, fakt troche boli ale to chyba najlepsza forma progesteronu!! :-)
I droga

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
P
Przyzwyczaisz się, fakt troche boli ale to chyba najlepsza forma progesteronu!! :-)
Czekam na dobre wiadomości jutroOstatnia beta przed Swietami 21 grudnia, 496. Wydaje mi sie, ze przyrost ok, ale ten progesteron serio powial mi groza. Jeszcze popatrzylam skale norm w diagu a tam, ze min 11 powinno byc w 1 trymestrze a ja... Mozliwe, ze faktycznie przez ten spadek. Dzis wkladka i Lustinus bielutkie na szczescie byly, wiec odpukac i aby do jutra wszystko ok, itd.
Ja na ciążowym jestem od 7 tc po wizycie serduszkowej. Tylko, ze ja miałam lekka hiperke i ledwo się ruszałam do 10 tc, a jak powiedziałam szefowej o ciąży powiedziała, ze mam iść na zwolnienie bo ona o mnie nie ma zamiaru się martwicna początku miałam zwykłe l4 80% póki ciąża nie była stwierdzona, ale zaraz po becie dostałam 100% płatne i tak całą ciążę
Progesteronu nie można przedawkować. Te jednostki, które podał Ci lekarz są potrzebne do utrzymania ciążyDziewczyny odebrałam wynik progesteronu 30,26 ng/ml , transfer 24.12 ,a 23.12 progesteron był na poziomie 12,99 ng/ml a 22.12 12,44 ng/ml od 23.12 prolutex włączony z czego 23.12 zastrzyk o 12:00 i 21:00 od 24.12 o 21:00 tylko zastanawiam się czy aby na 3 dpt nie jest za wysoki bo doktor mówił o 20
Czekam na tel mam dzwonić za 20 min do dr Glabowskiego bo ma wizytę
Patrząc na opis z lab to wynik wskazuje na 1 trymestr lub 2( Zdrowe kobiety: faza folikularna: 0,057- 0,893 ng/ml faza owulacyjna: 0,121 - 12,0 ng/ml faza lutealna: 1,83 - 23,9 ng/ml po przekwitaniu: <0,05 - 0,126 ng/ml Zdrowe kobiety ciężarne: I trymestr: 11,0 - 44,3 ng/ml II trymetr: 25,4 - 83,3 ng/ml III trymestr: 58,7 - 214 ng/ml Badanie wykonano testem firmy Roche, metodą elektrochemiluminescencji, na aparacie Cobas.) Glupieje
Czekamy, czekamyHih nie nie dalej tylko usg ale jakos tak zostalo) w lebie,przy Nicole usg nie klamalo i krew tylko potwierdzila ... ale fakt zobaczymy na nowy rok
Razem czekamy wiec[emoji173]️[emoji7]![]()
Nigdy o tym nie słyszałam... dziwneDziewczyny, dzisiaj sie dowiedziałam, że te tradycyjne sikacze mogą wychodzić również z krwi. W sensie, że zamiast siśkami to się je zalewa krwią. Słyszała któraś z Was o tym??
Link do: Substituting whole blood for urine in a bedside pregnancy test. - PubMed - NCBI
Trzymam kciuki i czekam razem z Wami:-)Czekamy, czekamystresuje sie juz. Mam nadzieje, ze nie za wczesnie probke kwri mialam pobrana i uda sie uzyskac dna maluszka. Na mojej stronie jest juz informacja o tescie i notka, ze wynik wyslany ale na rezultat niby 2 tyg sie czeka. Mam nadzieje, ze mimo swiat na prenatalnych beda juz wyniki, minie juz wtedy 2tyg.
Kroić się nie będę ale zaintrygowało mnie toNigdy o tym nie słyszałam... dziwneale Ty się już Kochana lepiej nie krój!! :-))
Czekamy!! :* I trzymamy kciuki za MaleństwoCzekamy, czekamystresuje sie juz. Mam nadzieje, ze nie za wczesnie probke kwri mialam pobrana i uda sie uzyskac dna maluszka. Na mojej stronie jest juz informacja o tescie i notka, ze wynik wyslany ale na rezultat niby 2 tyg sie czeka. Mam nadzieje, ze mimo swiat na prenatalnych beda juz wyniki, minie juz wtedy 2tyg.