reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Z ciekawości, jakie okna kupujecie? Nasze już wstawione od jakiegoś czasu, w razie czego mogę się dzielić opiniami ;)

Gdzie ta aniaslu, ja już chcę to prywatne...

Musi być też prywatny wątek domowo-remontowo-budowlany ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Jeszcze czekam pewnie odezwie sie wieczorem tak jak wczoraj

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do wypadow to za dzieciaka jezdzilismy. W tym roku naszym zrobilismy i spodobal im sie ten survival. Byli z nami moi rodziec.S z moim tata i chlopakami codziennie na ryby. 3 dnia poszli o 5 rana ja soalam a Mati na bosaka w pizamie polecial do nich na lowisko. Nawet nie wiem kiedy wyszedl. Dopiero przebudzilam sie jak D przyszedl po ubrania i po buty dla mlodego.

Nie martw się to samo przyjdzie :) Sama spodziewam się dopiero pierwszego dziecka ale jak siostra urodziła córkę to nawet mnie to przyszło naturalnie a nigdy wcześniej nie zmieniałam pieluchy i nie zakładałam ciuszków a dałam radę :) A jeśli chodzi o ubieranie to myślę, że na body z długim rękawem i śpiochy czy półśpiochy można założyć jakiś rozpinany sweterek :)

Nie no my lipcowki!!! Nie ze body spiochy i sweter
Pierwszy spacer wzkazany okolo 7 dni po porodzie ze wzgld na to halas drobnoustroje , I to gora 4o min co dzien mozna przedluzac , kapiel ja po 10 dniach wykapalam w wannie a tak to husteczki aby skore przyzwyczaic i ta mazia po porodzie mimo ze w szpitalu ja umyja husteczkami to ona wazna jest
Ubior nie przegrzewac ciala, mamy to szczescie ze beda letnie nasze bobo wiec msc mozna tylko spiochy z dlugim rekawemm bo pewnie bedzie kolo 29 stopni wiec nie body nie sweter eventualnie lekki kocyk i lekka czapeczka lub I bez
Ja Po mscu moja z marca to foto z polowy kwietnia miala 1 Msc
1515674001-e27401c16cad8b8f-aaaaaa.jpeg

A to dwa msce polowa maja I bylo cieplo nie przegrzewac to wazne
1515674092-06780d973680a346-aaaaaa.jpeg

Wiec lipiec to lato i co wazzne wyjsc do 11 i po 17 bo temp bedzie ciut nizsza niz upaly

Matko... dzisiaj Was nadrobić graniczyło z cudem [emoji2][emoji2]

Zaniosłam rano mocz do badania żeby sprawdzić przed jutrzejszą wizytą i jest czysty [emoji2] nie sądziłam że sprawi mi to tyle radości [emoji2] świeże powietrze jest cudowne, mam nadzieję że jutro lekarka powie że mogę trochę spacerować bo przez to leżenie moja kondycja jest w strasznym stanie... na 3 piętro jak już się wgramolę to mam straszną zadyszkę [emoji4]
W końcu puszczają bóle krocza, miednicy i jajników. Może się wyrozciągało wystarczająco na tą chwile. Uczucie jak nic nie boli jest cudowne [emoji4][emoji4][emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Nim zaczęliśmy budować jeździliśmy na Bałkany - namiot, kuchenka benzynowa, zapas wody, i te klimaty, na dziko po Rumunii, Bułgarii, Chorwacji, Bośni... Jeszcze zostało trochę krajów do odwiedzenia, ale... Budowa, budowa, budowa,.....

0d1yrjjgtd95fou3.png
Bałkany moje ukochane [emoji173][emoji173] nie bez powodu mam męża Serba [emoji2]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

...a myślicie że z racji że miesiące letnie to okres pylenia roślin- większa szansa że dzieci będą miały alergie...? Ani ja, ani synek nie jesteśmy w ogóle alergikami, więc nie mam pojęcia, tak mi przyszło do głowy odnośnie tych spacerów...

Nie no my lipcowki!!! Nie ze body spiochy i sweter
Pierwszy spacer wzkazany okolo 7 dni po porodzie ze wzgld na to halas drobnoustroje , I to gora 4o min co dzien mozna przedluzac , kapiel ja po 10 dniach wykapalam w wannie a tak to husteczki aby skore przyzwyczaic i ta mazia po porodzie mimo ze w szpitalu ja umyja husteczkami to ona wazna jest
Ubior nie przegrzewac ciala, mamy to szczescie ze beda letnie nasze bobo wiec msc mozna tylko spiochy z dlugim rekawemm bo pewnie bedzie kolo 29 stopni wiec nie body nie sweter eventualnie lekki kocyk i lekka czapeczka lub I bez
Ja Po mscu moja z marca to foto z polowy kwietnia miala 1 Msc
1515674001-e27401c16cad8b8f-aaaaaa.jpeg

A to dwa msce polowa maja I bylo cieplo nie przegrzewac to wazne
1515674092-06780d973680a346-aaaaaa.jpeg

Wiec lipiec to lato i co wazzne wyjsc do 11 i po 17 bo temp bedzie ciut nizsza niz upaly
Dzieki za wskazowki a dzidzia cudna [emoji1][emoji1]

Nie rozumiem ;))) przeciez jesli daleko od ovulki to zenskie chromosomy decyduja a jesli blisko ovulki to zapladniony meski I jest chlopczyk, u mnie se ta metoda sprawdzila
Tu chodzi o to, ze plemniki X sa wieksze i wolniejsze ale dluzej zyja. A te z Y krocej zyja, za to sa zwinniejsze i szybsze. Czyli X maja wieksze szanse na przezycie na kilka dni przed owu, za to Y maja wieksze szanse na dotarcie do cely w trakcie owu [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Tez planowalam z mezem tam jechac na wakacje ale zawsze jak cos zaplanujemy to cos nak wypadnie... Teraz auto sie zepsulo i wszystkie oszczednosci na samochod.. I wakacje w czechach na basenie spędziłam [emoji13]

To mi się 2 lata temu auto zepsuło na Wegrzech na autostradzie. 14km od campingu jakos się dokulalismy. Okazało się, że to uszczelka pod głowicą! Musielismy znaleźć tam mechanika, a mojego auta żaden mechanik naprawiać nie chce i ogólnie 10 dni tam byliśmy nie wiedząc czy w ogóle wrocimy do domu. Dobrze, że rowery mieliśmy, chociaż ludzie na campingu wytrzeszczali na nas oczy jakim cudem z takim wielkim namiotem, taką iloscia sprzetu i jeszcze kajakiem przyjechalismy tu na rowerach i to z dzieckiem hehe

p19uqqmzxqi22hcj.png

Do góry