reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

To najwazniejsze, ze nie masz goraczki. W ciazy malo co wolno na przeziebienie, a co bylo dla mnie bardzo dziwne, przed swietami lezalam pare dni w szpitalu, ze mna w sali dwie dziewczyny. W oko 10-ych tygodniach. Obie w zagrozonych ciazach, obie krwawily i obie przeziebione. Dostaly zalecenie od lekarza ' duomox 2x dziennie. :o :/ a tu na katar nie dostaniesz nic. Heh
Próbowałam całkowicie naturalnie z tego wyjść ale gardło bolało coraz bardziej więc użyłam dziś 3 razy to tantum verde i przynajmniej nie boli. Teraz w ciąży odrzuciło mnie całkiem od czosnku, nie dam rady nawet na niego spojrzeć a czosnek bardzo by pomógł [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

reklama
Oj Kinga o tym akurat nie mam pojecia Pierwsze słyszę, żeby coś robiła z szyjka. Wielu lekarzy ja przepisuje ciężarnym, chyba wiedzą co robią? Na pewno działa rozkurczowo. A próbowałaś magnezu? Moim zdaniem magnez jest lepszym rozwiązaniem w ciąży, bo działa przeciwskurczowo na wszystkie mięśnie, w tym macie.
Magnez też biorę 3 razy dziennie. No właśnie myślę, że wiedzą co robią

O to jeszcze lepiej ☺️ wyczytałam, że nospa przez to, że rozluźnia może powodować rozluźnienie szyjki. Ja już biorę prawie 3 tygodnie 3 razy dziennie. To możliwe, żeby tak działała?zawsze czytałam zresztą gin też mi tak mówiła, że działa przeciwporonnie i faktycznie jak mi ją włączyła to plamienia ustały całkowicie ale teraz się przestraszyłam i nie daje mi to spokoju

Ja nospe forte biore raz na tydzien, jak czuje ze mam skurcze, bole. Wole nie brac za czesto, boje sie brac cokolwiek.

Próbowałam całkowicie naturalnie z tego wyjść ale gardło bolało coraz bardziej więc użyłam dziś 3 razy to tantum verde i przynajmniej nie boli. Teraz w ciąży odrzuciło mnie całkiem od czosnku, nie dam rady nawet na niego spojrzeć a czosnek bardzo by pomógł [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Tantum verde jest bardzo dobre, tez psikam jak czuje ze zaczyna mnie bolec gardlo, pomaga w momencie ;)

reklama
A gdzie kupowalyscie i jaki? Jakies polecenia? Bo nie znam sie na tym za bardzo. Pamietam, ze moja siostra uzywala jako dziecko, ale nie pamietam, gdzie kupione, ja raczej nie mialam nieprzyjemnosci potrzebowania tego wczesniej :D
Ja kupowałam w aptece, zamawiałam przez internet. Cały czas są tam dostępne końcówki i filtry. Trzeba też na to zwracać uwagę.

Do góry