reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mąż zawsze mi powtarza że znów będę miała anemię bo nie jem wcale mięsa, wędlin itp. Ale jak mam jeść jak mnie od tego odpycha w ciąży, przez gardło nie chce mi przejść mięso, poprostu nie mogę. :-/

reklama
Tak mam już tabletki bo w grudniu miałam przez tydzień wymioty prawie przez cały dzień, jeść wogole nie mogłam pić tez bardzo mało aż wkoncu trafiłam do szpitala i tam kroplowki przeciwwymiotne, nawadniające i witaminy dożylnie. I wtedy właśnie przepisali mi tabletki oczywiście takie których nie było i musiałam czekać na nie. Miałam mega odwodnienie. Ostatnio chyba tez pisałaś ze musiałaś czekać na tabletki bo nie było w aptece jak dobrze pamiętam :-)ja w poniedziałek robie właśnie morfologię i mocz a wyniki i omówienie ich, lekarz dopiero 31 stycznia. W poprzedniej ciąży też miałam problem z anemię i non stop żelazo musiałam brać. Ale mój problem był mniejszy w porównaniu z Twoim. Obyś teraz miała wszystko w normie :-) ja mam nadzieje że teraz będzie inaczej i chociaż tego teraz uda się uniknąć :-)
Tak tak tylko ja nie tabletki a czopki :) szybciej się wchłaniają :)

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Tak tak tylko ja nie tabletki a czopki :) szybciej się wchłaniają :)

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Ja biorę coś takiego Zofran tabletki ale wyczytałam jeszcze że jest w syropie i czopkach :-)dobrze jest mieć jakiś lek na gorsze dni kiedy naprawdę nie da się żyć od wymiotów
Screenshot_2018-01-19-17-05-23.png

Załączniki

• Screenshot_2018-01-19-17-05-23.png
    Screenshot_2018-01-19-17-05-23.png
    147,4 KB · Wyświetleń: 458
Nie tylko w mięsie jest żelazo w niektórych warzywach, strączkowych, szpinak, buraki warto robić soki bo w takich świeżych warzywach jest tego najwięcej i najlepiej się przyswaja. Ja nigdy za mięsem nie przepadałam a teraz wcinam z wielkim smakiem i mięso i ryby. Oczywiście mięsa nie kupuję w sklepie mieszkam na wsi gdzie o mięsko swojskie nie jest trudno poza tym mąż jest myśliwym więc troszkę dziczyzny zawsze tez się znajdzie

Prymulkax niestety takie sytuacje zawsze się zdarzają [emoji17] bardzo to przykre. Czyli jednak nie obejdzie się bez czyszczenia.

Oliwiapatrycja śliczna dzidzia [emoji5]️ ładnie już urosła [emoji4]

Roziaak u mnie rożek do spania się nie sprawdził. Córka się przekręciła i zaczęła dusić za to ostatnio miałam tulik i super się sprawdził [emoji5]️ każdemu co innego pasuje.

Z tych regionalnych potraw, o których piszecie nic nie znam [emoji5]️

Mam nadzieję, że teraz już tylko pozytywne wiadomości będą.
Chyba chodziło o rogal do spania, dla mamy a nie dla maluszka [emoji4] Przy synku rozki sprawdziły mi sie bardzo w szpitalu, w domu spal juz bez rozka.
A ja wlasnie dostalam dzis mohego rogala do spania, gratis dostalam kolderke i piduszeczke, można z tego zrobic taki ala kokonik dla malucha. Rogal fajny, super sie na nim śpi [emoji7][emoji7]
1516380016-b651275c914c5477-aaaaaa.jpeg

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Prymulka bardzo mi przykro z powodu tego co musisz przechodzic [emoji47] Współczuję.

Na roznym etapie moze sie cos zlego wydarzyc, nie mamy na to wpływu, ja od takich historii trzymam sie z daleka, nie czytam, nie drazę. Po co sobie zmartwien dokladac, mam nauczke po pierwszej ciąży gdzie ciagle czytalam rozne czarne scenariusze i sie zamartwialam wszystkim. Lepiej ciezarnym oszczedzac takich historii.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie tylko w mięsie jest żelazo w niektórych warzywach, strączkowych, szpinak, buraki warto robić soki bo w takich świeżych warzywach jest tego najwięcej i najlepiej się przyswaja. Ja nigdy za mięsem nie przepadałam a teraz wcinam z wielkim smakiem i mięso i ryby. Oczywiście mięsa nie kupuję w sklepie mieszkam na wsi gdzie o mięsko swojskie nie jest trudno poza tym mąż jest myśliwym więc troszkę dziczyzny zawsze tez się znajdzie
No właśnie w warzywach tez jest. Musze pokazać to mężówi niech czyta i się edukuje że żelazo nie tylko w mięsie jest bo jak ja mówię to ciężko mu uwierzyć :-D

reklama
Do góry