reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Daj znać jak się dowiesz, co i jak. :)

Ciekawe czy tej dziewczynie, co miała z nami transfer się udało. :)
Pewnie że dam znać. Wyniki podobno po 12:00 w aplikacji maja być dostępne. Faktycznie ciekawe jak tej dziewczynie poszło zwłaszcza, że miała tą kroplówkę z intralipidu...:confused:

reklama
Ja dostałam zalecenia żeby brać na jajeczka i pozbycie się wolnych rodników (podobno one oraz sam zarodek ich nie lubią) koenzym Q10, resveratrol, witaminę C oraz E, DHEA a mąż tylko C, E i Q10 oraz cynk i selen na żołnierzyki :-) ja biorę dalej, M do punkcji
resweratrol to ja bardzo regularnie spożywam, taki w płynie, preparat nazywa się WINO :laugh2:

Cieszè się Felia że się odezwałaś. Tak naprawdę z Krk masz dwie kliniki do wyboru Novum warszawa ( pendolino - jeździłam spokojnie cały protokół) no i Gynocentrum Katowice ( obecnie ma dobrą passę, osobiście nie znam ale chyba się starają) pozdrawiam cię serdecznie

Margit, w Novum calutka punkcja, zaplodnienie jajeczek to koszt od 7 tys plus do tego dodatkowo za kazdy transfer 2 tys? Czy w tych 7 tys+ zawarta jest juz cala procedura lacznie z jednorazowym transferem a pozniej kazdy kolejny dodatkowo? Jakos nie potrafie odczytac ich cennika ;/ Czy masz jakies uwagi co do Novum, czyli jest cos na co powinnam uwazac lub co polecalabys?

Ja Ci kochana polecam Gyncentrum. To moja 3 klinika, wcześniej bylo Macierzynstwo i provita. Ja byłam w programie 2+1. Klinika jest super, swietni lekarze, super laboratorium i leczylam sie u dr Grettki

Misis, ten program 2+1 to dwie cale procedury czyli dwie punkcje, tak? W ciagu tych 2 procedur mozna miec tyle transferow ile zarodkow? Czy leki w to wchodza? Nie powiem.... 13 tys to troche duzo. W Macierzynstwie placilismy ok 9 tys do wykorzystania ostatniego zarodka. Musze niestety patrzec tez na budzet :/ Polecasz ten pakiet? Jest cos na co trzeba w Gyn uwazac, albo tak samo jak w przypadku Novum cos co polecalabys w Gyn?

Edit. Właśnie dzwoniła jeszcze raz lekarka z Novum ze nie dadzą 2 bo nikt nie wyraził zgody. Ani dyrekcja ani embriolog ani moja prowadząca (nie miałam jak się z nią skontaktować bo nie ma jej w pracy od czwartku ale nie całe dwa tygodnie temu sama mnie pytała czy jeden zarodek chce czy dwa...)

Jest odgórne zarządzenie ze nikomu nie daja 2 blastocyst w pierwszym transferze u nich. I nie ważne ze to mój piąty transfer a cztery poprzednie to były bardzo ładnej klasy blastki i w dodatku po pgs.

No trudno, trochę się już nastawiłam :(
ciekawe od kiedy to zarzadzenie maja bo w zeszlym i 2016 jeszcze jakos go nie bylo. Dzieciate z Novum dostawaly po 2.Bez problemu.Nie wiem co o tym mysleco_O

Wiem ze koenzym Q10, i kwasu dha. Tak się zastanawiam nad tymi witaminami w saszetkach tylko nie pamiętam nazwy , może któraś z Was pamięta ?? One są wskazane dla kobiet z PCO. Jeszcze ktoś ostatnio pisał o jakiś regulatorach homo...czegoś ;)
Inofem - saszetki , modulatory homocysteiny - firma Solgar :)

Edit. Właśnie dzwoniła jeszcze raz lekarka z Novum ze nie dadzą 2 bo nikt nie wyraził zgody. Ani dyrekcja ani embriolog ani moja prowadząca (nie miałam jak się z nią skontaktować bo nie ma jej w pracy od czwartku ale nie całe dwa tygodnie temu sama mnie pytała czy jeden zarodek chce czy dwa...)

Jest odgórne zarządzenie ze nikomu nie daja 2 blastocyst w pierwszym transferze u nich. I nie ważne ze to mój piąty transfer a cztery poprzednie to były bardzo ładnej klasy blastki i w dodatku po pgs.

No trudno, trochę się już nastawiłam :(

Kurcze szkoda :(:(

Dziewczyny, potrzebuje waszej porady co do kliniki. Bije sie jednak z myslami, czy aby tez nie zmienic, ale potrzebuje pomocy, opinii, itd.

Czy mozecie polecic klinke stosunkowo blisko Krakowa? Taka, abym mogla swobodnie dojechac z Krakowa pociagiem (autem wiadomo tez, ale ja niestety nie mam). Klinika powinna miec godziny otwarcia tak do 21.
Slyszalam o Gyncentrum w Katowicach. Ale nie wiem, mam metlik w glowie. Prosze was zatem o wskazowki, doswiadczenia, opinie. Czy korzystalyscie w klinikach z pakietow, czy kazdy transfer z osobna? (Gyncentrum widzialam ze ma pakiet 2+1 i pakiet poronien - ktos z was z nich korzysta? moze polecic?). Czy macie jakis konkretnych lekarzy, ktorych tam w waszej klinice polecacie albo odradzacie?

Ja polecam Gyncentrum. Osobiście nie korzystam z ich pakietu 2+1, dlatego że nie wiedziałam jak to wszystko będzie, jak będzie szła stymulacja itp i nie chciałam się na całe 3 refundowane podejścia związywać z jedną kliniką. Więc jak to liczyłam to jedno podejście w pakiecie, a jedno podejście bez pakietu to różnica tylko kosztu wizyt lekarskich. No i oczywiście później tego "gratisowego podejścia". Ale wołałam sobie zostawić okienko na zmianę kliniki gdyby coś.
Na razie uważam, że wszystko jest ok. Tak jak @misis188 polecam doktora Grettkę, choć trzeba się do niego przyzwyczaić i nie liczyć na wielkie i entuzjastyczne wsparcie, a raczej na konkretne i rzetelne informacje.
Z minusów kliniki to duże opóźnienia i to, że na początku jak podchodzisz pierwszy raz to nie robią praktycznie, żadnych badań poza tymi co ustawa nakazuje. Ale dużo leków dają "na wszelki wypadek" - bo od razu dają encorton i neoparin.

reklama
Przykro mi bardzo, kochana nie zrażaj się, może tak miało być, jaki teraz plan? Immunologia? (jeśli juz pisałaś, to pewnie zaraz doczytam :*
Plan jest taki, że zrobię histero i allo mlr i zapewne coś jeszcze. :)
W sumie nie do końca wiem, w którym kierunku iść dalej. W środę idę do mojej dr przycisnąć ją, żeby mi podpowiedziała jakie badania zrobić i umówić się, że kolejny transfer na cyklu naturalnym i spytać, jakie leki mi proponuje do transferu. Moja dr ma doktorat z immunologii, więc się pięknie składa.
W mojej klinice dają wlewy z intralipidu tylko w dzień transferu. Wolałabym jednak zrobić taki wlew również przed i po transferze.
Przeanalizuję jeszcze raz Wasze propozycje badań i doczytam dokładnie, co z czym i jak. :)

Do góry