reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jeszcze parw tygodni i nie bede miala zludzen :) juz jestem blizej niz dalej :)
Mnie koleżanki zmartwily... Jedna podczas jednej ciąży ruchów nie czuła w ogole aż,do końca ciąży (nie wiem jak to możliwe) a druga poczuła w 24tc dopiero (przy obu) i nigdy prawdziwych, mocnych kopniakow nie czuła ...

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Dzień dobry :) zaraz trzeba wstać i się ogarnąć a tak mi się nie chce [emoji14] Stres coraz większy przed jutrzejszą wizytą i im więcej czytam że duża większość z Was czuje już kopniaczki tym bardziej się stresuje że u mnie nic. Kto jest w pierwszej ciąży w 19 tygodniu i nic nie czuję ?
Ja w drugiej w 16 i zupełnie nic, a wczoraj na USG widziałam jak kopała i prostowała się. W 1 poczułam koło 18tc ale to było jednorazowe smyrniecie łatwe do przeoczenia, dopiero po kilku dniach kolejne. Twój maluszek jest z tyłu, nie masz się czym przejmować. Te forum to jakiś wyjątek, bo wszędzie pisze, że ruchy w 1 ciąży około 20 tyg. Nic się nie martw u lekarza zobaczysz jak mały szaleje :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Mnie koleżanki zmartwily... Jedna podczas jednej ciąży ruchów nie czuła w ogole aż,do końca ciąży (nie wiem jak to możliwe) a druga poczuła w 24tc dopiero (przy obu) i nigdy prawdziwych, mocnych kopniakow nie czuła ...

f2w39n7303c24ozn.png
Nie ma się co martwić, prawdziwe kopniaki są przereklamowane [emoji14] co za przyjemność dostać z całej siły nogą w płuco, albo w pecherz, tak, że popuscisz... Zresztą one po porodzie wcale nie przestają kopać. Ja regularnie dostaję od młodego z bańki w zęby, jak się próbuje dobrać do piersi w nocy :)

Dzień dobry :) zaraz trzeba wstać i się ogarnąć a tak mi się nie chce :p Stres coraz większy przed jutrzejszą wizytą i im więcej czytam że duża większość z Was czuje już kopniaczki tym bardziej się stresuje że u mnie nic. Kto jest w pierwszej ciąży w 19 tygodniu i nic nie czuję ?
Ja jeszcze nic nie czuje :) a jestem w 18+2

Nie ma się co martwić, prawdziwe kopniaki są przereklamowane [emoji14] co za przyjemność dostać z całej siły nogą w płuco, albo w pecherz, tak, że popuscisz... Zresztą one po porodzie wcale nie przestają kopać. Ja regularnie dostaję od młodego z bańki w zęby, jak się próbuje dobrać do piersi w nocy :)
Nie lubię znęcać się nad sobą, ale troszkę bym chciała czuć i widzieć przez brzuch co tam się dzieje [emoji16] może to przez to, że to pierwsza ciąża [emoji16] na początku chyba ból nie taki duży [emoji16] pewnie koło 30tc są już bolesniejsze

f2w39n7303c24ozn.png

Nie lubię znęcać się nad sobą, ale troszkę bym chciała czuć i widzieć przez brzuch co tam się dzieje [emoji16] może to przez to, że to pierwsza ciąża [emoji16] na początku chyba ból nie taki duży [emoji16] pewnie koło 30tc są już bolesniejsze

f2w39n7303c24ozn.png
Rzeczywiście na początku jest to bardzo fajne i przyjemne. Pod koniec boli i budzi w nocy. Mój syn sprawiał wrażenie jakby się chciał wyprostować, a ja zastanawiałam się czy najpierw pęknie mi skóra czy żebro ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Dzien dobry :)
Witam sie z Wami z korytarza szpitalnego, z korytarza przed gabineten lekarskim :D
Oddałam probke na badanie,a teraz musze wziac skierowanie do larungologa. :) a zaraz zwymiotuje, bo nie wzielam sobie nic do zjedzenia :(

Wklejam link
Link do: Zakrzepica żył - choroba ciężarnych - Ciąża - m.mjakmama.pl
Mówił mi jeszcze lekarz żebym nie siedziała w pozycji noga na nogę.

Chodzilo mi o watek z terminami porodow. :D ale dziekii :p

Uzupełniłam wątek z terminami badań, i wkleję parę linków do naszych "głównych wątków" ;-)

Lista lipcowych wątków:
(w kolejności najnowszych ;))
i parę sprzed 2018 r. ;)

Powstanie jeszcze wątek "Giełda lipcówek", ale to jakoś za tydzień-dwa, żeby można było np. sprzedać nadmiarowe elementy wyprawki, ubranka na "niewłaściwą płeć" itd ;)

Całość można zobaczyć wchodząc na fora ciążowe > przyszłe mamy > Lipcowe mamy 2018 (w aplikacji również można zobaczyć całą listę wątków, można dodać forum do obserwowanych, wtedy łatwiej się szuka ;))

(ewentualnie można też dokleić do pierwszego postu w tym wątku dla zagubionych :oops:)

Strasznie porozrzucane te wiadomosci sa po watkach. I dlatego tak ich duzo, mozna bylo nasz wiek+nasze imiona dodac do naszych terminow porodow. Bylo by wszystko w jednym :) itp. A jest miejsce w ktorym moge to znalezc wszystko w jednym miejscu? Czy musze pamietac nazwe i tak szukac ?

dzien dobry ;) my juz po sniadanku, mlodemu chyba smakowalo bo go czuje ;) nic trzeba brac sie za zmywanie i musze wlosy umyc. Dzis kurier bedzie z moja paczka ;) jak dobrze ze dzien przed wizyta ;p mam w domu brokula i cukinie i zastanawiam sie co na obiad zrobic xd Milego dnia ;)

reklama
Do góry