reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

dzeciaczki i mamusie zdrowka wam zyczymy.

Pytanie
Co jest za roznica miedzy MMRI a MMRII? czy chodzi tu o pierwsza dawke i druga dawke? zauwazylam ze niektore z was pisza ze maluszki mialy MMRII. My bedziemy miec dopiero za 3 tygodnie wiec sie pytam na wszelki wypadek.

reklama
jejku :-(wszystkim chorowitkom zyczymy zdrowka!!!!!! chyba ta jesien powoduje przypetywanie sie tych wszytskich wirusiskow co? :baffled:

my bedziemy mieli kolejne sczepienia teraz jejku az sie boje.. no i dodatkowo ma miec szcepienie preciw grypie tego wzgledu ze bedzie miala kontakt z innymi dzieciaczkami poza domem :-(

my mialysmy bilansik toche opozniony w poniedialek ale na szczescie wszystko dobrzutko :) mala zdrowa, rozwija sie dobrze takze to najwazniejsze :)
Pani doktor tylko mowila zeby powoli zaczac odstawiac mala od butelki - zastepowac ja niekapkiem - by w wieku 15stu miesiecy juz nie byla "na butelce" :D powoli zaczniemy to wprowadzac, zobaczymy jak sie uda :-)

Domiska a pani doktor podala powod dlaczego odstawic mala od butli? Ja pamietam ze w PL mamy kaszke dzieciom dawaly w butli nawet i 3 latka zawsze na noc przed snem.

Wama, MMR II to szczepionka drugiej generacji. Taka ulepszona MMR. Ale ja teraz zaluje, ze zaszczepilismy Piotrka. Od szczepienia jest jakis dziwny...

Wamo picie z butelki w tym wieku nie jest zbyt zdrowe.. dlatego zaleca sie przejscie na niekapek albo na normalny kubeczek..Mleko jaknajbardziej dziecko powinno pic przynajmniej do2 roku zycia.. no ale od butelkinalezy odzwyczajac...

no i wystarczy spojrzec na dzieciaczki im dluzej sie je trzyma na butelce tym gorzej je od niej odzwyczaic i sie pojawia problem - krzyk placz etc. :wściekła/y:

ja tez powoli bede przestawiala mala wlasnie z butelki na niekapek a z czasem na kubeczek normalny :-)

a co do mmusiek w polsce sprzed lat to hihi rozne rzeczy mamuski robily :-) co nie znaczy ze wszystko bylo idealne :) np wiele mamusiek uwazalo ze grubiutki oznacza zdrowy :-D

W "Mamo to ja" mówili, że niekapki nie są dobre. Podobno powodują nienaturalne układanie się szczęk i moga powodować wady zgryzu. Zaproszony do programu ekspert odradzał niekapki na korzyść bidonów z rurką.

No w sumie masz racje Domiska, kiedys dziwne rzeczy byly uwazane za dobre. I rzeczywiscie im pozniej tym bedzie ciezej oduczyc od butli.:tak:

Ollesia szybkiego powortu do zdrowia Piotrusiowi zyczymy.

reklama
U nas bidon na spacerach, w domu w nocy baaardzo sporadycznie niekapek, a rzadzi normalny kubeczek. Jesli chodzi o mleczko to butla ciagle...

Do góry