reklama
Lu_cy
Fanka BB :)
B12 mam metylowane w prenatal uno. B6 nie biorę bo lekarz nic o tym nie mówił. Wiem że mam za wysoki ten poziom wydaje mi się że mogłam mieć jeszcze większy. Moja ciąża obumarla w połowie 8 tygodnia, przed i w trakcie brałam tylko zwykły kwas foliowy wydaje mi się że wtedy dorobilam się takiego poziomu. Ale teraz kiedy już wiem o tej mutacji chce zrobić wszystko żeby udało mi się urodzić zdrowego dzidziusia. Jaki powinien być poziom tej homocysteiny?@Lu_cy a bierzesz folian B12 i B6 metylowane ??? masz o duzo za duzy poziom kwasu i poziom homocysteiny
lekarz zalecił Ci tylko Prenatal ?? starasz się o dzidzie czy jesteś w ciąży ?
Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
0202oliwcia
@Lu_cy przepraszam za stwierdzenie ale twój lekarz to konował 

po pierwsze powinnas brać kwas foliowy metylowane dla przykładu ja brałam ten Link do: Swanson Folian Quatrefolic - Folian Quatrefolic Swanson - sklep
do tego B 12 również metylowane tzw methylokobalamina przykład
Link do: SWANSON ULTRA - WITAMINA B12 METYLOKOBALAMINA 5mg
plus b6 tzw p-5-p przykład
Link do: WITAMINA B6 B 6 P-5-P KOENZYMATYCZNA 60kap SWANSON
z taką mieszkanką unormujesz sobie poziom ja miałam homocysteine 14,50 zbiłam na tym do 6,14 do starań o dziecko najlepiej mieć poziom poniżej 9
z taką mieszkanką unormujesz sobie poziom ja miałam homocysteine 14,50 zbiłam na tym do 6,14 do starań o dziecko najlepiej mieć poziom poniżej 9
Lu_cy
Ok. To też kupię te suplementy. A Ty też masz ta mutacje a1298c heterozygotę? Byłaś u genetyka?@Lu_cy przepraszam za stwierdzenie ale twój lekarz to konowałpo pierwsze powinnas brać kwas foliowy metylowane dla przykładu ja brałam ten Link do: Swanson Folian Quatrefolic - Folian Quatrefolic Swanson - sklep
0202oliwcia
Ja mam inną ale w nich o to samo chodzi byłam u genetyka leczyłam się w klinice genetycznej w łodzi wszystkie wyniki u mnie idealne oprócz mutacji jestem po 4 poronieniach a obecnie mam 5 miesięczną córeczkęOk. To też kupię te suplementy. A Ty też masz ta mutacje a1298c heterozygotę? Byłaś u genetyka?
Link do: Zaloguj się do Facebooka | Facebook tu masz grupe na fb gdzie dużo możesz się dowiedzieć
Lu_cy
Bardzo ci dziękuję. Wierzę w to że też mi się udaJa mam inną ale w nich o to samo chodzi byłam u genetyka leczyłam się w klinice genetycznej w łodzi wszystkie wyniki u mnie idealne oprócz mutacji jestem po 4 poronieniach a obecnie mam 5 miesięczną córeczkę
Link do: Zaloguj się do Facebooka | Facebook tu masz grupe na fb gdzie dużo możesz się dowiedzieć
0202oliwcia
Jeśli wierzysz to się uda najważniejsze żeby się nie poddać .......... KciukamBardzo ci dziękuję. Wierzę w to że też mi się uda
jak coś to śmiało pisz
Lu_cy
Poronienie mnie dobilo strasznie. Jeszcze usłyszałam od poprzedniego lekarza że po pierwszym nie szuka się przyczyny bo tak się zdarza. Ale nie mogłam usiedziec w domu i zaczęłam się badać aż w końcu wyszła ta mutacja. Zamówiłam już te suplementy co poleciłas :-)
0202oliwcia
Kochana mi ginekolog też tak mówił dałam się przekonać i wyszło jak wyszło aż 4 aniołkiPoronienie mnie dobilo strasznie. Jeszcze usłyszałam od poprzedniego lekarza że po pierwszym nie szuka się przyczyny bo tak się zdarza. Ale nie mogłam usiedziec w domu i zaczęłam się badać aż w końcu wyszła ta mutacja. Zamówiłam już te suplementy co poleciłas :-)
reklama
Lu_cy
Na pewno. 23 marca idę właśnie żeby wszystko mi rozpisal. Od stycznia biorę acard bo mam wysoki hematokryt i hematolog zaleciła brać. Od przyszłego miesiąca mam brać 150mg a od pozytywnego testu clexane. Niepokoi mnie ta homocysteina mam nadzieję że uda mi się ją zbić.
Podziel się: