reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja dziś wróciłam do
Żywych czuje się duzzzzzo lepiej
Mam jeszcze katar

Robię rosół taki z warzywami mięsem domowym makaronem

Pranie nastawione

Aga ja bym chciała taka kosmetyczkę bo na dzień dzisiejszy nie mam gdzie spakować ani szczoteczki woec jakby co jestem chętna

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny. Ja jak zwykle o tej samej godzinie się obudziłam [emoji5] @Margana z czego corcia ma inhalacje? Zdrówka jej życzę, my z tym kaszlem też nie raz walczyłyśmy Marysia czesto lapala zapalenie krtani, co prawda to co innego niż oskrzela ale potrafiła się tak dusić, że musialam ja ubierać w środku nocy i na dwor wystawiac bo by mi się dzieciak udusił. Raz wylądowaliśmy na pogotowiu jak nie mogła zlapac oddechu:/
Z nebbudu. Za to Natka nigdy nie miala zap. oskrzeli, pluc czy krtani. Zawsze tylko katar i zap. ucha.
No nic, mam nadzieje, ze przejdzie.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Powoli zastanawiam się nad kompletowaniem wyprawki jeśli chodzi o artykuły higieniczne dla mnie i dla dziecka, nożyczki do paznokci, kosmetyki, butelki i smoczki :) Znacie jakiś fajny sklep/aptekę gdzie można większość rzeczy kupić i gdzie są fajne ceny?
Ola ja w pietwszej ciazy robilam takie zakupy na allegro. Znalazlam dwoch sprzedawcow, ktorzy mieli duzy wybor i w fwoch paczkach zamowilam wsxystkp tego typu. Tetaz tez tak zamierzam zrobic.

Dziewczyny a macie już coś z wyprawki do szpitala dla siebie ? Kurde ja już nam koszule nocne x3 szlafrok,i muszę kosmetyki pozamaeiac i resztę rzeczy bo u mnie to nic nie wiadomo
Ja mam dwie koszule z poprzedniej ciazy, chyba jeszcze jedna dokupie. Szlafrok tez mam i majtki siatkowe. Poza tym nic jeszcze.

U nas szpital w domu... mąż od wczoraj wymiotuje więc latam koło niego z herbatkami, grzankami itp a mnie po nocy zaczęło boleć gardło... wydaje mi się, że znowu mam czopy ropne. W poniedziałek podejdę do lekarza ale przez weekend muszę jakoś sobie poradzić. Macie jakieś sposoby na to oprócz płukania wodą z solą? Zaparzyłam też rumianek. A taka ładna pogoda się zrobiła i znów trzeba siedzieć w domu...

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)
Ojej wspolczuje. Jeszcze pelno tych chorob wszedzie. Na gatdlo to Tantum Verde na prawfe dobrze dziala. Plukanie szalwia, ale nie wiem czy mozna w ciazy.
Oby Wam szybko przeszlo!

Z nebbudu. Za to Natka nigdy nie miala zap. oskrzeli, pluc czy krtani. Zawsze tylko katar i zap. ucha.
No nic, mam nadzieje, ze przejdzie.

No u nas też był zawsze nebbud albo ventolin jeszcze dodatkowo. Że wszystkich świństw angin to krtań mnie najbardziej przeraza bo dzieciak normalnie nie może tchu złapać. Kacper już też mial raz tak mocno, że tylko zastrzyk z dexavenu. Marysia pierwszy raz dostała krtań jak ja ten pierwszy raz do przedszkola zapisałam 4 latka miała to wtedy tez pogotowie dexaven, sterydy

Cześć
Gratuluję udanej wizyty koleżance.
U mnie nic nie było widać na usg. Mam skierowanie na echo serca płodu. Szyjka długa 4,5 cm i zamknięta. Następna wizyta za miesiąc. Hemoglobina mi spadła to dostałam żelazo i tyle.

hchygzu3k7rw3nxc.png
Dobrze, ze wsxystko w porzadku z szyjka. Mam nadzieje, ze w serduszku dzidzi nic nie wyjdzie zlego!

Cześć dziewczynki :)

Moje dziecko wstało o 7.00 (normalnie jest lament jak go budzę w tyg. o tej godzinie) i sam sobie zrobił śniadanie :o Jestem o tyle w szoku że moje dziecko ZAWSZE potrzebuje mojej asysty we wszystkim co robi :) potem przyszedł dopiero o 8.00 zapytać czy może pograć na tel :) Booooooże jak cudownie mieć duże dziecko... a tu zaraz wszystko od początku :sorry2::sorry2:

Wczoraj byliśmy na kolacji u znajomych, objadłam się pizza i bezą :o jak wracałam autem to prawie mi się ulało ;) ...taka kara że robiłam sobie jaja z @Jola92 ;) Właśnie, JoanDo, pojechałaś na weekend?

Ty ciepłe majtki załóż! [emoji14]

Karla, mam ostatnio tak samo.... pomyślałam sobie że ktoś przejmie moich klientów na rok an pewno i smutno mi mega :baffled:

@matylda23, dobrze że jesteś cały czas pod opieką! Mam nadzieję że za chwilę wszystko się unormuje

Hahahahha no ten jej facet nie ma lekko :D :D :D

Marika, ja mam cały czas poniżej normy i biorę żelazo w tabletkach.

@Margana, kurcze :/ mam nadzieję że się jakoś wykurujecie, ale współczuję kolejnego tygodnia :/

Dziewczyny współczuję bardzo chorób, chorych mężów i dzieci... miejmy nadzieję że za chwilę będzie już wiosna i każda będzie miała lepsze samopoczucie :tak:
Oj kochany synus[emoji5] Moja mloda wczoraj powiedziala, ze po porodzie bedzie mi sniadania robic a ja w tym czasie bede sie dzidzia zajmowac. Obiadu juz nie zrobi, ale to wtedy ona sie zajmie dzidzia[emoji3] Chyba na prawde musze spisac umowe na pismie[emoji23]

reklama
No u nas też był zawsze nebbud albo ventolin jeszcze dodatkowo. Że wszystkich świństw angin to krtań mnie najbardziej przeraza bo dzieciak normalnie nie może tchu złapać. Kacper już też mial raz tak mocno, że tylko zastrzyk z dexavenu. Marysia pierwszy raz dostała krtań jak ja ten pierwszy raz do przedszkola zapisałam 4 latka miała to wtedy tez pogotowie dexaven, sterydy
No krtan jest najgorsza, wrazenie jak by sie dziecko mialo udusic. Czesto wlasnie w szpitalu dzieciaki leza na krtan. Tak ze wspolczuje takich akcji. Oby wiecej nie bylo!

Do góry