reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

hej ja juz w pracy
u mnie zaczal sie okres 21:00 spie... jestem tak padnieta po calym dniu, i czuje sie strasznie nie ze hormony czy cos bo ja wieczna optymistka :D wiec łudzę sie ze nadal jestem piekna haha ale rzeczywistosc jest jednak inna woda mi sie zatrzymala bo czuje ogromna różnice w ciele i samopoczuciu i niby jednak tylko 3 mieisiace zostaly ale ile jeszcze zdazymy przytyc...

@Lipcowa mamusia trzymaj sie dobrze ze juz skurcze ustają

co do zatrzymania wody jeszcze bo w 1 ciazy przytylam 30 kg z czego 20 to byla woda...
trzeba pic min 2 l wody codziennie, wyeliminowac calkowicie sól no i wiadomo nie jesc za 5
Ja akurat dozo pije poza ciaxami, a w ciazy jeszcze wiecej.Nie sole za wiele. Nie jem za pieciu. No tylko tyle, ze slodycze jem. I nic to nie daje[emoji53]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ja przez to ze tak puchłam w 1 ciazy too teraz z moim lekarzem musze porozmawiac bardziej o szczegółach bo ost razem w styczniu to tak na luzie w razie "WU" mi mowil co zrobic zeby ta woda mniej sie zatrzymywala wiec procz picia tj wody 2l dziennie i sol to mowil ze herbate z pokrzywy mozna tak naprawde jest kilka szkol ktore mowia czy wolno czy nie pokrzywa tez pomaga przy hemoglobinie niskiej ale polecil mii tez picie i to calkiem bezpieczne w ciazy mniszek lekarski tez dziala moczopednie i pomaga w pozbyciu wody z organizmu dzis sie wybiore do zielarskiego
A jeśli zatrzymuje się woda w organizmie to mniej się chodzi sikać ? Czy sikanie nie ma nic do tego ?
Mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu (tanim, z odpadającymi kaflami itd., w dodatku na 3 piętrze bez windy....) a w między czasie walczymy z budową metodą gospodarczą.. Ale budowa się opóźnia, wszystko się przeciąga itd... Ja zamiast coś pomóc leżę w domu, itd...

0d1yrjjgtd95fou3.png
A kredyt ? I zrobic większość naraz ? Wiem , że męczy takie coś. W dodatku , że czekacie już 4 lata. My czekamy od września i robimy, ale bez kredytu raczej się nie obejdzie. Bo tak , co miesiąc po jednym meblu byśmy kupowali. W końcu zrobicie i będziesz szczęśliwa. A w tedy czekam na zdjęcia :) pewnie do tego czasu będę zaglądać co i was słychać, nawet jak dzieciaki będą miały po 2 latka :) chyba , że już zapomnicie o forum :oops:

Mi sie nie podoba takie rozwiazanie. Zdecydowanie wole parasolke. Po co kisic dziecko pod czyms takim. Przeciez da dwor sie wychodzi zeby pobylo na powietrzu, na wolnej przestrzeni.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
Czy ja wiem, czy kisić, przecież to jest założone na górę budki i rączkę czyli jest normalny przepływ powietrza. A z moich doświadczeń co do parasolki to u siostrzenicy kończyło się zawsze tym, że parasolka się przekrzywiała na każdej dziurze i trzeba było co chwilę zmieniać kierunek ustawienia.
6f4b79d02cb11dfaf7b7c792a5648035.jpg

Załączniki

• 6f4b79d02cb11dfaf7b7c792a5648035.jpg
    6f4b79d02cb11dfaf7b7c792a5648035.jpg
    97,2 KB · Wyświetleń: 310
Super, zazdroszczę :) Uwielbiam takie domy [emoji7]

No to czekamy na fotki :D

Mnie pochłonęła lektura chusteczek nawilżanych :D Masakra ile te niektóre chusteczki mają chemii i szkodliwych substancji. Zrobiłam sobie listę tych z dobrym składem i pewnie kupię na próbę z każdej po paczce :)

Ola, ja juz od wiekow uzywam WATERWIPES.
99 % wody, 1 % ekstraktu z grejpfruta

Nie ma lepszych :-)
Link do: WaterWipes, chusteczki nasączane czystą wodą, 60 szt., nr kat. 271648 - Internetowa drogeria Rossmann - Zakupy online
U Nas czasami sa w promocji za 2,5 euro za sztuke. Moze w Polsce tez.

Mamusie i przyszłe mamusie! Mam takie pytanie, w sumie trochę z ciekawości. Zamierzacie szczepić swoje dzieci?

Ogólnie tak. Tylko muszę przedyskutować z lekarzem pierwsze szczepienia, bo nie przekonuje mnie szczepienie w 1 dobie, kiedy nieznany jest w sumie stan dziecka...

W ogóle dziewczyny ja tu się martwię, że M mnie zabije po dzisiejszych zakupach a tu dostałam dziś podwyżkę 250 zł brutto z nadpłatą od stycznia :D

Fajnie, gratuluję :)

A jeśli zatrzymuje się woda w organizmie to mniej się chodzi sikać ? Czy sikanie nie ma nic do tego ?

A kredyt ? I zrobic większość naraz ? Wiem , że męczy takie coś. W dodatku , że czekacie już 4 lata. My czekamy od września i robimy, ale bez kredytu raczej się nie obejdzie. Bo tak , co miesiąc po jednym meblu byśmy kupowali. W końcu zrobicie i będziesz szczęśliwa. A w tedy czekam na zdjęcia :) pewnie do tego czasu będę zaglądać co i was słychać, nawet jak dzieciaki będą miały po 2 latka :) chyba , że już zapomnicie o forum :oops:

Po wodzie jak pijesz 2 L to dużo się chodzi sikać i to napewno ma wpływ

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry