reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja mam dziś wolne więc się nudzę. Posprzątałam mieszkanie, zrobiłam obiad i postanowiłam pójść do rossmana. Wróciłam z 2 torbami rzeczy dla dzidzi: proszek do prania, aspirator do nosa, szczotka, nożyczki, pieluchy tetrowe, smoczki, 2 małe butelki, ręcznik kąpielowy, podklady do przewijania, przewijak miękki, oilatum do kąpieli, balsam itp. Nie wiem co mnie podkusiło miałam nic nie kupować do maja ale jak poszłam na regał z dziecięcymi rzeczami to mi mózg odjęło:) Dobrze, że pampersów nie wzięłam (a zastanawiałam się) bo też były w promocji hehe.

reklama
a jakie płyny do płukania i proszki do prania dla niemowląt bedziecie kupować ?
ja mam juz proszek Lovela , tylko zastanawiam sie nad płynem

Ja mam dziś wolne więc się nudzę. Posprzątałam mieszkanie, zrobiłam obiad i postanowiłam pójść do rossmana. Wróciłam z 2 torbami rzeczy dla dzidzi: proszek do prania, aspirator do nosa, szczotka, nożyczki, pieluchy tetrowe, smoczki, 2 małe butelki, ręcznik kąpielowy, podklady do przewijania, przewijak miękki, oilatum do kąpieli, balsam itp. Nie wiem co mnie podkusiło miałam nic nie kupować do maja ale jak poszłam na regał z dziecięcymi rzeczami to mi mózg odjęło:) Dobrze, że pampersów nie wzięłam (a zastanawiałam się) bo też były w promocji hehe.
to zaszalałaś , ale wszystko się przyda, pozniej bedzie mniej rzezczy do kupienia :)

to zaszalałaś , ale wszystko się przyda, pozniej bedzie mniej rzezczy do kupienia :)
Nie wiem co mi odbiło;) Teraz musze to gdzieś upchnąć na tyle miesięcy.
Kupiłam proszek i płyn bobini bo był w promocji. Wolę prać w płynie/żelu do prania ale stwierdziłam, że prawie wszystkie ubranka będę miała od bratowej i koleżanki więc wolę wyprać w proszku bardziej wypierze mi się wydaje. Później będę używać lovelli .

Niby urok ;) ja moglabym jesc zupy na okraglo.. pomidorowa,ogorkowa.. i inne tluste takie.. wczoraj mialam rosol a dzis bedzie ogorkowa tylko do sklepu musze isc [emoji53] a nie chce mi sie [emoji39]

Mi się właśnie rosiołek gotuje, a co do zachciewajek, to jakichś specjalnych nie mam, poza tym, że parę dni temu miałam takie parcie na kebaba, że mało co nie zamówiłam :)

Dziewczyny a jadacie rzeżuchę ? Ja od jakiegoś czasu codziennie dodaje ją do posiłków. Zachęciła mnie bogata lista właściwości szczególnie dla kobiet w ciąży . I jest taka pyszna ... A teraz akurat święta rzezuchowe :D
Królik nie jestem :p Z zieleninki, to ja pomidorki lubię, ogórki, paprykę i takie tam warzywka

a jakie płyny do płukania i proszki do prania dla niemowląt bedziecie kupować ?
ja mam juz proszek Lovela , tylko zastanawiam sie nad płynem
Jak Jasio był maleńki, to płukałam w Bobini, tak ładnie pachnie, ale ogólnie to później tylko niebieski Lenor, mój faworyt zapachowy.

Ja w pierwszej ciąży kupiłam pierwsze rzeczy dla córci tuż po badaniu połówkowym. Potwierdzona na 100 % płeć i można było zaszaleć.
W piątek mam połówkowe ale z ubrankami muszę się wstrzymać bo chce najpierw przejrzeć rzeczy po córce. Teraz ma być synuś ale może coś w uniwersalnym kolorze się nada. Myślę , że po świętach wezmę się za to.
Choć przyznam się, że już przeglądam w necie komplety do wózka, kombinezony, pościele.. myślę że wyprawkę lepiej zacząć wcześniej i po trochu kompletować. Oprócz przyjemności z takich zakupów nie narażamy za bardzo budżetu domowego.

Hehe, wierzę :D

Ja dzisiaj byłam na spotkaniu z wychowawczynią mojego Kuby, bo w dniu zebrania mam wizytę u gienia. Oczywiście rozmowa szybko zeszła na babskie sprawy, w dodatku się dowiedziałam, żę "siostra przyjaciółki popełniła niedawno trzech chłopców". Ja nie wiem po co ja dzisiaj do tej szkoły poszłam. Tak! wiem! Na ploty :D

Ja w pierwszej ciąży kupiłam pierwsze rzeczy dla córci tuż po badaniu połówkowym. Potwierdzona na 100 % płeć i można było zaszaleć.
W piątek mam połówkowe ale z ubrankami muszę się wstrzymać bo chce najpierw przejrzeć rzeczy po córce. Teraz ma być synuś ale może coś w uniwersalnym kolorze się nada. Myślę , że po świętach wezmę się za to.
Choć przyznam się, że już przeglądam w necie komplety do wózka, kombinezony, pościele.. myślę że wyprawkę lepiej zacząć wcześniej i po trochu kompletować. Oprócz przyjemności z takich zakupów nie narażamy za bardzo budżetu domowego.
Tez mam w piatek polowkowe.Trzymamm kciuku:).Mam synka a teraz bedzie coreczka.Ubranka synka bede przegladac w czerwcu pewnie.Nie planuje kupowac wiele. Przez pierwszy rok dziecku w sumie wystarcza body i pajace jak zacznie wstawac to pomysle o sukienkach.:)Czekam na sloneczko zeby wyprac gondole tzn material i lozeczeko dla nowej dzidzi.Ja piore w proszku bo syn nie ma alergii.Czekam na polowkowe z niecierpliwoscia.U nas dalej nikt nie wie o ciazy.Ukrywam brzuch pod bluzami.Ale juz wnet sie podzielimy ta wiadomoscia.

reklama
Do góry