reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Hm a ja dostałam 75 w takim pojemniczku od lekarki i tylko raz będą mi badać i to nie musze być na czczo

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie to zadziwia, ze to samo badanoe w roznych krajach wyglada inaczej.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
Tak się składa, że skończyłam pedagogikę, znam temat i próbowałam takich sztuczek. Tylko skończyło się tym, że żadna z 3 przygotowanych bluzek mu nie pasowała, a w kulminacyjnym momencie wszystkie 20 t-shirtow w szafie było beeee. Któregoś dnia nerwy mi puściły i niepedagogiczne zaciagnelam go do auta bez bluzki (było ciepło), wzięłam pierwsza lepszą i dostał wybór - albo zaklada, albo spędzi dzień w przedszkolu z gołą klatą. Wrzeszczał całą droge, ale bluzkę ubrał. Od tamtego momentu skończyły się fochy z ubraniami.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
No niezly patent ☺️

Ja też miałam ciągle warkocz aż do komuni [emoji23] do spania był z gumka na dole a ca dzień z gumka u góry i jedna na dół... Ale moja mama nie jest ciepłym typem kobiety [emoji16] czesanie i strojenie nie sprawiało jej radości a dzieci chodziły jak w zegarku... Zawsze wstawałam o 6 rano i nie miał prawa nikogo obudzić miałam się grzecznie bawić i dopiero o 9 miałem pozwolenie od siostry (10 lat starsza) ja obudzić :) chodziłam po domu na palcach a spać po wieczorynce i gadania nie było [emoji23]

f2w39n7303c24ozn.png
Ale i tak się ciesz, że tylko do komunii ja do 5 klasy to był horror☺️

Oj byś się zdziwiła, mojej siostrzenicy jak nawet dasz wybór to zapomnij, że wybierz coś z tego co jej podsuniesz [emoji28] Jest awantura, że chce sama wybrać. Czasem to bym ją prasnęła normalnie...

Ooo nawet nie wiedziałam, że jest taki artykuł, a masz Będę mamą czy Mamo to ja? Bo widziałam, że w obu jest ten sam krem.

A co to?

Ja taka byłam z ubieraniem :D mam nadzieję , że Alicja tego po mnie nie odziedziczy. Będę musiała ja uczyć od małego, że mama wybiera ubranie :) albo do wyboru 2 komplety :)

Tak się składa, że skończyłam pedagogikę, znam temat i próbowałam takich sztuczek. Tylko skończyło się tym, że żadna z 3 przygotowanych bluzek mu nie pasowała, a w kulminacyjnym momencie wszystkie 20 t-shirtow w szafie było beeee. Któregoś dnia nerwy mi puściły i niepedagogiczne zaciagnelam go do auta bez bluzki (było ciepło), wzięłam pierwsza lepszą i dostał wybór - albo zaklada, albo spędzi dzień w przedszkolu z gołą klatą. Wrzeszczał całą droge, ale bluzkę ubrał. Od tamtego momentu skończyły się fochy z ubraniami.

Ale ja podsunelam tylko pomysl a wiadomo, że dzieci są różne i wcale nie uważam, że jak dziecko jest niegrzeczne to trzeba robić wszystko pedagogicznie bo niestety gdy się patrzy na efekty bezstresowego wychowania to płakać się chce... Nie mówię o biciu oczywiście, ale myślę, że w chwili wku... Zrobiłabym dokładnie tak jak Ty...

f2w39n7303c24ozn.png

Dziewczyny mam takiego dola od kilku dni ze nie wiem tak się boje o ta ciążę o moje kochane maleństwo przez stratę pierwszej córeczki nie potrawie się cieszyć tym wszystkim wydaje mi się ze jeszcze tyle czasu zostało do końca boje się każdego dnia :( nic nie szykuje nie zamawiam eh tak bardzo chce być mama chce mieć to maleńtwo przy sobie
będzie dobrze, tym razem musi - pomyśl, że jesteś pod dobrą opieką, już nikt nie dopuści do zaniedbania, wszystko jest monitorowane, a twoja córeczka czuwa, żeby wszystko tym razem było już dobrze :)

Leżę od ściany i jak facet leży obok to nie mam jak sie przekręcić :)

f2w39n7303c24ozn.png
no to wykop faceta od ściany, żebyś mogła leżeć z brzegu ;)
Byłam dzisiaj na wizycie u swojego lekarza. Z dzieckiem wszystko ok. Na 100% chłopiec. Duży, 565 g. Ruchliwy był.

Moj dr zdecydował,żeby mnie położyć do szpitala. Przez ta nogę. Mam zapalenie żył prawej nogi. Podobnojest tak, że dziecko coś mi w brzuchu uciska i krew po prostu mi nie dopływa, zator się robi. to częste w ciąży..

A mloda doktorka (2lata ode mnie młodsza) w szpitalu mnie pocieszyła że mi to nigdy nie zejdzie tylko trzeba będzie usuwać. Użyła słowa masakra i się śmiała...
Natomiast mój dr ma inne zdanie.
No i jutro może chirurg mi to zobaczy

Napisane na moto x4 w aplikacji Forum BabyBoom
dobrze, że z synkiem wszystko ok, a jeśli chodzi o zapalenie żył, to trzymam kciuki - najważniejsze, że wcześnie wykryte i monitorowane, więc będzie dobrze! ewentualnie zostaną żylaki, które kiedyś będziesz musiała usunąć, ale to na szczęście nie koniec świata, najważniejsze, żeby monitorować, i żebyś była pod dobrą opieką

Wygrałam licytacje!!! :D
super, gratuluję! i czekam na fotki jak już przyjdzie :)

Nie nadrobię 80 stron. Teraz na mnie przyszedł czas awarii :( Zrobiłam dziś na obiad krokiety, do tego deser i wzięłam się za sprzątanie szafek w kuchni. I wszytko huj strzelił bo zatkała się rura odpływowa i pękł syfon :( Więc podsumowując mam w kuchni chlew i sajgon, a do tego stertę naczyń do zmycia, a nie mogę skorzystać ani że zlewu, ani że zmywarki :(

o cholera, współczuję.... :(
mam nadzieję, że szybko da się naprawić...

faaaajne zakupy, ale... co to jest na pierwszym zdjęciu?

Mam chwile to pokazuje nas bo dawno nie robilam dokumentacji- 25t 5dzien i was poczytam.

ddb4988dc9d95fefcb9894f546c37e33.jpg
0a3a0b3ddfff47dfea0048461c3e2bba.jpg

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
powolutku brzuszek rośnie, ale i tak nie wiem, gdzie ty to maleństwo schowałaś ;)
super wyglądasz :)

Moj przeszedł wszystkie szkoły [emoji23]
Liceum
Inz. Budownictwa
Technikum górnicze
Podyplomowka
Podyplomowka przesksztalcajaca na górnictwo
Mgr górnictwa
Mam nadzieje ze zakończył edukacje już [emoji23]

A ja liceum kreowanie ubiorów
Studia socjologia
Pracuje w budowlance
Ale
Pasja ubraniowa pozostała

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
nieźle :D ;)
to ja pod tym względem nudno ;)
- ogólniak,
- studia fizyka
- studia informatyka
pracuję jako programista ;)
ale w między czasie kilka lat pracy jako analityk finansowy, szkolenie z fizjoterapii (mobility wod), podyplomówka z komunikacji społecznej plus dużo onlinowych kursów, jak dietetyka, psychologia, itd ;)

Nerka coś nie chce pracować 03.04 mam wizyte u urologa i podejmie decyzję czy da radę tak bo podobno problemy z nerkami są często w czasie ciąży, czy będzie trzeba jakąś szynę wstawiać, muszę monitorować czy czasem nie mam gorączki i jak coś to odrazu na szpital mam jechać do tego wyszedł mi jakiś stan zapalny u rodzinnej na badaniach no ale rozmawiałyśmy wczoraj i mówi że to może być od tej nerki i żebym przyjechała w przyszłym tygodniu zbadać to jeszcze raz żeby widzieć czy rosnie ten stan czy nie . A tak to sobie leżymy z małym i odpoczywamy zbieramy siły na lipiec [emoji2] [emoji2] [emoji2]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
trzymam kciuki, żeby nerka jednak się obudziła i podjęła pracę jak należy..... oby...

Skąd j to znam[emoji23]
Czasem nie pedagogiczne podejście jest
Lepsze raz a porządnie ..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry