reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja jestem optymistka i dla mnie zawsze znajdzie się sposób, rozwiązanie a od Was ciągle słyszę "oby nie było łyse x, " o ile będzie lubila" kobitki myślmy pozytywnie [emoji16] ja widzę świat w kolorowych barwach i uważam, że znajdę rozwiązanie na każdy problem [emoji1]

f2w39n7303c24ozn.png
Ja tam akurat wychodze z zalozenia, ze lepiej sie mile zaskoczyc niz rozczarowac[emoji6] I zawsze biore pod uwage rozne ewentualnosci. Ale kazdy ma oczywiscie swoje podejscie[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
To fajnie macie[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Naprawdę, bardzo doceniam- bo jak urodził się Franek byliśmy rodzicami jako pierwsi wśród znajomych i to my przekazywaliśmy rzeczy dalej.. ogólnie dostalibysmy tężeją dużo rzeczy od znajomych którzy maja roczna córkę- ale wlansie córkę wiec wszytsko jest RURZOWE [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się absolutnie nie zgadzałam ani na czesanie ani na mycie, stwierdziłam, że wolę być łysa (dziadek już wtedy miał sporą część łysą....), więc mama mnie zgodnie z życzeniem ogoliła na łyso... Miałam cokolwiek koło 2 lat..
Potem trochę chodziłam w czapeczce, a po paru tygodniach już odrosły ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
[emoji33] O matko, na taki gest bym sie nie zebrala[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

I co podobała Ci się nowa fryzura? [emoji23] później też nie dawalas się czesać ? Ja takich dzieci nie znam i wierzę, że moje nie będzie takie a poza tym ja bym po prostu nakazala usiąść i dać się uczesac i tyle... Nie dam sobą rządzić [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Ja akurat uwazam, ze pod tym wzgledem nie powinno sie dziecka zmuszac. Akurat nieuczesane wlosy bie zrobia dziecku krzywdy i skoro nie lubi byc uczesana to zmuszac nie bede. Natomiast namawiac jak najbardziej.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Ja tam akurat wychodze z zalozenia, ze lepiej sie mile zaskoczyc niz rozczarowac[emoji6] I zawsze biore pod uwage rozne ewentualnosci. Ale kazdy ma oczywiscie swoje podejscie[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
A ja nie lubię się martwić na zapas i często bezpodstawnie [emoji16] mam się dręczyć, że będzie źle a później sir okaże, że niepotrzebnie sobie humor psuje? Ja się cieszę, że będę stroić i czesać to mi poprawia humor, sprawia, że cieszę się z córci i ciąży a tu wiele osób zabiera mi pozytywna energie jak wampiry energetyczne i zupełnie nie wiem dlaczego [emoji12] co komu przeszkadza, że cieszę się z tych małych rzeczy żeby na sile mi to zabierać?[emoji39] miałam naprawdę dobry humor a po tych komentarzach dalej uważam tak jak uwazalam a czuje się jakbym tydzień nie spała...

f2w39n7303c24ozn.png

moja corka ma 8 lat i fakt jest tak ze trzeba miec patent na swoje dziecko.. nie zawsze metody polecane przez wszystkich daja rezultat
ja swoją corke bardzo po partnersku traktuje dzieki temu mamy fajny kontakt bardzo wyluzowany ale jak trzeba to tez krzykne i nie dam sobie na glowe wejsc a marcelina lubi testowac mnie
w sklepie zawze mamy umowe moze sobie wybrac jedna rzecz i to przewaznie jakis batonik czy kinder jajo jest nigdy fochow nie robila z tym ale z ubieraniem dziewczyny ja codziennie mam taki wkurw z rana z nia ... wszystko jest blee...
dzinsy absolutnie sukienki nie tylko getry najlepiej jak wszystko jest pstrokate gora w paski dol w kola ryk dzien w dzien .. dlatego chyba ciesze sie ze bedzie chlopak bo nie zdzierżyłabym drugiej takiej strojnisi ...

Trafiłaś w sedno. Ze swoim jest zupełnie inaczej :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Z opiekunkami w żłobku/ przedszkolu jest jedna podstawowa kwestia- są obce. I tak jak my wiemy jak można wpłynąć na naszego męża/ faceta żeby coś „uzyskać” tak samo zachowują się dzieci. Wiec w druga stronę również jest łatwiej coś wyegzekwować po prostu, bo działa się bardziej racjonalnie niż np taki tatuś który po całym dniu pracy chce zrobić córeczce przyjemność i najszybszy sposób to kupić jej. 3 jajka a nie jedno :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry