reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, jaki łykacie magnez? Do tej pory brałam magne b6, ale łykanie kilku tabletek dziennie mnie nie odpowiada. Wcześniej brałam jedną tabletkę, jako uzupełnienie magnezu w witaminach, ale w feminovicie nie ma magnezu i muszę coś pokombinować żeby za dużo nie było łkania, tak na raz i gitara.
Ja biorę magnetyczny b6 2 razy dziennie po 1 tab rano i wieczorem tak mi gin zalecił ale faktycznie te tabletki są duże i osobiście na początku miałam problemy z ich połykaniem ale teraz chyba się już przyzwyczaiłam

reklama
Wielkość tabletek mi nie przeszkadza, ale końska dawka wit B6, którą łatwo przedawkować. W witaminach jest jej dawka 129% dziennego zapotrzebowania, a te wszystkie magnezy mają jej jeszcze dodatkowo po 200% i więcej.
Oczywiście jestem maniaczką czytania ulotek na lekach, nie przeczytam tak składu w jogurcie jak ulotkę wszelkiej maści leków i ich działań ubocznych, czasami to mnie męczy.

Dziwne sny?? Aż chore!!! Snilo mi się ze ja i mój 10 letni syn jesteśmy w ciazy. Mój syn zaczął pierwszy rodzic a ja go na ręce z tym moim wielkim brzuchem i wio do szpitala. A tam w szpitalu wszyscy nas wytykali palcami. Mój też nas zostawił bo stwierdził że ja synowi i sobie dziecko zrobiłam... Całe szczęście ze młody mnie obudził......

Dziwne tzn różne ostatnio śniło mi się że mój M mnie zostawił dla innej a jego słowa uzasadnienia brzmiały tak "masz co chciałaś (tzn dzidziusia) a teraz ja będę stuk.... Kogo będę chciał)" obudziłam się przerażona i sprawdziłam czy jest obok. Nie spałam do rana tak to przeżywałam. Rano jak odpowiedziałam mu mój sen zaśmiał się i zapytał czy jego nowa wybranka była chociaż ładna, no cóż...
W naszych głowach dzieją się różne rzeczy, szczegolnie teraz, bardzo dużo nieuświadomionych obaw i lęków, które czasem właśnie w nocy dają popalić bo wtedy dochodzą do głosu, gdy nie mamy nad nimi kontroli. Z tego co kojarzę to Twoje pierwsze dziecko, gdybyś nie miała żadnych obaw to byłoby aż zaskakujące :) Postaraj się nie przejmować za długo takimi snami. To jest informacja - ok, chyba czegos się obawiam, może warto o tym pogadać, absolutnie nie jest to wyrocznia.

W naszych głowach dzieją się różne rzeczy, szczegolnie teraz, bardzo dużo nieuświadomionych obaw i lęków, które czasem właśnie w nocy dają popalić bo wtedy dochodzą do głosu, gdy nie mamy nad nimi kontroli. Z tego co kojarzę to Twoje pierwsze dziecko, gdybyś nie miała żadnych obaw to byłoby aż zaskakujące :) Postaraj się nie przejmować za długo takimi snami. To jest informacja - ok, chyba czegos się obawiam, może warto o tym pogadać, absolutnie nie jest to wyrocznia.
Myślę że masz rację może jest to związane z tym że w ciąży czuje się jakoś mniej atrakcyjna dla męża nie wiem czy inne dziewczyny też tak mają

Dziwne sny?? Aż chore!!! Snilo mi się ze ja i mój 10 letni syn jesteśmy w ciazy. Mój syn zaczął pierwszy rodzic a ja go na ręce z tym moim wielkim brzuchem i wio do szpitala. A tam w szpitalu wszyscy nas wytykali palcami. Mój też nas zostawił bo stwierdził że ja synowi i sobie dziecko zrobiłam... Całe szczęście ze młody mnie obudził......
No to faktycznie nie fajny sen :no2:

Dziewczyny dziś rano zauważyłam na bieliźnie lekkie plamienie. Minimalne ale jednak. Od niedzieli biorę euthyrox 25 bo mi tsh wyszło ostatnio 2,96. Powiedzcie mi czy jedno z drugim może mieć jakiś związek ? Do tej pory w tej ciąży nie miałam żadnych plamień.

Ja mam termin na 17.08. Prenatalne robiliśmy 23.03 i mały ważył wtedy 280g. Teraz byłam 6.04 na wizycie i dr nie ważył już go bo skupił się na sprawdzeniu tej zastawki serduszka ale powiedział, że ponad 400g powinien już ważyć. Także myślę , że u Ciebie jest wszystko ok. Maluchy będą teraz szybciej przybierać. Mają 4 mce żeby dojść do prawidłowej wagi urodzeniowej.

Dziękuję za odpowiedź :) czyli Kacperos rośnie zdrowo :D

reklama
Myślę że masz rację może jest to związane z tym że w ciąży czuje się jakoś mniej atrakcyjna dla męża nie wiem czy inne dziewczyny też tak mają
Ja mam całkowicie na odwrót . Nie wiem dlaczego ale to co wyrabia mój Wojtek jest dziwne .. ciągle chce dotykać brzuch całuje .. nawet przy stosunku dotyka mi brzucha . Nie raz jak ubiorę coś obcisłego to zaczyna mnie dotykać po brzuchu i mówi jaka jestem piękna .. także słyszę to z kilka razy dziennie teraz. Nie wiem jak wy ale przed ciążą nikt mi nie mówił kilka razy dziennie że jestem piękna :D
Dziewczyny dziś rano zauważyłam na bieliźnie lekkie plamienie. Minimalne ale jednak. Od niedzieli biorę euthyrox 25 bo mi tsh wyszło ostatnio 2,96. Powiedzcie mi czy jedno z drugim może mieć jakiś związek ? Do tej pory w tej ciąży nie miałam żadnych plamień.
Nie mam pojęcia czy może mieć to związek . Na twoim miejscu skonsultowała bym pomimo wszystko to plamienie z jakimś lekarzem

Do góry