reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja zaczęłam robić hybrydy właśnie w ciąży, bo wcześniej nie mogłam mieć w pracy paznokci [emoji12] i moja Pani ściąga mi hybrydę właśnie frezem :)
A co do malowani włosów to ja właśnie jutro się za to zabieram [emoji173]️

Czytałam kiedyś tak pobieżnie i z tego co zapamiętałam to niby dobra metoda .. czytałam że nawet w ciąży można go spokojnie robić . Nie interesowałam się jak to się robi z tego względu że i tak muszę się zdać na stylistkę :)
Liquid + proszek. I do pojemnika w proszkiem sryliard klientek palce wkłada [emoji23]
Do mnie to wogole nie przemawia, ale ja to ja [emoji23] i dla mnie to wogole higieniczne nie jest [emoji30]

Liquid + proszek. I do pojemnika w proszkiem sryliard klientek palce wkłada [emoji23]
Do mnie to wogole nie przemawia, ale ja to ja [emoji23] i dla mnie to wogole higieniczne nie jest [emoji30]
To dobrze o tobie świadczy że lubisz higieniczne metody :) nie wiem ja razie sobie chyba dam spokój z robieniem paznokci tym bardziej że teraz w ciąży się nie łamią , nie rozdwajaja .. są długie i twarde [emoji33] też tak macie ?

To dobrze o tobie świadczy że lubisz higieniczne metody :) nie wiem ja razie sobie chyba dam spokój z robieniem paznokci tym bardziej że teraz w ciąży się nie łamią , nie rozdwajaja .. są długie i twarde [emoji33] też tak macie ?
Tak, bardzo często hormony ciążowe powodują wzocnienie płytki :)
Dodatkowo zatrzymują wypadanie włosów (oczywiście te włosy które są zatrzymane w ciąży wypadną po ciąży :) dlatego jest taki efekt że kobietom wydaje się, że wyłysieja :) bo wypadają te 'zalegle' i te na bieżąco.).

Tak, bardzo często hormony ciążowe powodują wzocnienie płytki :)
Dodatkowo zatrzymują wypadanie włosów (oczywiście te włosy które są zatrzymane w ciąży wypadną po ciąży :) dlatego jest taki efekt że kobietom wydaje się, że wyłysieja :) bo wypadają te 'zalegle' i te na bieżąco.).
To mówisz że po ciąży wcale kobiety nie łysieją ? To tylko takie złudzenie bo wypadają włosy co powinny wypaść wcześniej ? Bo ja się tego obawiam , dość dużo nasłuchałam się o tym ile to włosów wypada

Można :) ceny zależą od salonu, miejscowości :) więc tak Ci nie powiem :) tzn ja ogólnie nie jestem zwolennikiem robienia samej sobie paznokci [emoji14] bo nie tylko można przepiłowac paznokcie ściągając stylizacje, ale też ja zakładając, nie mówiąc o innych uszkodzeniach plytki lub nie daj Boże macierzy paznokcia (często dochodzi do tego jak usuwa się skórki). No i kwestia higieny :) w domu na pewno nie używa się za każdym razem jednorazowych pikników, cazek i radelek czy nożyczek się nie sterylizuje. A niestety po każdym użyciu naskórek, krew itp itd zostaje na sprzętach czy pilnikach i dochodzi do zakażeń płytek i wałów okolopaznokciowych. Ja mam bzika na tym punkcie akurat [emoji23] na studiach miałam zajęcia w laboratorium z mikrobiologii i do tej pory mam przed oczami rosnące grzyby i bakterie na szalkach z pożywka [emoji23][emoji23]
Potem mam właśnie takie kwiatki do ratowania jak np na zdjęciu które wrzuciłam :) efekty robienia samemu pedicure hybrydowego i potem zdjęcia go [emoji14]

I to mi się podoba[emoji16] pełen profesjonalizm [emoji16]

Mając dodatkowo kolor + top robi się już grubsza warstwa niż sam żel cienka warstwą po prostu żeby płytkę utwardzić :)
Podejrzewam że o to chodziło lekarzowi tylko on akurst w tej dziedzinie to nie do końca wiem jak co nazwać ;P

Tak mniej więcej o to chodziło[emoji16]

reklama
Do góry