reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Jestem kosmetologiem i cała ciąże robię sobie paznokcie hybrydowe :)

A ja jestem swoją własną prywatną stylistyką paznokci szkoda mi było kasy płacić 60 zł co 2 tyg bo u mnie bardzo szybko widać odrost. Zakupiłam wszystko co trzeba i sama sobie robię hybrydy.

Czy Wasze maluchy też się uaktywniają wieczorem na łóżku kiedy chcecie iść spać? No mój to albo coś trenuje albo tańczy a jak głaszcze brzuszek to już w ogóle konwersuje ze mną morsem

A manicure japoński? Ponoć super sprawa. Jakbym się kiedyś na jakiekolwiek sztuczydła zdecydowała inne niż jedną warstwa lakieru kolorowego to chyba właśnie na niego.
Nie słyszałam o tym , jak wskoczę do łóżka to poczytam :)
A ja jestem swoją własną prywatną stylistyką paznokci szkoda mi było kasy płacić 60 zł co 2 tyg bo u mnie bardzo szybko widać odrost. Zakupiłam wszystko co trzeba i sama sobie robię hybrydy.

Czy Wasze maluchy też się uaktywniają wieczorem na łóżku kiedy chcecie iść spać? No mój to albo coś trenuje albo tańczy a jak głaszcze brzuszek to już w ogóle konwersuje ze mną morsem
Mój maluszek też tak ma. W dzień prawie w ogóle go nie czuje za to wieczorem i w nocy czuje . Ze mną nie chce rozmawiać morsem ale z moim mężem już tak :D jak tatuś jest w domu to wtedy dopiero są zabawy :D

Ja mam dość czesto zgagę i jem migdały :D hybrydy robiłam przed ciążą a teraz mam takie mocne i twarde paznokcie i szybko rosną ;) przez dzień czuję synka ale najbardziej wieczorem jak się kładę spać;)

Ja jak nie czułam ruchów maluszka tak teraz czuję ciągle :D Czy w dzień jak dłużej siedzę czy wieczorem. Chyba będzie tak jak lekarz na prenatalnych mówił czyli mały łobuz ;) Staram się być cały czas wyluzowana i nie stresować się, żeby dziecko było spokojne. Albo to też przez te słodycze, których sobie nie żałuję :D

Dobrze, że tak piszecie o tych pazurkach :) będę wiedzieć czego oczekiwać :)

U mnie pazurki niestety słabsze i kruchsze niż przed ciążą. Myślałam nad kupnem własnego zestawu do hybryd, ale stwierdziłam, że nie mam manualnych zdolności do tego (poza tymi zadowalającymi męża [emoji23][emoji23][emoji23]), tak więc ten... Lepiej oddać się komuś bardziej utalentowanemu :)

reklama
A manicure japoński? Ponoć super sprawa. Jakbym się kiedyś na jakiekolwiek sztuczydła zdecydowała inne niż jedną warstwa lakieru kolorowego to chyba właśnie na niego.
Manicure japoński polega na wtarciu w płytkę paznokcia pasty z krzemionką i witaminami. Powinno zrobić się serie 4-6 zabiegów co 2tyg. Efekt to błyszczące paznokcie, bo płytkę podczas zabiegu polerujemy.
Po żelu czy hybrydach też tego od razu nie robimy. Czekamy aż płytka dojdzie do siebie.

Do góry