reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2018

Tak. Mam kwas dha w opakowaniu. Witaminy nazywają sie prenatal duo 600 dha. I od jutra zacznę łykać 2 bezbarwne, bo później one mi zostaną, tylko jakoś nie pamiętam zazwyczaj o tej drugiej...

Aaaa faktycznie , myślałam że osobno coś łykacie jeszcze jakiś kwas dha ... Już rozumiem.

reklama
Chwila chwila jaka bezbarwna tabletka ? W moim opakowaniu są tylko te różowe tabletki ? Nie ma bezbarwnej ? Hmmmm ...

Widziałam w net ta bezbarwna jak tran wygląda , miałyście je w pakiecie w opakowaniu ? Ten kwas dha ? I je łykacie 2*1 ten kwas dha w sensie ?
Tak, na opakowaniu jest zalecenie by dwie tabletki dha brać.

Dziewczyny, ktora bierze witaminy prenatal duo? Jest napisane na opakowaniu, że należy przyjmować witaminy w trakcie posiłku. Właśnie zorientowałam się, że ja przyjmuję je po posiłku kilka lub kilkanaście minut. To chyba nie ma dużego znczenia? A Wy jak je przyjmujecie?
Ja brałam fatalnie się czułam lekarz polecił A inny odradzil że wzdęcia i dodatkowe mdłości że jej pacjentki źle się czuja. Zjadłam do końca i już więcej nie kupiłam.

Ja brałam fatalnie się czułam lekarz polecił A inny odradzil że wzdęcia i dodatkowe mdłości że jej pacjentki źle się czuja. Zjadłam do końca i już więcej nie kupiłam.

Po witaminach nawet można się źle czuć ? One mają pomagać a nie szkodzić , to jest hit , tego nie grali jeszcze nie słyszałam o takich skutkach ich... Mnie puki co nic po nich nie jest a łykam nie dawno bo są od 13 TC , wcześniej miałam prenatal uno też mi nic nie bylo ....

Po witaminach nawet można się źle czuć ? One mają pomagać a nie szkodzić , to jest hit , tego nie grali jeszcze nie słyszałam o takich skutkach ich... Mnie puki co nic po nich nie jest a łykam nie dawno bo są od 13 TC , wcześniej miałam prenatal uno też mi nic nie bylo ....
Ja się nie znam. Napisałam co mi lekarz powiedział ;-)

Może dziecko się kreci ? Albo jakieś narządy się rozciągają ... Spokojnie , tylko spokój może nas uratować . Ja mam pobolewania z prawej strony nie mam pojęcia co to jest ? Idę w czwartek do lekarza zapytam go .

Też macie takie uczucie jak się na łóżku przekladacie z jednego boku na drugi jakby '' coś " nie wiem jak to opisać przepływało albo zmieniało swoje miejsce ? Czy to dzidziuś czy jakiś płyn w środku brzuszka ? :eek::eek::eek:

Przestało i zasnęłam później.
Chyba macica się rozciąga.. sama nie wiem. W czwartek mam prenatalne na szczęście.
Postaram się wytrzymać do tych badań.
Siusiam sobie w nocy chyba już o określonych porach :szok:

Dziewczyny, ktora bierze witaminy prenatal duo? Jest napisane na opakowaniu, że należy przyjmować witaminy w trakcie posiłku. Właśnie zorientowałam się, że ja przyjmuję je po posiłku kilka lub kilkanaście minut. To chyba nie ma dużego znczenia? A Wy jak je przyjmujecie?
Ja też je biorę. Fakt, jest tak na opakowaniu ale ja też biorę zaraz po śniadaniu. W aptece powiedzieli mi, że najlepiej w trakcie posiłku bo niektóre kobiety mogą wymiotować po witaminach :-)

Ja biorę prenatal Duo 2 dha i 1 różowa.
Rzeczywiście czasem może boleć brzuch słyszałam wtedy można brać dha pregna.
A powinno się przy posiłkach brać bo jest lepsze wchłanianie i niektóre witaminy jak np. Żelazo mogą podrażnia żołądek..ale to tak małe dawki że nie ma co się aż tak tego trzymać.

reklama
Hej Mamusie:)
Dodam pare słów odnośnie hybryd bo widzę,że dyskutujecie ,a ja trochę na ten temat dopytałam panią dr,a trochę jeszcze czytałam na ten temat.
Otóż w hybrydach,które ja też uwielbiam ze względu na trwałość nie chodzi o lampę uv,ale o same lakiery. Mają różne składy,które często uczulają. Wiadomo,sama chemia to jest bo tam z naturalnych składników to chyba jest mało co. I ta chemia,nałożona na paznokiec przenika do naszego krwioobiegu(tak jak np działają różne kąpiele na paznokcie właśnie:odżywiają bo wnikają).
Wiadomo,że z niczym nie mozna przesadzać,z ostrożnością również,ale jeśli chodzi o mnie,to działa na zasadzie: kilka ciąż straciłam,więc nie chce ryzykować.
I ja broń Boże nie mówię,że te z was,które malujecie hybrydą nie dbacie o siebie czy coś! O nie ! Nie zrozumcie mnie źle( słowo pisane czasem jest ciężej zrozumieć i źle odebrać jego intencję). Po prostu wszystko to działa na zasadzie ogromnego uzasadnionego strachu;)

Co do witamin,mnie pani dr nic nie mówiła o jakiś kompleksowych,ale po skończeniu 12 tyg zaczęłam łykać doppelherz mama(ma jodu duzo i kwasu foliowego czyli to,co miałam brac oddzielnie)

I jeszcze rzecz jedna: wyprawka. mam zamiar zabrać sie pomalutku za taką mega listę i podzielić ją na sekcję:dziecko-kup przed narodzinami,mozna kupić po, można kupić w ciągu kilku pierwszych miesiecy oraz mama-czyli to co przyda nam się po porodzie,torba do szpitala dla nas i dla malucha.
Mając taka listę wydaję mi się,że będę spokojniejsza. Jesli któraś z Was ma ochotę dorzucić swoje "3 grosze" do tej listy to wystarczy przy takiej wypowiedzi mnie oznaczyć,a ja na pewno odczytam,zanotuję. Z góry bardzo dziękuję :)

Do góry